Fettprosentmåling

noen som kan gjette hva dette er?

Jo det skal jeg fortelle dere! Det er en scanner som måler fettprosenten omtrent på samme måte som en kaliper. Antall cm fett måles ved hjelp av ultralyd, og instrumentet skal dermed gi et mer nøyaktig resultat enn ved for eksempel kaliper.

hele startup-kitet

Planen er å bruke BodyMetrixen på kundene våre. I mange tilfeller skjer det jo ikke så mye med vekta når man legger om trening- og kostholdsvaner, så da kan det være gøy å se at man likevel får fremgang når det gjelder kroppssammensetning. Jeg har for eksempel vært omtrent vektstabil de siste årene, men kroppen (og antall kilo jeg klarer å løfte) har likevel endret seg en del.

Man kan vel aldri få et helt eksakt mål på fettprosenten ved bruk av slike apparater, men jeg tenker at om man bruker samme type apparat ved hver måling (og samme person utfører den) så kan man iallefall måle eventuell progresjon.

Punktene som måles er mage, hofte, framside lår, biceps, triceps, scapulae og et punkt under brystet. Vekt og høyde registreres og programmet regner ut fettprosenten.

man skal jo strengt tatt ikke måle på seg selv, men jeg ville bare illustrere litt
i tillegg til fettprosent vises antall kilo fett, fettfri masse og vann i kroppen

Som sagt, kanskje ikke eksakte mål, men ganske gøy likevel ;-)

Nå er det sandstorm i Dubai! Haha, fantastisk timing i og med at det er 3 stk flotte jenter på vei til meg nå! Usj, håper det bedrer seg i løpet av dagen..

Snakkes folkens! :-)

6 kommentarer om “Fettprosentmåling

 1. Hei på deg :)

  Snublet tilfeldigvis over bloggen din, og nå ble jeg kjempemotivert til å prøve Cross Training! Jeg trener endel Kettlebells, og er blitt helt frelst på det, og veldig interessert i å prøve mer i samme «kategori».

  Tenkte uansett bare jeg skulle legge igjen en liten kommentar og si at du motiverer og virker som en strålende jente! Stå på og ha en fin lørdag!

  Hilsen fra Eldri :)

  1. først og fremst, takk for at du tok deg tid til å kommentere! Det er like spennende hver gang jeg får en notification om ny kommentar på bloggen ;)
   Synes absolutt du skal teste crossfit dersom du allerede trener mye med KB. Da vil du ha en del fordeler ettersom mange typiske KB øvelser også brukes i crossfit! Nå begynner det jo å komme en del crossfitboxer i norge, men i tillegg er jo treningsformen så populær at andre kjeder av treningssenter også tilbyr sine egne versjoner.
   Gudd løkk og kos deg!! :)

 2. Så gøy! Morsomt å kunne teste fettprosenten. VI har en maskin som heter inBody 720. Veldig gøy å følge med på fregangen… når det går riktig vei riktignok :P etter jul var det litt nedsig. hehe

 3. Tilbaketråkk: Helen « Inger in Dubai

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s