Back on track

Jeg er akkurat ferdig med å skrive en bloggpost for bloggen på jobb, og tenkte at til tross for at det er ting dere sikkert vet fra før, eller iallefall har hørt 100 ganger tidligere, så kunne jeg dele den med dere også. På jobb-bloggen må jeg skrive engelsk, men jeg har oversatt på norsk til dere her. Så dåunt vørry ;-)

Så, sommeren er over og du er dritklar for å starte hverdagen igjen. Du står opp midt i natten for å rekke trening før skole eller jobb, sluker en ferskpresset grønn juice til frokost, og har hjemmelaget lunch i bagen; en stor, fargerik salat med ekstra protein. Du er så sunn at det nesten er synd på de andre som ikke er på ditt nivå, men plutselig finner du deg selv på sofaen for 6 kveld på rad med en stor pose chips og yogurtnøtter.

Kjenner du deg igjen?

Det kan være fristende å kjøre på med en slik ekstrem makeover, særlig etter en lang sommer uten særlige rutiner og kanskje litt mer is og sjokolade enn du hadde tenkt. Men vi vet jo egentlig at jo mer drastisk endringen er, jo mindre sannsynlighet er det at du klarer å holde på endringene over lang tid. Så før du forbyr smågodt før 2016, test disse enkle, men verdifulle rådene for en mer langvarig forbedring av din livsstil:

Spis riktig mat
Sørg for å spise tilstrekkelig av næringsrik mat som gir kroppen de byggesteinene den trenger. Fokuser på det du burde spise, istedet for alt du ikke «får lov til» å spise. Spiser du nok protein og grønnsaker er det helt enkelt mindre plass til boller og brus liksom. Vel ikke brus egentlig for det sklir jo bare ned uansett, men dere fatter greia.

Spis når du er sulten og stopp når du er mett
Dette er kanskje ikke så lett som det høres ut, men det er forskjell på å faktisk være sulten, og å bare spise fordi klokka sier at det er lunch, du kjeder deg, eller fordi det er mer mat igjen på tallerkenen.

To snack, or not to snack?
Måltidsfrekvens er veldig individuelt. Noen liker å spise mye og sjeldent, mens andre trives best med små, hyppige måltid. Den ene varianten er ikke mer riktig enn den andre så lenge du klarer å kontrollere det totale inntaket. Det er ikke sånn at du må spise ofte for å «holde forbrenningen oppe», men for mange er det lettere å ikke overspise dersom man får i seg et mellommåltid mellom lunch og kvelds liksom.

Fjern fristelser
Gjør det selv en stor tjeneste og ikke kjøp inn matvarer som du vet du ikke burde spise. Så lenge maten finnes i hus vil til slutt du eller noen du bryr deg om spise den.

Beveg deg
Du kan ikke «out-train a bad diet», dvs det nytter ikke hvor mye du trener dersom kostholdet ikke er på plass. Det betyr derimot ikke at trening ikke er en viktig faktor for å få og beholde en sunn og frisk kropp. Og trening trenger ikke bare være den ene timen på gymmet. Prøv å være så aktiv som du kan ellers i hverdagen også. Jaja, du vet alt om å ta trappen istedet for heisen, men tar du trappen da?! Alle monner drar, jeg lover!

Gå og legg deg!
Søvn er viktig for hormonbalanse og restitusjon, som igjen spiller en stor rolle i måten kroppen din responderer på næring, trening og stress. Selv om du kanskje tror at det går helt fint med bare 6 timer søvn hver natt, vil kroppen din ha mer. Sørg for at du kommer deg i seng tidlig nok til å få minst 8 timer søvn, og forbered gjerne kroppen for hvile ved å skru av TV, data og alle andre skjermen (jepp, der forsvant Instagram gitt!) 1-2 timer før du skal legge deg.

Glem sånn der «alt eller ingenting»-tenk
Okei, den er grei, du skal spise deg passelig mett på næringsrik mat, og legge deg før klokken 10 på kvelden. Betyr det at du aldri mer skal få være våken til midnatt og fråtse i ostepop og smågodt? Selvsagt ikke. Husk for all del på at det er det du gjør hver dag som gjelder, ikke det du gjør av og til.

Ferdig snakka :-)

maxresdefault

4 kommentarer om “Back on track

 1. Hei!
  Husker fra de 50-spørsmålene du svarte på i et innlegg at du sa du var avhengig av nesespray, DET ER JEG OGSÅ, og det er et herk. Føler meg så tørr i nesen uten det, men det står jo på pakningen at de ikke må brukes mer enn 10 dager i strekk (jeg digger den med menthol), da må vi evt bruke saltspray for å ikke ødelegge ett eller annet i nesen… Men det gir ikke samme effekt, så siden du har brukt nesespray helt siden vgs så lurer jeg på om du bruker «vanlig» eller saltvannsspray? Håper på svar😃

  1. Ush, jeg føler med deg ass! Dessverre er det ikke saltvannsspray det går i hos meg ass. Har funnet ett alternativ til otrivin her i Dubai som gjør at jeg føler jeg ikke trenger like mye, men det er fortsatt samme virkemiddel som i otrivin så bra er det uansett ikke.. :-/

 2. Hei :)
  Jeg er gravid i 16. uke, og reiser til Dubai på tirsdag. Jeg lurer bare på om du har noen tips til flinke leger/jormødre i Dubai, gjerne norske/skandinaviske, som jeg kan kontakte om det skulle bli noe spesielt :) Har du ellers noen Dubai-tips for gravide?

  Hilsen en litt for nervøs gravid kvinne :)

  1. Hei!

   Gratulerer så mye med bebis i magen :-)

   Sender deg nummeret til min danske lege på mail jeg, så har du det i tilfelle. Men tror ikke du har noe å bekymre deg for altså- annet enn at det er hett og klamt i Dubai for tiden ass! :-O

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s