Sosiale medier ass

Jeg sitter i skrivende stund med en sovende Kaia på fanget. Ian, søskenbarnet mitt, tanten min og mamma sitter her også, med hver sin apple-enhet. Pappa er ute på joggetur- flinkingen! Resten oppdaterer seg på hva som har skjedd på diverse sosiale medier siden sist, og jeg tenker for n-te gang hvor rart det egentlig har blitt. 

 
I går postet jeg dette bildet av meg selv på Instagram. Allerede før jeg tok det visste jeg hva captionen skulle være. «I am posting this for two reasons. To fish for compliments, and because I am proud of my body». Jeg ville nemlig poste ett bilde der jeg kalte en spade for en spade, de fleste publiserer jo bilder der de er fornøyde med seg selv, og da er det gøy om andre også synes det. Vis meg den som ikke liker komplimenter liksom! Og så er jeg faktisk stolt av kroppen min. Det er helt rått å tenke på den forandringen som har skjedd de 10 siste ukene. Samtidig er det jo helt merkelig. Jeg poster ett bilde, og sier typ fortell meg hvor bra jeg ser ut, og jeg gjør det uten å trekke på skuldrene.

Jeg har sagt det før og sier det igjen, jeg er heldig på sosiale medier. På treningsfilmene jeg la opp da jeg var gravid kom det forståelig nok noen mindre hyggelige kommentarer, men ellers er det egentlig bare fryd og gammen på @ingerindubai. Og komplimentene kom i går. I fleng.

Men det var ei jente som ikke syntes det var kult at jeg postet dette bildet. Hun ble provosert og følte jeg gav dårlig samvittighet til andre nybakte mødre som ikke så ut på samme måte 10 uker etter fødsel. Og så skjedde det andre som er rart med sosiale medier. Før jeg i det hele tatt får svart denne jenta, har flere andre jenter tatt meg i forsvar, og jeg får jo nesten dårlig samvittighet ovenfor jenta som i første omgang uttalte sin mening. Særlig når hun etterpå legger seg langflat og beklager det hun først sa. 

Sosiale medier er rart. Og jeg er fullt klar over at jeg bidrar til å gjøre det rart.

Jeg ville bare si det.

16 kommentarer om “Sosiale medier ass

 1. Hehe stakkars jente. er tøff og innrømmer at hun ikke føler seg bra, får kritikk for det og trekker det tilbake. Når bloggere, som du sier, åpenbart poster bikinibilder for å få bekreftelse og komplimenter, er det ikke greit med bittelitt mangfold i kommentarfeltet? At kanskje et par stk av mange ikke føler for å bøye seg i beundring over en instagram—kropp.

 2. Hadde jeg sett sånn ut som deg etter fødsel så har jeg komme til å konstant gått i bikini…uansett årstid 😂 men altså, når man er så sporty og trener som du gjorde under svangerskapet,så er det ikke rart at du ser sånn ut! Hjelper ikke å sitte på ræva å frotse mat!:) selvfølgelig, er ikke alle gravide som er i form til å drive med mye trening, men er ikke alle gravide som trener heller, selv om de ikke har kvalme, bekkenløsning å alt det «gode» ved svangerskapet :p stå på, så koselig å følge deg og Kaia er helt nydelig:D

 3. Uansett hvor mange bikinibilder du legger ut, så blir det liksom ikke; øy, se på meg a, se hvor fin kropp jeg har! Jeg vet ikke om det er måten du «poserer» på, eller bare fordi jeg syns du virker så sykt kul at det blir greit ;) du deiger deg jo ikke.
  Og jeg syns heller ikke du og f.eks instacatrine legger noe press på andre mødre. Dere er aktive, spiser sunt og tar vare på barna deres. Gutten min er 4,5 mnd og jeg er totalt avslappa med at magen har strekkmerker og løs hud. Jeg er aktiv og trener regelmessig, og er heldig som har en sterk og frisk kropp som kan ta vare på meg selv og de jeg er glad i.
  Nei, dette blei bare surr, men jeg blir bare så lei av å lese at dere har et ansvar med hva dere legger ut så det ikke legger press på oss som ser det. Men jeg mener vi som ser det har er ansvar selv og, til å forstå at alle kropper er forskjellige, selv om de er like, og det er oss selv vi må ha som utgangspunkt, ikke alle andre.
  Men jeg skulle gjerne likt å sett ut som deg da, Inger, jeg skal innrømme der ;) for du ser virkelig fantastisk bra ut!

 4. Du ser fantastisk ut!!! 😍Du inspirerer meg, og sikkert veldig mange andre. Kan jeg spørre hvor høy du er og hvor mye du veier? Jeg er 176 og veier 87 kg. Det er mye, men satser på at jeg går ned når som som trening er i gang. Og jeg skjerper kostholdet enda mer. Hvor mye/lite sukker og karbohydrater spiser du i gjennomsnitt i løpet av en dag?

 5. Takk for raskt svar. Hvis jeg skal ha som mål å ha samme KMI/BMI som deg må jeg veie 72,5 kg. Ser at jeg er ganske overvektig nå. Så da er det målet mitt :) Du er forbildet mitt om dagen! Hehe! Du virker blid og jordnær, herlig! Aldri vær redd for å vise frem kroppen din. Skjønner veldig godt at du er stolt. Det hadde jeg vært også! Oppmerksomhet og komplimenter er noe jeg tror alle liker innerst inne, og jeg digger at du er åpen om det! :D Ha en fin valentinsdag med den vakre lille familien din! <3

  1. Hei igjen!
   BMI er en bra målemetode på populasjonsbasis, altså når man snakker on store grupper på en gang, mens på individbasis kan BMI ofte være litt misvisende.

   Jeg synes du skal sette målet ditt ut fra deg, og hvordan du vil trives med å se ut og fungere. Vekt og BMI er jo bare tall, og vi burde jo bry oss mer om hvordan vi føler oss, eller?

   1. Ja, jeg vet det, men jeg tror ihvertfall det er en fin vekt for meg.. Jeg har vært nede i 69 kg pga kjærlighetssorg for noen år siden. Det pga jeg ikke spiste noen ting (en brødskive om dagen var alt jeg klarte) og da følte jeg meg for tynn. Men du har helt rett, vi får se når jeg føler meg bra nok. Jeg trener ihvertfall masse styrke nå, og merker at kroppen begynner å forandre seg, jeg er rettere i ryggen og føler meg allerede smalere rundt magen, samtidig som rumpa blir finere (ikke mindre) pga knebøy og sånn :)

 6. Jeg føler at du representerer et litt annet type kroppsfokus likevel, fordi du er så tydelig på hvor avslappet du er samtidig som du trener mye og er knallflink! Sjokolade heies jo frem som bare det i denne bloggen, og DET liker jeg! Du skriver på en sånn måte som aldri har gitt meg dårlig samvittighet i alle fall, jeg synes heller det er sånn at du sprer treningsglede og et avslappet og stolt forhold til egen kropp. Dessuten ser du jo smashing ut!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s