Så enkelt kan det gjøres!

Fant disse bildene på facebook, og de var så oversiktelige å fine at jeg ville bare dele dem med dere. Å spise sunt trenger som dere ser ikke være komplisert eller vanskelig.

Dette er såkalt paleolitisk/steinalderskost, og selv om jeg ikke mener det er absolutt nødvendig å følge denne kosten helt strikt, synes jeg at det er et meget bra utgangspunkt for et sunt kosthold. Ikke misforstå, det er absolutt ingenting feil med å følge denne type kosthold strikt (det består jo tross alt av matvarer som mennesket har spist i flere årtusener), men dersom man av og til spiser litt brød eller ost, trenger jo ikke det være verdens undergang (så lenge det ikke gir ubehag med fordøyelse og lignende selvfølgelig!) En utfordring for mange vil nok være å kutte ned på brødinntaket, men jeg synes det kan være verdt å teste iallefall.

Med disse retningslinjene kan en dagsplan for eksempel se slik ut:
Må legge til at dersom jeg hadde lagt denne oversikten selv, hadde jeg nok byttet ut juicen med vann. Eller valgt ferskpresset gulerotjuice (eller en annen grønnsak) i det minste. Utenom det ser det tipp topp ut for mine smaksløker iallefall :-)

Later! :-)

6 kommentarer om “Så enkelt kan det gjøres!

 1. hei! kunne du fortalt litt om hvorfor man ikke bør spise melkeprodukter? spiser selv en boks mager kesam per dag, pluss en skyr og drikker tilsammen rundt en liter skummetmelk hver uke. spiser en skål havregrøt hvertfall annenhver dag. ellers spiser jeg stort sett som bildene, bare som regel bær fremfor frukt. burde jeg prøve å kutte skyr, kesam og havregrøt fra kostholdet eller eventuelt bare spise litt mindre av det?

  du skrev om omega3 en gang tidligere. jeg bruker flora udos choice olje som tilskudd, men den er jo ikke fra fisk. har det noe å si!?

  takknemlig for svar! :)

  1. Først og fremst: trives du med kostholdet ditt slik det er nå? Føler du deg iform, har bra med energi, unngår fordøyelsesproblemer eller andre ubehag og får fremgang på trening? Isåfall er det jo ikke høyst nødvendig for deg å endre på noe. Selvfølgelig kan du spise mindre skyr og havre dersom du føler for det, men det er heller ikke nødvendig dersom kostholdet du allerede har funker for deg. Som jeg skriver i innlegget er det jo ikke nødvendig å følge dette til 100% (selv gjør jeg absolutt ikke det!), men det kan være et bra utgangspunkt. Og dersom du stort sett spiser som bildene høres det jo mer enn bra ut ;)

   Angående omega-3 lærte jeg på PT-kurset at de positive egenskapene til omega-3 gjelder ved omega-3 fra maritime kilder. Derfor velger jeg selv omega-3 tilskudd fra fiskeolje o.l. Men det betyr ikke at udos choice ikke er bra! Men kanskje det er bra å inkludere litt fet fisk i kostholdet likevel?

 2. Gratulerer så mye med åpning av treningsstudio! :)Ser helt rått ut!

  Jeg kom tilfeldigvis innom hjemmesiden deres på fredag gjennom AFPT sine
  hjemmesider. Ble umiddelbart veldig fascinert og gira, og ikke minst imponert over hva dere har fått til.

  Har dere planer om å ansette flere personlige trenere i tiden fremover?
  Jeg jobber i dag som PT blant annet på EvoFitness på Røa, med erfaring som PT siden januar 2010. Ser jo helt utrolig spennende ut å jobbe som PT i Dubai!! :D

 3. Dairy makes my day <3
  Og, pasta, ris og poteter gjør kvelden perfekt…
  Ingen paleo på meg…..

  Stå på superkvinne :-D

  1. Hehe, det er ikke bare melkeprodukter og korn som skiller mitt og ditt kosthold for å si det sånn! Jeg tror jeg spiser like mange kalorier som du har per dag i ett måltid! Imponert over disiplinen din! Stå på sjæl superwoman! :D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s