Frokost, snørr og tårer

Mens jeg fikset meg frokost idag, som bestod av noe så spennende som 1 hel grillet kylling, en boks carrot-sticks og masse hummus, tok jeg meg selv i å tenke: «jeg lurer på hva som skjer når jeg begynner å spise frokost igjen». For det er jo ikke akkurat miniporsjoner ala spis-6-ganger-om-dagen jeg driver med! Men hva søren, jeg skal jo ikke begynne å spise frokost? Det her intermittent fasting greiene funker så sinnsykt bra for meg, og nå har jeg holdt på snart ett år uten å engang ha tenkt over det.

som dere ser var det ikke mye av kyllingen som nådde frem til tallerkenen. Det ble en rask detour forbi munnen min ;) Og ja, det ER viktig at også tallerkenen er SHP-blå!

Spisevanene mine er altså ingenting å grine av. Jeg har likevel felt en tåre eller to her i morgentimene. For idag er det nemlig KUN 1 MÅNED til vi gifter oss! Jeg kan ikke fatte hvor tiden blir av!? Det er jo ikke så lenge siden jeg hadde ett halvt år til bryllupsplanlegging, og nå er det plutselig bare usle 30 dager igjen! Dermed har jeg brukt formiddagen på bordplassering, bestemming av meny, kaker, sanger og brudemarsj. Og så er jeg jo så sentimental at det er helt latterlig. Ett lite lydklipp av en brudemarsj og jeg begynner å grine. Ikke noe «here comes the bride» her i gården, det blir mer «here comes the waterworks»!

Så tilbake til litt matprat igjen da. For jeg må jo innrømme at jeg hadde sett for meg at jeg måtte på en aldri så liten diett før brylluppet. Meeeeeeeeen, jeg tror ikke jeg gidder det. Jeg passer fortsatt i brudekjolen som jeg kjøpte etter PT-kurset i fjor sommer da jeg var i ok form etter 1 måned med bra trening og strukturert mat, så jeg sier meg fornøyd med det! Tror ikke akkurat at jeg kommer til å foreslå at vi går på buffet i uken før brylluppet, og jeg trenger jo ikke trykke i meg 100g sjokolade hver dag fremover, men sånn i bunn og grunn tror jeg at jeg tar det ganske lugnt ;-)

Og så forsetter jeg å holde meg unna lettbrusen- jeg feiret bilkjøpet vårt med en diet pepsi (som forøvrig ikke smakte slik jeg husket), men ellers holder jeg meg til vann!

Inger + vann = sant

Ha en fin dag fininger!
Later :-)

9 kommentarer om “Frokost, snørr og tårer

 1. :) Oi oi, det går fort nå! Vi flytter ut av huset samme dag som dere gifter dere ^^, Og jeg synes det virker som ekstremt lite tid. Litt stressa for pakking. Du kommer til å se helt nydelig ut – the worlds fittest bride! :P

  Jeg tester spisevindu mellom 12 og 20 nå. Fungerer bra hittil (etter tre dager) Tror det skal passe meg ganske bra. Spennende å forske litt :) Ha en super dag!

 2. Hei:)

  Her kommer det noen matspørsmål til deg:) syns det hele med mat er en vitenskap som plutselig virker komplisert for den vanlige kvinne i gata.
  Hvorfor er det ikke «greit» å spise havregryn og brød?
  Hva bør man innta til frokost ideelt sett ? (spiser også etter pf)
  Du forteller at du ryker på en sjokosmell til tider du også:) takk og lov…hehe, men får ikke du et større og oftere søtsug etter at du har spist det de påfølgende dagene? Evt tips til å komme seg forbi det? Eller hva man kan spise istedenfor?

  Jeg har et ønske om å øke i styrke og muskelmasse. Forslag til hva man skal innta?

  Håper du har tid til svar :) du har vel travle dager med forberedelser.
  Ha en fiiin kveld!

  1. Jeg skjønner at man kan bli forvirret, men det er egentlig ikke så komplisert som vi ofte gjør det til. Bare se litt logisk på det: mennesket som art er laget for å spise kjøtt og grønnsaker. Evolusjonistisk sett er det ikke lenge siden vi startet å ha korn og kornvarer som en del av kostholdet (det startet vi med for ca 10 000 år siden, og dette utgjør så lite som 1% av menneskets eksistens). Vi har ikke rukket å «tilvennes» å spise slike produkter og det er derfor så mange får problemer når de inntar korn. MEN det betyr jo ikke at man ikke KAN spise havregryn og brød. Likevel synes jeg det er bara å unngå disse produktene i høyest mulig grad da de ofte tar plassen til andre, mye sunnere og næringsrike matvarer. Tenk for eksempel hvor mye mer proteiner og fettsyrer du får i deg av en omelett til frokost istedet for en skål havregryn? Og spesielt i Norge tror jeg alt for mange av dagens måltider baseres på den der brødskiva.

   Jeg synes du skal teste en eggbasert frokost eller kjøtt og grønnsaker av noe slag. Siden du spiser PF er det jo ikke så farlig om det første måltidet ikke er et typisk frokostmåltid. F.eks en omelett av 3-4 egg, litt skinke, paprika og løk eller 200-250 g kjøtt og så mye grønnsaker du orker. Trener du forresten før første måltid? For om du gjør det kan godt dette måltidet inneholde litt karbohydrater også. Bare gøy med spørsmål så keep’em cooming!

   1. ..og søtsuget, det merker jeg egentlig best uka før uka hvis du skjønner. Men ja, for mange er det jo ganske vanlig å falle i en ond sirkel med søtsug om man «faller for fristelsen». Men for å unngå det typiske søtsuget er jo første bud å spise seg god å mett på matvarer som ikke påvirker blodsukkeret for mye. Husker da jeg spiste strikt LCHF, da visste jeg jo knapt hva søtsug var for noe!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s