Om Dubai

Dette innlegget burde jeg ha laget for 1 million år siden, for jeg føler at jeg har svart på de samme spørsmålene om Dubai ørten ganger. Men etter ønskemål fra flere lesere har jeg iallefall endelig fått ned litt info verdt å vite om Dubai. Selv om Google er en fin ting har jeg inntrykk av folk kanskje liker å høre ting «rett fra kilden». Det stemmer jo ikke helt, for jeg er jo ingen Dubai-ekspert, meeeen, here we go:

Land: De Forente Arabiske Emirater (United Arab Emirates, UAE)
Språk: Arabisk, men engelsk er også vanlig
Areal: 4114 km2
Folketall: ca 1,4 millioner
Tidssone: Dubai ligger 3 timer foran Norge, 2 timer om sommeren
Valuta: Dirham
Pass og visum: Det er ikke nødvendig å søke om visum for å reise til Dubai. Man får automatisk og uten kostnad ett turistvisum som gjelder i 30 dager ved ankomst til flyplassen. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter innreisedato til Dubai.
Ambassade: Den norske ambassaden i UAE ligger i hovedstaden Abu Dhabi; Hamdan Street, Al Masoud Tower; 10th floor, Abu Dhabi. Tlf : + 971 2 621 1221.
Vaksiner: Ingen vaksiner er påkrevd
Vann: Bør ikke drikkes av springen. Flaskevann anbefales
Sikkerhet: Det anses som relativt trygt å reise i UAE, kriminalitetsraten er lav og verken voldskriminalitet eller tyveri er noe stort problem.

Attraksjoner

BURJ AL ARAB
Også kjent som ”Seilet”. Verdens eneste 7-stjerners hotell. For å komme inn i selve hotellet må man enten være gjest eller ha en restaurantreservasjon.
For mer info, ser her

SKI DUBAI
Innendørs skianlegg som ligger inne i kjøpesenteret Mall of the Emirates. Skianlegget har ekte snø året rundt og nedfarter både for nybegynnere og eksperter.
For mer info, se her

BURJ KHALIFA
Verdens høyeste skyskraper på hele 828 meter. For en liten penge (om man bestiller på forhånd) får man komme opp i 124. etasje der det finnes utsiktsposter og suvenirbutikk.
For mer info, se her

ATLANTIS
Ute på The Palm, en menneskebygd øy formet som en palme, ligger 5-stjerners hotellet Atlantis. Der finnes flere restauranter, akvarium og en vannpark der man blant annet kan svømme med delfiner.
For mer info, se her

WILD WADI WATERPARK
Badeland med over 30 attraksjoner for hele familien. Ligger rett ved siden av Burj Al Arab.
For mer info, se her

SIGHTSEEING MED BUSS
Big Bus Tour viser deg Dubai fra taket på en buss.
For mer info, se her

Restauranter

Dubai tilbyr mat fra hele verden og prisene passer enhver lomme. På restauranter tilknyttet hotell serveres alkohol.

Dessverre er mat fra Burger King og Pizza Hut like typisk arabisk mat på samme måte som Pizza Grandiosa er typisk norsk mat. Den autentiske arabiske maten består ofte av grillet kjøtt (oftest lam eller kylling), brød og ulike salater. Nøtter og tørket frukt, spesielt dadler, er svært vanlig.

For info om restauranter i Dubai, se her & her

Shopping

DUBAI MALL
Dubai Mall er ett av verdens største kjøpesenter med over 1200 butikker, skøytebane, akvarium, fornøyelsespark og kino under samme tak. Kjøpesenteret ligger i anslutning til Burj Khalifa, og utenfor finnes ett eksepsjonelt fonteneshow som er verdt å få med seg.
For mer info, se her

MALL OF THE EMIRATES (MOE)
Det nest største kjøpesenteret i Dubai er Mall of the Emirates. Her finnes en mengde butikker og restauranter, samt kino, bowlinghall og innendørs skibakke.
For mer info, se her

I tillegg til kjøpesentrene finnes ulike souker og markeder der man får kjøpt alt fra gull til fisk. Noen av disse er Spice Souk, Textile Souk, Gold Souk og fiskemarkedet, og kan være verdt ett besøk selv om man ikke handler.

Dubai’s Gold Souk er ett av verdens største markeder for gull. Det meste av gullet som fås kjøpt i gullsouken inneholder minst 22 karat, og ettersom myndighetenes kontroller er strenge er risken for å bli lurt lave.

Strandliv

Dubai har en rekke offentlige strender, i tillegg kan man betale dagspass på de fleste hoteller og få bruke deres basseng- og strandfasiliteter.

Offentlige strender:
–       Jumeirah Beach Park
–       Jumeriah Open Beach (Jumeirah 1)
–       Kite Beach
–       Burj Beach
–       JBR Beach

For topp 10 hotellstrender, se her

Transport

Den vanligste måten å komme seg rundt i Dubai på er via taxi. Taxi er trygt, billig og finnes omtrent over alt.
I tillegg finnes også Metro og busser.

Været

Været i Dubai er konstant varmt og tørt. Regn kan forekomme iblant, men tilhører sjeldenhetene. Det er i praksis ikke årstider i Dubai, men det er likevel stor forskjell i temperatur mellom sommer- og vinterhalvåret.

Januar +15/+24 Juli +30/+41
Februar +16/+25 August +30/+41
Mars +18/+28 September +28/+39
April +21/+32 Oktober +24/+35
Mai +25/+37 November +20/+30
Juni +27/+39 Desember +16/+26

Spesielle hensyn

Selv om utviklingen skjer fort i Dubai står kultur og tro fortsatt sterkt i Emiratene. Som turist bør man derfor ta visse hensyn spesielt når det gjelder bekledning og offentlige kjærtegn. På kjøpesentrene oppfordres det skriftlig om å dekke til skuldre og knær, og spesielt som kvinne skal man ikke kle seg provoserende.

RAMADAN
Ramadan i 2013 kommer til å starte 11. juli (tror jeg) og varer deretter 30 dager. Under Ramadan skal man ikke drikke, spise eller røyke offentlig på dagtid, og mange restauranter holder stengt frem til solen går ned. Etter at solen har gått ned kan man spise og drikke som vanlig.

Ramadan merkes også gjennom at det er mindre trafikk på veiene, og at ting tar lengre tid enn vanlig.

Hepp! That’s it!
Og jeg svarer jo selvfølgelig på spørsmål utover dette dersom det er noe dere lurer på ;-)

Det vanligste spørsmålet jeg får er om jeg trives i Dubai. Til det sier jeg bare; what’s not to like!?

IMG_8462

21 kommentarer om “Om Dubai

 1. Informativt, men kan du ikke skrive mer om hva DU gjør i Dubai? Hvor du spiser, handler og ting du mener er verdt å få med seg? :)

  1. Hehe, men det er jo det denne bloggen handler om! Det hadde vært trist om jeg kunne oppsummere det i bare ett innlegg. Det jeg for det meste gjør i Dubai er å jobbe, trene eller å være ved basseng eller strand. Og spiser jeg ute er det som regel på ITSU sushi eller cheesecake factory. Og hva som er verdt å få med seg står jo i innlegget: strandliv og shopping ;) Og så selvfølgelig Dubai’s beste gym: Scandinavian Health & Performance ;)

 2. Hei Inger! Jeg lurte på om du har lagt merke til om det er forskjellig «etikette» i og utenfor turistområdene? Jeg skal gå på skole utenfor byen og har blitt anbefalt å bo i Silicon Oasis. Det eneste som bekymrer meg er om det er så langt unna turismen at jeg må tenke ekstra på å dekke meg til, ikke kan sole meg i bikini ved felles basseng og så videre. Da jeg bare har skole på kveldstid og kun 2 dager i uken vurderer jeg derfor om det kan være bedre å bo inne i byen og nærmere strendene og heller ha lengre reisevei. Det er jo litt kjedelig å måtte reise kjempelangt hvis jeg bare har lyst til å ligge en time eller to i solen :-) Any thoughts? Ellers tusen takk for en super blogg, det har påvirket meg til å velge nettopp Dubai til høsten!!

  1. Hei!

   Så kult at du skal flytte til Dubai! Hva skal du studere?

   Mulig det er litt forskjeller siden det er færre expats som bor utenfor byen, men området du nevner tror jeg ikke går under dette. Jeg vet selvfølgelig ikke, har bare kjørt forbi Silicon Oasis nemlig. Men er det f.eks felles basseng, har jeg svært vanskelig for å tro at noen forventer at du dekker deg til istedet for å sole deg i bikini.

   Silicon Oasis er ikke så langt unna, tipper det tar en maks 20 min å kjøre til nærmeste offentlige strand, så jeg synes ikke det alene skal avgjøre om du bosetter deg der eller nærmere «sentrum». Men jeg kan jo også tenke meg at du får mer bolig for pengene dersom du bor litt lenger utenfor..

 3. Hei!

  Så at det var lenge siden dette innlegget var lagt ut, men har kanskje tenkt å booke tur til Dubai i Mai i år, så tenkte jeg kunne kommentere på dette innlegget. Jeg lurte litt på om du kan anbefale noen områder/hoteller som ligger i ‘riktige strøk’, forholdsvis sentralt og nærme stranda?

  Hadde satt utrolig stor pris på litt hjelp :-)

 4. Hei :-)
  Lurte bare på om det er alt for varmt i Dubai i juni? Har nemlig lest det flere plasser, men har såå lyst til å dra til Dubai.. Er det liksom for varmt til å sole seg?? Herlig blogg du har forresten :-)

  1. Det er veldig varmt, men om det er for varmt er jo ett veldig relativt spm. Jeg klarer å sole meg, men nyter det ikke like mye som jeg gjør i Mars liksom ;-) Er Juni den eneste måneden du kan reise ville jeg likevel go for it!

 5. Hei Inger!
  Veit at dette blogg-innlegget er gammelt, mens eg bare lurer på om det er «trygt» for ei jente å dra til Dubai aleine? Eg har vært i Dubai to ganger tidligere men no tenker eg på å ta en liter tur aleine… eg opplever Dubai som en trygg plass så er egentlig ikke så bekymret. Men tenker no at eg vil bo i Marinaen, siden eg tidigere har bodd på The creek og Downtown Dubai..

 6. Heisann!
  Fint og informativt innlegg! Vi har booka tur til Ras Al Khaimah i mars. Gleda oss veldig, men kjenner eg blir litt skeptisk når eg lese om kor streng kleskoden er…? Kanskje vanskelig å svare på, men MÅ man gå med lange kjoler eller bukser?

  1. Oj, dette var jo et gammelt innlegg som jeg kanskje burde oppdatere gitt!

   Man må ikke det nei, men det kommer litt an på hvor man skal, f.eks på kjøpesentre er det greit å dekke seg til litt for der er det kaldt, og om man skal på andre typiske turiststeder. Det går greit med skjørt som går over knærne også, men dropp det aller korteste. På stranda er det helt innafor med bikini og strandklær :-)

 7. Hei.Tenkte å reise i mai,men ser det er ramadan.Anbefaler du å reise da.Får man kjøpt mat ute på dagtid.Er det mulig å få kjøpt frokost ute da det er ganske dyrt på hotellene?

  1. Det blir nok en litt annen opplevelse av Dubai da, det funker fint altså, men ting blir jo litt mer tungvindt mtp mat. Til gjengjeld er det mye roligere (på dagtid!) i hele byen, og det setter i alle fall jeg pris på :-) man får kjøpt mat ute ja, men de restaurantene som har åpent dekker til vinduer osv.

 8. Hej Inger.

  Først og fremmest vil jeg sige TAK for en skøn blog, snap og instagram profil.
  Du er virkelig inspirerende.

  Vi blev mødre på nogenlunde samme tid og det er fedt at følge med i din træning både i graviditeten men også her i tiden efter :)

  Jeg skriver til dig fordi vi har booket ferie i Dubai i maj – desværre opdagede vi først bagefter at der er ramadan i tidsrummet for vores ferie. Jeg håber ikke det vil påvirker alverden.

  Jeg ved at du og Ian somme tider har trænings sessioner udenfor – kan det måske være at man var så heldig at I havde det i perioden 18-28 maj? For så vil jeg UTROLIG gerne deltage :)

  Best regards
  Camilla /@fitnrun

  1. Hei Camilla! Ligger på stranden as we speak og siden Kaia sover enda tenkte jeg at jeg kunne svare på noen spm her på bloggen. Og så er spørsmål nummer 2 fra deg! Så random! Og beklager forsinket svar! Men nå vet jeg jo at dere hadde en fin tur, ramadan til tross :-) håper turen hjem gikk bra! Klem fra meg og Kaia :-)

 9. Hei :) Jeg skal snart til Dubai for første gang, og det hadde vært så supert om du kunne oppdatere med et nytt innlegg med tips! På forhånd tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s