Lasagne laget (nesten) from scratch

I skrivende stund er det ikke lenge siden jeg nettopp våknet. Jeg har sovet i 11 timer inatt, og trodde Ian tullet da han sa hvor mye klokka var da vi våknet.

Jeg trengte visst å sove ut litt :-)

Eller så var det middagen fra igår som slo meg ut! Jeg var iallefall eksepsjonellt god og mett da jeg gikk til sengs. Uansett, jeg hadde så god til da jeg laget mat igår at jeg knipset litt bilder underveis, og tenkte å dele min oppskrift på hjemmelaget lasagne med dere. Den er ikke fancy altså, men lett å lage og smaker veldig godt (synes vi da!).

Og forresten, ønsker du oppskrift på mager, lavkarbo, glutenfri eller en annen spesifikk variant av lasagne kan du bare scrolle forbi dette innlegget ;-) Denne lasagnen er nemlig helt vanlig, men det positive er at den er ca laget fra bunnen, og at jeg derfor iallefall vet hva som finnes i den. Og at den er kjapp å lage!

PS! Jeg ruser (ja, jeg tror det er ett ord) når jeg lager mat, hvilket betyr at jeg ikke har eksakte måleenheter av hver ingrediens, men tar det hele litt på gefühlen. Så tror ikke jeg kommer til å gi ut oppskriftsbok med det første ;-)

IMG_3707
Stek ca 1 kg kjøttdeig. I Dubai er jeg så heldig at jeg får fin ferskmalet biff (!), så det mest rette norske alternativet blir karbonadekjøttdeig tenker jeg
IMG_3708
tilsett 2 hakkede rødløk til kjøttdeigen
IMG_3709
..og 2-3 revne gulrøtter
IMG_3711
krydre med salt og pepper, hvitløkspulver (er du ikke så lat som meg smaker det sikkert mye bedre med fersk hvitløk), masse paprikapulver og litt chili
IMG_3712
jeg synes tomatpure smaker for mye skolekjøkken, så jeg bruker ketchup, ganske mye, og så ca 1 dl matfløte
IMG_3713
nam! jeg kunne jospist greia slik som dette, med grønnsaker eller salat til- og det har jeg forsåvidt gjort flere ganger også ;-)
IMG_3710
så trenger du masse revet ost
IMG_3714
…og lasagne plater. Denne typen kan virkelig anbefales om den finnes i Norge!
IMG_3715
jeg starter med kjøttdeig, så pastaplater, så ost, så kjøttdeig igjen, ett nytt lag med pastaplater, så ost og så sist kjøttdeig og masse ost :-D
IMG_3719
stekes i ovn på 220 grader i 15 min
IMG_3721
voila! Jeg lar lasagnen hvile i min 10 minutt før vi spiser. Da får den «sette seg» og blir så mye lettere å servere
IMG_3722
grønn salat av f.eks babyspinat, grønt eple, paprika og mais smaker supert til

Oh, flaks at jeg har rester, for nå ble jeg jo sulten!
Morgenintervaller står for tur, og så blir det lasagne til frokost på denne jenta :-)

Ha en fin lørdag!

11 kommentarer om “Lasagne laget (nesten) from scratch

 1. Yuuuuum! MEN kor va den kvide sausen?!! Eg påberope meg ikkje at min e bedre asså, men dokker e herved inviter på larsmagne i Torch for å sammenligne:)

  1. Haha, den er jo der i form av fløten i kjøttsausen og osten mellom hvert lag ;) Men ja, dette er jo ikke ekte lasagne i den forstand, mer en hjemmelaget variant av Toro sin poselasagne!

   Kommer veldig gjerne til 70something etasje for å smake ekte lasagne dock :-D

 2. Det så kjempe godt ud! Lurte på om du konne skreve litt om koss «kleskoden» e i Dubai? Ska reisa der te høsten i 20 dage.. Vett du må dekka deg te litt når du e på kjøpesenter osv.. Men kå me når du ska ud på byen eller te strande? :) Klem

  1. På stranden er det strandklær som teller, og på utesteder kan du også kle deg som du ville gjort ellers. Der møter du jo ikke på så mange lokale å fornærme uansett ;-)

   God tur til Dubai! :-)

 3. Herregud så godt det var :D har en tendens til å lage alt av middagsoppskrifter du legger ut, denne var intet unntak :) gikk ned på høykant, tilogmed de andre i huset godkjente den ;) jummyyy!!!

 4. Må bare sei at denna blei fort den nye lasagnen heima :D he iche hatt Toro’s lasagne si eg lagte denna ;) Døds god ! (Y) å så lett å laga au ! He du flerne middags oppskrifte må du hiva di ud her ;)

 5. Tilbaketråkk: Matprat | Inger in Dubai

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s