1 time jogg

I min verden er det forskjell på å løpe og å jogge. I gamledager jogget jeg. Delvis fordi jeg syntes det var gøy, og delvis fordi jeg ville brenne kalorier. Faktisk så husker jeg at jeg spurte en av lærerne på idrett grunnfag hvilket løpetempo som var best for fettforbrenning, og gjorde deretter runde på runde i saaaaakte tempo rundt idrettsbanen i Okka By. At jeg gadd!

Uansett, etter ett par løpeturer i rundt Kungsholmen i Stockholm i mørkeste natta der jeg måtte løpe fort som F for å komme hjem i live, kombinert med at jeg lærte meg å løpe med tå i bakken før hæl, ble det bokstavelig talt mer fart på sakene. Mitt skille mellom løping og jogging avhenger altså av tempoet. For selv om jeg ikke løper for presasjon, er det jo gøy å løpe samme runde raskere enn sist gang liksom. Men for all del, jeg jogger fremdeles, det skjer derimot oftest ufrivillig som følge av at jeg legger ut på tur i stekende hete, eller på grunn av at jeg helt enkelt ikke orker å løpe raskt.

Som idag for eksempel. Ian har jo lagt dette Project Muscle Mass (noe som forklarer min noe uvanlige treningsdagbok fra sist uke), og i går prøvde jeg meg på beinprogrammet som deltagerne skal få bryne seg på de neste tre ukene. Og OM jeg er støl idag liksom!! Som om ikke det var nok kjennes mandagens innsats på Open-økt 14.4 i bryst, skuldre, lats og mage. Så ja, jeg er kort sagt fucked. Styrketrening var med andre ord utelukket idag, og jeg satset på en løpetur for å løsne opp de stakkars beina.

Så da ble det jogging idag. Det gikk sakte, og jeg vet ikke om det hjalp på stølheten en gang, men én time jogging i regn (ja, regn!!!) i Dubai får man ikke oppleve hver dag, så jeg klager ikke jeg altså.

Ian derimot klager på at jeg er treig i seng, så jeg signer ut der tror jeg ;-)

run

Nyt kvelden dere som fortsatt har litt igjen av den!
God natt :-)

6 kommentarer om “1 time jogg

 1. Hei!

  Jeg skal løpe Oslo maraton i september og har så og si ingen erfaring med å løpe. Men jeg har lest at man bør lande på midten av foten eller tærne når man løper.

  Hvordan klarer man å lære seg det? Har du ellers noen gode tips til en stakkar som gruer seg litt til september? ;)

  1. Hei Ann Kristin!

   Jeg lærte meg å løpe på fremfoten ved å bruke sko med tynnere såle som «tvingte» meg til å løpe mer på tå. Bare se fr deg hvordan du hadde løpt dersom du var helt uten sko, da tror jeg nok du hadde satt tåballen i før hælen.

   Jeg gjorde også mye bakkeintervaller som jeg også føle tvang meg til ett bedre løpesteg.

   Dersom du skal løpe marathon, og aldri har løpt på fremfoten vil jeg påstå at det er en litt for lang distanse til å gjøre dette på. Jeg løpte nemlig på fremfoten i starten av mitt marathon, men måtte endre løpesteg underveis.

   Lykke til med oppkjøringen til marathonet, det kommer nok til å gå braaaaaa skal du se :-)

 2. Jeg har også hørt noe om at det er bra å jogge med tærne først nedi. Hva er fordelene med det? Og har du hælen nedi i det hele tatt da? Når jeg har prøvd å jogge med tærne først så får jeg ikke hælen nedi i det hele tatt før jeg løfter foten igjen (om du skjønner..) :) Jeg føler også det tar mye mer på framsida av leggen, er dette normalt og greit?

  1. Du vil jo spenne musklene i leggen på en helt annen måte, så det kan være derfor du kjenner det på fremsiden av leggen..?

   Tilhengerne av å løpe på fremfoten mener jo at dette er ett mer natulig løpesteg som vil avlaste belastningen på kne og rygg- jeg synes fordelen er at man løper raskere ;-)

 3. Hei!
  Tenkte jeg måtte skyte inn noen ord om forfotløping. Jeg er fan! Først og fremst må det trenes opp gradvis, da du bruker muskler i ankler og legger i mye større grad enn ved løping på hæl. Dette sørges også for mindre belastning/støt, men man må ikke gå for hardt ut i starten, en muskel bør trenes opp gradvis. Jeg lander langt frem, uten hælen nedi overhodet (kanskje bare når jeg blir supersliten). Man får kjøpt sko med lav dropp som hjelper deg fram på foten, og kjøp gjerne litt tykke såler. Tynnere såler = tyngre for beina. Jeg løper iblant med nike free, men for meg blir disse for tynne på lengre turer. Saucony har en del gode forfotsko – hør gjerne med løplabbet!

  Well, I could go on and on… ;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s