Let’s set things straight- vol. 2

Ok, jeg kom til å tenke på en sak da jeg postet treningsdagboken min igår. Eller faktisk så har jeg tenkt på dette en stund. Da jeg var hjemme i Norge i sommer sa nemlig en av mine nærmeste venninner at hun ikke leste bloggen min like ofte lenger. Hun følte at hun ikke trente nok når hun så min treningsmengde, og følte dermed at det var best å ikke følge helt med på hvordan jeg trener. Eller noe i den duren.

Jeg ble selvsagt litt lei meg, men jeg forstår jo svært godt hva hun mener. For det første er jeg 100% klar over at det finnes en grense for hvor intressant det er å lese om hvor mange sett knebøy på 90kg jeg gjorde før frokost liksom, men denne bloggen har bare helt enkelt blitt en slags treningsdagbok, aka en «sesåflinkjegharværttilåtreneidag»-blogg.  Heldigvis (og litt uforståelig for meg) er dette noe størstedelen av dere finner inspirasjon i og synes er greit, men jeg ville likevel gjøre det litt mer tydelig hvorfor jeg trener som jeg gjør …i tilfelle det er flere av dere som føler dere demotiverte av å lese hvordan jeg trener. Eller noe i den duren.

1. Bloggen fungerer som en ekstra treniningsmotivasjon i seg selv. Jeg mener, dere hadde kanskje også trent litt annerledes dersom dere måtte «rapportere» til noen om treningsøkten etterpå? Jeg tenker mange ganger at, «nå gidder jeg ikke mer, det spiller vel ingen rolle om jeg tar 3 sett istedet for de planlagte 4». Men det gjør det når man blogger ser du. Fotballfruen er opptatt av at bildene hun poster er fine (fy søren så snygg den bloggen er btw), og jeg, jeg er opptatt av at treningsprogrammene mine ser bra ut på papir. Så selv om jeg vil gi meg på intervall nr 11, presser jeg meg gjennom den tolvte også fordi 12 stk ser finere ut når jeg skal skrive det ned etterpå.

2. Jeg har trent styrketrening i mange år. For en nybegynner kan det være tilstrekkelig å trene 3 ganger i uken, mens jo bedre trent man blir, jo mer stimuli må muskelen ha for at man skal få progresjon.

3. Selv om jeg trener 5-6 dager i uka, og visse dager trener mer enn én økt per dag, så betyr ikke dette at jeg har like lange og slitsomme økter hver dag. Jeg tenker ofte at noe er bedre enn ingenting, og regner 12 minutter med intervaller på mølla som en fullverdig treningsøkt. Hadde jeg trent hardere hver eneste gang jeg trente, hadde jeg nok ikke orket å trene like ofte.

4. Jeg trener hovedsakelig fordi trening har blitt en helt naturlig del av dagen min. Det går liksom ofte på autopilot. Reiser vi på ferie er det like selvsagt at jeg pakker treningsklær som at du pakker tannbørste og deodorant. Akkurat denne selvsagte innstillingen til trening skulle jeg ønske at jeg kunne selge på grønn resept altså, for det er virkelig digg å kjenne at trene, det er jo bare noe man gjør, istedet for å måtte argumentere for og imot med seg selv før hver treningsøkt.

…og så det kanskje viktigste poenget:

5. Jeg er personlig trener og jobber på ett gym. Jeg tilbringer omtrent 70% av min tid i våken tilstand på SHP, og det er en del av jobben min å være i form. Jeg tror vi alle kan forvente at en personlig trener har andre treningsvaner enn en lærer  liksom. Dessuten er det er jo ikke til å komme unna at det ofte er dørstokkmila som er verst, og dere, jeg har jo for pokker ingen dørstokk!! I skrivende stund må jeg ta 13 steg, og så er jeg i gymmet! Det var jo myyyye mer tiltak det var å dra seg på trening når jeg var hjemme i Norge for eksempel. Så til dere som trener 1, 2 eller 7 ganger i uka, og faktisk må dra til gymmen for å gjøre det: freakin bra jobba ass!

Så ja. Nå vet dere det. Og forresten, om dere ønsker at jeg skal skrive om noe annet enn trening så kan jeg det altså. Jeg må bare ha litt konkrete forslag ;-)

IMG_1348

XOXO,
ingerindubai ;-)

45 kommentarer om “Let’s set things straight- vol. 2

 1. Synes du skal legge ut treningsdagboka som du pleier!

  Jeg pleier å trene 2 ganger om dagen. Så godt for meg å se at selv om man trener en gang om dagen, får du supre resultater! 😊

 2. kjære deg! bare fortsett å skriv dagbok som du gjør nå. det er både imponerende, interessant og inspirerende å se ka du har trent. når eg lage «egne» økter, så må eg ærlig sei at det nesten er ei typisk ingerindubai-økt :DD og når eg ser treningsdagbokå di, tenker eg litt sånn: åå det er her lista ligger!! (for eg ska bli like sterk som deg ein dag).
  Fortsett å skriv som du gjør, både når det gjelde trening/konkurransar og ellers i livet ditt! ps: men hadde ikkje gjort noe om du skreiv mer om deg! eller ka du gjør på kveldane etter jobb, eller noe i den duren ;)

 3. Hellu hellu! :-D eg må bare sei at bloggen din e heilt super! Skriv om akkurat da du gjere, trenge ikkje forandra på ein prikk! Eg lese KVAR einaste dag, så…keep it going!;-) men igjen, sikkert lurt å få sagt ein gong for alle svart på kvitt «koffor» du trene som du gjere.. for eg klare ikkje å ta igjen alle øktene dine, og då må eg sei te meg sjøl «hu har fleire år erfaring enn meg – OG hu er faktisk personlig trenar!!» Hehehehe så det så ;-) tirsdagsklem frå heimbyen din

 4. Digger bloggen din, og har lest den siden dere flytta ned til ørkenland :) Tips til ting du kan skrive om er feks mer om kosthold, du er så flink der. Vil ha mer slik. Styrketrening for nybegynnere kanskje, hvordan lag ditt eget treningsprogram – hva man må tenke på da etc. Mer om Dubai, kulturen osv. Bilder av leilgiheten deres :) Du er råflink Inger :)

 5. Spiseforstyrrelse! Ortoreksi, Fitness osv.. Om du noen gang har slitt med eller har kunnskap til overspising? Dette er temaer jeg syns er kjempe interessante, og som dessverre skjer med flere og flere unge jente idag..

  1. Jeg kan ikke si jeg har særlig mye mer kunnskap om emnet enn det grunnleggende vi lærte da jeg studerte ernæring, men jeg er enig med deg at det er intressante emner (på en sånn flykræsjvilsevekkmenklarerikkelavære-måte). Mulig det dukker opp en mening eller to om dette, men jeg synes det er så mye synsing frem og tilbake om fitness allerede i disse dager, så jeg kjenner vel ikke helt at jeg trenger å «blande meg» inn i den diskusjonen om du skjønner.

 6. Fortsett som du har gjort med treningsinnleggene! Synes det er kjempeinspirerende å se øktene dine, til tross for at jeg ikke trener i nærheten så mye som deg. Noen dager er bloggen din alt jeg trenger for å komme meg på trening. Når jeg ser du har klart å klemme inn 2 økter mellom kunder osv. innser jeg at da må vel jeg klare å presse inn ei økt på en fridag iallfall!

  :-)

 7. Jeg liker bloggen din som den er, elsker å se treningsdagbøkene, det er jammen meg imponerende!! Noen ganger kan det virke demotiverene, MEN det er bare fordi du er så flink(og jeg er jelly). Mangler jeg inspirasjon, motivasjon eller hva det måtte være for å komme meg på trening er en tur innom bloggen din akkurat hva jeg trenger :D

 8. Eg lika bloggen kjempegodt og leser den ofte :D Om eg skal komme med tips til andre ting å skrive om må det være treningstips for folk som ikkje er fullt så veltrent som deg og litt tips til sunn mat ;)

 9. Kunne du skrevet et innlegg om hvordan du startet med styrketrening, og hvordan du har kommet dit du er i dag?
  Har selv begynt å trene styrke nå, men føler ikke det går særlig fremover…Hadde satt stor pris på tips :)

  Du er utrolig inspirerende!

 10. Alle har forskjellig utgangspunkt og min treningsdagbok ser ikke like hardcore ut som din. Men jeg blir, akkuratt som deg, mer motivert av å skrive ned alt jeg gjør.
  Hadde jeg løftet 90 kg i knebøy så skulle jeg kanskje vurdert å poste den på nettet ;-)

  Jeg vil ha mer treningsvideoer! #ilikethatshit

 11. jeg synes bloggen din er supermotiverende som den er jeg! Spesielt når du skriver litt langt :)

  Det er ikke ditt ansvar om andre blir demotiverte og det er ikke noe du bør tenke på. Du kan ikke passe på og tar hensyn til alle som har dårlig selvtillit eller noe sånn. Bloggen din er super :D

  1. Takk for tilbakemelding Ida. Og du har jo rett, man kan helt enkelt ikke gjøre alle tillags. Jeg er ikke så fæn av å lese lange blogginnlegg selv, så det i kombinasjon med at jeg sjelden har tid til å skrive langt, er grunnen til at innleggene mine ofte er korte. Men jeg kan prøve å iallefall prioritere litt lengre innlegg iblant :-)

 12. Elsker bloggen din!:-) Det er veldig interessant,lærerikt og gøy å se hvordan treningsøkter dine ser ut,og det er ikke få ganger jeg har kopiert en økt av deg:) Riktignok litt forenklet dog,men etter å ha sett øktene dine blir jeg motivert til å gønne mer på!Og det har gitt resultater:-) Så takk!! Jeg synes videoene dine er utrolig artige og lærerike ( mye lærerikt her!) så post gjerne mer av de:-)takk for at du er du,Inger!:-)

 13. Synes bloggen din er super, og skjønner veldig godt hvorfor det blir så mange (og krevende) økter på deg. Jeg drømmer om hjemmegym (evt bare spinningsykkel/mølle i stua til de dagene det er styrkefri, haha), tar man bort dørstokkmila er det utrolig hvor lett det er å kjøre en ekstra økt nå og da :D

  Liker forresten disse innleggene også jeg. Synes det er fint at du reflekterer og forklarer litt selv om det kjennes «selvsagt» for noen av oss lesere :)

 14. Jeg må innrømme at jeg bare skumleser treningsdagbok-innleggene, men det er fordi det er mange av øvelsene jeg ikke kjenner, og det er milevis fra noe jeg hadde klart å få til uansett :P Men jeg skjønner veldig godt motivasjonen for å gjøre det, og hadde gjort det samme selv :) Sikkert mange som finner tips og motivasjon av de innleggene også.

  Ellers hadde det vært veldig gøy å lese mer om Dubai, kulturforskjeller, maten der, hva dere gjør på fritiden, bilder av der dere bor (både inne og ute), video-snutter er kult… jah, mye å velge i :)

 15. Pls keep posting your workout diary. It is inspiring that you keep consistent to workout 5-7 times a week, no matter how busy it gets. Your «style» of non pre-planned short and intense workouts is fun. And when it is fun, I’m more motivated to actually move my butt. I’m faaaaar away from your level of fitness, but I’m not intimidated by you being strong and all, Opposite – It is good there is something to strive for. Don’t doubt!

 16. Jeg har fulgt bloggen din fra starten og jeg har oppfattet at det har endret seg litt. Jeg blir også inspirert at treningen din, at du er så inni svarten sterk. Det gjør deg til et forbilde for meg.
  Når det er sagt så må jeg si at jeg savner en litt mer avslappa Inger, med litt mer fjas, latter, moro og videoer. Jeg oppfatter bloggen litt mer som en treningsdagbok, og noen dager motiveres jeg. Andre dager blir jeg litt sånn som venninna di. Jeg føler ikke jeg gjør ting bra nok.
  Uansett så kan ikke du styre hvordan leserne oppfatter bloggen din, for det er jo helt opp til hver enkelt og huet vi er i ;-)
  Så konklusjonen er at hvordan du trener er veldig interessant og lærerikt, men kanskje det kan varieres med litt med ; livet i Dubai, videoer, litt om mat, mer i dybden om deg; for for meg så er du utrolig inspirerende sånn som du er som person. Dette har jeg skrevet til deg før og må nok si at jeg savner at du viser den siden litt mer.
  Så keep it up, til syvende og sist for at du skal gidde å blogge så må du jo gjøre det som er rett for deg!

  1. Hei Elisabeth, det ser ut som at flere ønsker mer om Inger og om livet mitt i Dubai, så jeg jobber med saken. I mellomtiden håper jeg at du kan tenke på dette innlegget om du en gang skulle føle at du ikke gjør ting bra nok ;-)

 17. Jeg trener hver dag og har en 10 minutter sykkeltur for å komme til gymmet. Jeg har trent mye lenge, og det har blitt en naturlig del av dagen min. På gymmet blir det jo lagt merke til at jeg trener mye, ettersom jeg er der til de samme tidene hver dag og møter mange av de samme menneskene. Når jeg blir spurt om hvor ofte jeg er der er det så mange som ser på meg med vantro. «At du orker?» «Kroppen skal jo fungere også» «Hvordan klarer du det?» osv osv.. Da er det nesten sånn at jeg må unnskylde meg for at jeg trener hver dag. Det skal ikke være nødvendig for noen. Ikke deg. Ikke meg.

  Jeg har latt meg inspirere veldig av deg. Skal sies at jeg først hørte om deg da du var i Shapeup, men etter det har jeg vært fast leser av bloggen din. Har trent regelmessig, og nokså mye en god stund, men etter at jeg begynte å følge deg har jeg fått øynene opp for øvelser som knebøy og utfall. Jeg var i det hjørnet hvor jeg ikke ville «bli stor» og dermed ikke trente tung styrke, men nå jobber jeg hardt med å bli sterkere og trives godt med det.

  Kunne også ønske meg flere videoblogger og lignende, men komer ikke til å slutte å lese bloggen din uansett. :–)

  1. Merethe! Så lenge du kjenner at din treningsmengde er ok for kroppen din, er det jo bare å kjøre på! Men jeg forstår hva du mener..

   Gøy at du gjør smarte øvelser som knebøy og utfall- keep it up :-)

   Og jeg ska se hva jeg kan få til av videoblogger. Godt å vite at du vil lese likevel!

   Stor klem til deg :-)

 18. Hei Inger! :-)
  Jeg misliker blogger på det jevne, men det finnes alltid et unntak fra hovedregelen. Det er veldig kjekt å følge deg, spesielt det som omhandler trening, men ellers også. Blir inspirert av øktene dine og veldig (!!) smittet av de lekre treningsklærene du blomstrer i! :) (kjent fenomen for en instruktør som ikke vet hva dongeribukse er…)

  Neste gang du er i Norge har jeg en utfordring til deg som hadde vært morsomt å sett på bloggen: Wait for it…. Inger gjør ting hun ikke kan eller pleier?? Stikk ansiktet innom på Ålgård sport & helsesenter for å delta på gode gammeldags gruppetimer.. BODYATTACK, CXWORX…osv :)
  Vel. det trenger vel strengt tatt ikke skje på Ålgård heller, men la det være en stående invitasjon.. ;)

  Fortsett med det gode postene og det store smilet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s