Norgeshelg

Helt siden vi flyttet til Dubai i 2011 har det vært tradisjon for meg å reise hjem til Norge rundt 17. mai. I år ble derimot denne turen forskjøvet litt frem siden søskenbarnet mitt skal konfirmeres i helgen, men anyways, jeg sitter iallefall i skrivende stund på flyet på vei til Stavanger. Fikk akkurat opplyst at det er lett regn og overskyet der, men jeg og mine hvite Converse skal klare den ass.

Ian reiste også med meg, men han blir igjen i Oslo for å være med i barnedåp til vårt gode vennepar Kine og Espens lille Noah. Synd vi ikke fikk være med på begge deler begge to, men det ble helt enkelt kræsj med datoene.

Det blir en kort tur (jeg reiser tilbake allerede på tirsdag), men åh som jeg gleder meg til å treffe familie og venner igjen!

…og så gleder jeg meg jo til norsk mat- som alltid ;-)

Nå letter vi straks,
snaiks :-)

4 kommentarer om “Norgeshelg

 1. Hei Inger.
  Har fulgt bloggen din en stund og mener jeg husker du en eller annen plass skrev at du da du studerte var ti kg tyngre, alt for glad i hveteboller og ikke like fornøyd i ditt eget skinn som det du er i dag. Nå er verken kg, boller eller kroppen din noe jeg har så mye meninger om, syns du virker flott både inni og utpå å det gjorde du sikket som student også, men jeg lurte litt på om du kunne fortelle litt om denne endringen. Skjønner jo du har endret treningsvaner til mer styrke og at kostholdet har forandret seg, men hvordan? Og hvorfor? Og du nevner også at mange jenter ikke spiser nok (blant annet til å forbrenne fett), kan du forklare dette? Vet det er vanskelig å generalisere, men kan du forklare prinsippene som gjør det mulig for en dame som er glad i tung styrketrening å gå ned i fettprosent uten å gå på diett eller at det går ut over treningskvaliteten?

  Kos deg hjemme i konfirmasjon!

  Vennlig hilsen Benedikte.

 2. Hei! Ja, det stemmer at jeg har vært 10 kg tyngre enn hva jeg er nå, men jeg kan ikke huske at det var på grunn av bare hveteboller da, haha! Da trivdes jeg absolutt ikke, og jeg tror det var da vi testet ett ganske strengt lavkarbokosthold at jeg gikk ned til min mer normale vekt. Likevel var jeg ikke helt fornøyd, og kostholdet kjentes heller ikke helt naturlig. Kan derimot ikke huske at vi «stoppet» med lavkarbo liksom, det bare gled over til at vi spiste litt mer karbohydrater og ikke var fullt like generøse med fettet.

  I mai 2011 testet jeg periodisk faste for første gang, og har ikke angret en eneste gang på det. Da lærte jeg meg å følge kroppens sult- og metthetssignaler istedet for å følge klokka eller å la ett kaloribudsjett bestemme hvor mye jeg skulle spise. Det funket og jeg begynte endelig å se litt mer fit ut, noe jeg følte jeg fortjente ut fra etterlagt tid på gymmet. I ettertid har jeg selvsagt hatt perioder der jeg har vært flinkere og mindre flink med kostholdet, noe som selvsagt vises på kroppen, men det er det avslappede forholdet jeg nå har til mat jeg liker aller best.

  Det du sier om å gå ned i fettprosent uten å gå på diett tror jeg handler om å nettopp finne en måte å spise på som gjør at du føler du får dekket de behov du har, men ikke mer heller liksom. Jeg tror at for at kroppen skal kjenne at den «har råd» til å brenne overflødig fett, så må ikke kaloriunderskuddet være for lavt, så dette handler virkelig om å finne en balanse. Det kan være vanskelig, men med litt prøving og feiling er jeg sikker på at du også finner ett opplegg som funker for deg. For meg tok det ett par år, men det er så digg når det først funker.

  Lykke til Benedikte :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s