Treningslyst kom treng deg på

Treningen min går 100% på viljen for tiden. Alt føles tungt og motivasjonen til å ta en økt sitter langt inne. Det eneste som gjør at jeg faktisk har fått inn noen ok økter likevel er lysten til å ha trent. 

Det beste er om jeg begynner seint slik at jeg kan ta meg en løpetur før jobb, eller at jeg ikke har det så travelt med kunder på morgningen, for det er absolutt mest sannsynlig at treningen blir av om jeg får unnagjort den i løpet av den første halvdelen av dagen. I dag visste jeg derfor at trening høyst sannsynlig kom til å utgå da jeg var opptatt med hjemmetrening hos kunder på formiddagen. Så da den ene kunden min syntes at jeg kom litt for tidlig da jeg sms’et og sa at jeg var på plass, spurte jeg henne like gjerne om hun ville utsette treningen en time, og trente en liten økt selv i gymmet hennes i mens. Det var jammen smart ass, for ikke bare fikk jeg en økt som ble effektiv grunnet tidspresset, men jeg hadde jo mer energi enn jeg hadde da jeg kom til å trene henne etterpå. It’s a win-win!

Kunden har blant annet ett splitter nytt competition sett fra Eleiko, pullupsstativ, tredemøller og smith-maskin (!) så det var omtrent fritt fram for hva jeg kunne trene, men likevel falt valget på denne klassikeren:

3 runder av:
20 utfall bakover @ 60kg
10 push press @ 50kg
20 knebøy @ 70kg
10 nøytrale pullups

  

Om det blir trenings imorgen får tiden vise, men jeg er iallefall glad for at jeg fikk klemt inn denne økten i dag. 

Hva gjør dere når treningslysten minsker?

10 kommentarer om “Treningslyst kom treng deg på

 1. Det lurer jeg også på….. Her finnes ikke et snev at treningslyst, akkuratt nå :( Er lenge siden den var så totalt fraværende! Får satse på at min kjære pusher meg igang igjen. Har iallefall lovet han å bli med på gymmet idag :) Wish me luck!!

  1. Håper du fant tilbake lysten Marianne! Selv er jeg nesten litt skuffet over at jeg har vært hjemme i Okka By, der det er TO nye gym og jeg har ikke satt min for innfor noen av dem! :-O

 2. Var ekstremt lite motivert før forrige beinøkt, satt i bilen i parkeringshuset utenfor Elixia og bladde gjennom instagram-feed’en min (som er fylt opp av hovedsaklig masse treningsfolk – dette pleier og funke) i en drøy halvtime.

  Innså at det ikke var håp, så gikk på butikken og kjøpte en 200 grams japp-melkesjokolade og ca 500 gram smågodt som jeg spiste ila to episoder med Black Sails (kongeserie, forøvrig!). Etterpå hadde jeg dårlig samvittighet, noe som gnagde på meg resten av kvelden/natten. Neste morgen var jeg über-motivert!

  Konklusjon: Dårlig samvittighet gir motivasjon.

 3. Trener alternativt, og ja, jeg vet det er den mest oppbrukte tingen å si. Men det funker å ta seg noen runder i svømmehallen, begi seg ut på en liten hatøkt (gjerne en av dine) sammen med en god venninne eller bare en løpetur i skog og mark. Det må være en klassiker, en som aldri går av moten, og en jeg kan gjennomføre i blinde og bare hate litt. Da blir det som regel bedre!

 4. Hei Inger :) Jeg er freelancejournalist og skriver en artikkel akkurat nå om hvordan man trener treningspsyken. Veldig sport-on til blogginnlegget ditt ;-)

  Du er jo et treningsforbilde og herlig jordnær, så jeg tenker meg at du egner deg veldig godt til å svare på noen korte spørsmål.

  Hvis du kunne tenke deg å være med i saken, er det topp! Ditt navn og din webside trykkes selvsagt i magasinet.

  Hvis du har lyst, så send meg en mail: helene.stenhaug@gmail.com, gjerne i dag, eller så snart som mulig :)

  Vi snakkes!

  Mvh,
  Helene

 5. Eg lurer meg sjølv ved å seia at eg kan få trene kortare og lettare enn eg vanlegvis gjer. Når eg fyrst kjem i gang, finn eg som regel ut at det går greit med ei vanleg økt.
  Eg dreiv med morgontrening kl 06:30 i nokre år, og då bestemte eg meg for å ikkje filosofere om eg hadde lyst eller ikkje, men berre gjennomføre. Det fungerte fint det også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s