Morning sickness my ass!

Jeg føler jeg har vært i bakrus de siste 3 månedene. Du vet, trøtt, kvalm, og det eneste som frister av mat er chips og pomfri. For ikke å glemme en forferdelig hodepine! Den har nesten vært verst ass, for når jeg har veldig vondt i hodet blir jeg ofte kvalm også, og da er vi liksom på an igjen. Jeg har ikke kastet opp en eneste gang (foruten en liten gulp i vasken da jeg pusste tennene i går- sorry om det var too much info!), men er til gjengjeld uggen stort sett hele dagen istedet. Det burde ikke hete morgenkvalme når det varer all føkkings day long. Just sayin.

Noen dager er selvsagt bedre enn andre, f.eks da vi var i København var jeg ganske fin i formen egentlig (utenom taxituren hjem fra arenaen på søndagen, da var det like før jeg måtte be taxisjåføren stoppe slik at jeg kunne hilse på elgen i veikanten), og noen dager mye verre. I går og forigår var slike dager. Heldigvis hadde jeg ikke så mange kunder på tirsdagen. To morgenkunder og så ingenting før 7 om kvelden. Da priser jeg meg lykkelig for å ikke ha en «vanlig» jobb ass. Men i går var det ganske slag i slag og jeg hadde egentlig kunder fra halv 8 på morningen til 8 på kvelden. Etter 4-kunden måtte jeg krype til korset og gi kveldskunden til en kollega, og jeg gikk hjem til sengen hvor jeg ble liggende til i morges.

Men altså, dere må ikke misforstå, jeg er jo superhappy for å være gravid, og vet at dette er en del av gamet, jeg har bare alltid vært veldig flink til å klage også ;-) Så bare with me please.

  
Bildet har forøvrig ingenting å gjøre med hverken kvalme eller hodepine, jeg søenger det helt enkelt opp for å vise at jeg egentlig er en glad og positiv person, for å veie opp for sytinga mi liksom ;-)

Ha en fin dag!

Takk kjære Gud for at det er helg allerede i morgen!!!

24 kommentarer om “Morning sickness my ass!

 1. hihi, du har min fulle sympati, har hatt det likedan, heldigvis ga det seg etter 3-4 mnd, håper det går over hos deg også :) Det hjelper å syte litt, det er heeeelt lov :D

 2. Det er sååå koselig at du er gravid! Grattis!! Venter ei lita sjøl i sommer, så er kjekt å lese om graviditeten din:) føler veldig med deg og det er lov å syte og klage;) det vil nok bli bedre snart! Lykke til iallfall! Blir kjekt å følge deg videre:)

 3. Du kan klage over kvalme og andre plager, men #holyshitimgettingfat? Nei, det kan du ikke si, hehe. Du har lagt ut bilde av en tilsynelatende flat mage ( ref. insta. 6 km run before breakast), og du kommer ikke til å bli feit. Du er ikke feit, det skapes et barn inni magen din. Helt greit å ikke føle seg helt tipp topp hele tiden, men du må ta din del som profilert insta/blogger om et sunnhetsfokus, ikke kroppsfokus. Gratulerer med graviditeten, det blir veldig kjekt å følge treningen din fremover! Du finner helt sikkert alternativer til alt ;)

  1. Hashtaggen var mest ment for å utrykke at det begynner å bli tungt med pullups, men jeg ser jo nå at det ser ut som klaging. Og på en måte er det jo det også! Jeg ønsker veldig gjerne å bare fokusere på sunnhet istedet for kropp, men samtidig synes jeg det er urettferdig at jeg ikke skal få klage litt på at kroppen endrer seg bare fordi jeg har mange followers. Jeg skjønner jo at jeg ikke egentlig er feit, men alt er relativt og det krever litt tilvenning å plutselig ha litt mer polstring enn vanlig. Men, jeg skal absolutt prøve å la være å klage på det som skjer med kroppen min, for jeg er sjeleglad for hva den gjør for meg og Ian for tiden :-)

   Og takk for at du synes magen min så flat ut etter frokostløping ;-*

   1. Takk for at du svarte saklig :) Jippiii! Blir veldig spennende å følge deg, sterkus! Håper kvalmen/hodepinen snart er over og at du får mer energi ;) Synes det er superflott å se at man kan trene styrke mens man er gravid (med måte såklart), men i så mange år har man vært imot det. Orker ikke å bare vagge på tur når jeg en gang (kanskje) blir gravid, haha ;)

   2. Ja jeg tenker jo at det å føde er en ganske hard utfordring og akter dermed å være så sterk som jeg kan i forveien ;-) så lenge det gjøres sikkert og man lytter til kroppen så tenker jeg at det ikke kan skade å gjøre noe som kroppen min har gjort i så mange år allerede!

 4. Kryss fingrene for at det snart er over! Høres helt likt ut som jeg hadde det og plutselig en dag etter ca 12-15 uker var alt over og jeg hadde fullt av energi igjen. Kunne trene som før, spise sunn mat igjen og alt var bare kos. Nå er det slitsomt med bare et par uker igjen, så pass på å nyte 2.trimester og tiden når du har masse energi :) lykke til fremover!! Og PS: det er lov å klage litt når kroppen oppfører seg så komplett annerledes enn vanlig.
  Klem fra K :)

  1. Takk! Jeg håper den dagen kommer plutselig ja ;-) Heldigvis er ikke alle dager som i går og jeg har en mye bedre dag i dag.

   Lykke til med siste innspurt :-D

 5. Hei fine du og gratulerer så mye!! Har også en liten en på vei og det høres ut som at vi har hatt det ganske så likt de første ukene/månedene. Ingen oppkast, men konstant kvalm og energiløs døgnet rundt. Hos meg ga det seg gradevis fra uke 16 og siden uke 18 har jeg ikke vært kvalm en eneste gang. DET ER SÅ SJUKT GODT NÅR DET GIR SEG! Det er umenneskelig vondt å være kvalm hele tiden. Men spis, slapp av og sov mye, jeg lover at det er det eneste som hjelper. For når kvalmen gir seg kan det ta tid før energien kom tilbake. Det er ikke før jeg nå er i min 23 uke at jeg trener igjen og orker å være våken «seint» om kveldene.
  Heller ikke så lett å merke at kroppen forandrer seg og blir tyngre og vanskeligere å bære, når man har vært vant til å kunne orke og gjøre alt og løpe km på km. Men man venner seg til det, og så er det heldigvis bare for en liten periode i livet ditt og det kommer noe nydelig ut av det til slutt. EMBRACE IT:):)

  Lykke lykke til videre. Og klag, faen heller da, det er da lov det!?:)

  1. Haha, ja fæn, det må være lov å klage litt når man gror ett lite menneske inni seg ;-)

   Takk for fin, oppmuntrende kommentar! Og lykke til med resten av graviditeten :-)

 6. Blir litt (ganske mye) irritert hvis/når folk klager på klagingen din. Dobbelmoral?! Haha! Neida. Men helt supert at du deler det du har på hjertet. Føler du deg feit, føler du deg feit. Sånn er det. Åpenhjertig og morsom er du, så fortsett med det! Gleder meg til å lese mer om både baby og trening fremover! Stå på, Inger 💪

 7. Merker jeg blir oppgitt når folk klager på at du «klager». I mine øyne er ikke dette direkte klaging anyways, du bare forteller om din nye hverdag som stadig er i forandring, og at alt ikke er like gøy. Veldig forståelig! Det at du føler deg feit skal du få lov til å si. Du vet jo selv at du ikke er feit, og du sier jo heller ikke at du ER feit. Men du føler deg tung i kroppen og ting er ikke som før. Du skal med all rett kunne si at du FØLER deg feit (eller tyngre som kanskje er et finere ord for det), for det er din kropp og du må få føle det du føler. Det at andre tar seg nær av dette er pga deres egen usikkerhet (vil jeg tro?). Vi kan ikke være så hårsåre og ta alt så bokstavelig, da kan man klare å bli fornærmet av det meste. Det at du sier at du føler deg feit, gjør ikke alle oss andre som ikke er topptrent som feite.

  Uansett, klaging eller ei, du er fantastisk både inni og utenpå, og ser alltid like smashing ut! Gleder meg til fremtidige innlegg om både trening og graviditet :D

 8. Prøv kvalmearmbånd, hvis du ikke allerede har prøvd det.
  Kjøpes på apotek.
  Funket umiddelbart da jeg var gravid og kvalm.
  Verdt et forsøk :).
  Lykke til!

 9. Först vill jag säga..grattis👍.
  Klaga så mycket du vill , självklart SKA du klaga. Inte många som tycker det är BARA härligt o va gravid! Nu kommer några tips, vilket du får en miljon av när man blir gravid. Men kanske du inte ska ha periodisk fasta mer? Kanske äta mindre portioner, men ofta? Kanske äta det du absolut har lust och äta men i små portioner? Prova postafen(man blir lite groggy men mindre kvalm). När det gäller kroppen så ser man faktiskt små tjock ut första 4-5 mån. Men sen ser man och känner sig helt fantastiskt vacker. Lycka till👍.
  ( tips från mig med 3 barn , 9 mån med spy och huvudvärk , 10-17 kg tyngre, tränat 5-6 ggr/uke i 9 mån, lika fin form efter 2 månader…några rynkor rikare🙈)

  1. Takk! Både for gratulasjon, støtte og tips :-D

   Ja, jeg sluttet med periodisk faste da kvalmen kom, men det er forsatt visse dager jeg ikke orker mat før i 11-12 tiden. Det med små porsjoner sliter jeg litt med, er jo blitt så vant til å spise mye når jeg først spiser liksom! Haha..

   Skal sjekke dette postafen, takk!

   Og ja, jeg ser ikke gravid ut, bare tykkere, så det er godt å høre jeg ikke er alene ;-)

 10. Syt i vei – det er helt greit :D gleder meg til masse mer babysnakk på bloggen din altså, så du må bare plapre i vei om alt som du gjør ellers i innlegga dine ;) digger deg!

 11. Hei :) Gratulerer, så spennende at du er gravid!
  Ville bare komme med et velmenende råd: Ser du får tips ang Postafen lenger opp. Postafen har ikke vist å ha en negativ effekt på fosteret, men det anbefales bare bruk over kort tid og i samråd med lege. Det er andre tiltak man kan forsøke før man går over på legemidler. Du har sikkert kontroll på dette selv, men ville bare nevne det :)

  (Brosjyre om svangerskapskvalme og tips til håndtering ligger på apotekforeningen sine hjemmeside http://www.apotek.no/Default.aspx?ID=6982 )

  1. Takk for info! Er i utgangspunktet ganske i mot piller, så om jeg kan unngå så gjør jeg helst det. Det finnes jo flere råd jeg kan teste i første omgang uansett ;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s