Avslappet

Wow, 3 innlegg på én dag- det må være rekord ass. Men jeg fikk bare noen gravidtanker som jeg hadde lyst å dele med dere.

Jeg blir tjukkere og tjukkere for hver dag, og prestasjonskurven i gymmet er ikke akkurat stigende. Jeg spiser mye mer og annerledes enn hva jeg vet jeg burde, og det skjer svært mye oftere enn før at jeg dropper å trene selv om jeg egentlig har både nok energi og tid til det.

Dette er ting som tidligere hadde stresset meg, men som jeg nå tar helt med ro egentlig. Ok, iallefall 90% av tiden, og det er ikke så værst for ei som kunne finne på å klage på slike ting rett som det var- bare spør Ian!

Ett godt eksempel er nå når vi var på Bali. Selv om jeg er ganske flink til å holde treningen gående på ferie (pokker heller, på Bali trente jeg jo bedre enn jeg gjorde ukene før hjemme i Dubai!), glir det ofte litt ut med maten. Jeg koser meg alltid med frokostbuffeten, og spiser ofte større porsjoner til lunch og middag enn jeg ville gjort hjemme. Resultatet blir jo at jeg går opp litt i vekt, og selv om det mest sannsynlig bare er denne berømte vannvekten lar jeg det påvirke humøret akkurat litt for mye. Da vi var i Vietnam rundt nyttårstider for 2 år siden følte jeg meg så ekkel i kroppen til slutt at jeg lot det bestemme hva jeg synes om Vietnam som feriested sånn generelt liksom. Luftfuktigheten var konstant høy, og jeg var hoven i ansikt, fingre og føtter. Og så sleit jeg med maten. Veldig. Fiskesuppe er ikke min greie ass. Det er nesten flaut å innrømme, men det faktum at jeg følte meg så uvel i egen kropp, resulterte i at jeg ikke klarte å nyte den svært annerledes kulturen og alt det nye og spennende vi fikk oppleve.

Det var derimot ikke greia da vi var på Bali. Vi hadde pizza til lunch flere dager, og spiste både forrett og hovedrett til middag hver kveld. Jeg satt likevel ikke igjen med tanken om at «nå gir jeg f, og bare spiser alt jeg kommer over». Jeg koste meg med maten, spiste meg ikke unødvendig stappmett (for det meste), og sa ikke nei takk til is når Ian foreslo det. Fy søren for en digg følelse ass!

Nå høres det kanskje ut som at jeg hadde ett helt nazi forhold til mat før, men dere som har følgt meg lenge vet forhåpentligvis at dette ikke er tilfelle. Jeg vet jo for all del hva jeg synes det er verdt å skeie ut med og ikke om man kan si det på den måten, men var alikevel ikke den som angret rompa av meg om det slank ned en ekstra sjokoladebit eller 10 enn det jeg hadde tenkt. Så ja, jeg var avslappet før graviditeten også, men det er ikke tvil om at dette har blitt bedre de siste ukene.

Jeg kjenner meg ok med de kroppslige endringene som skjer, til tross for at jeg har gått opp 7 kilo «allerede» på en kropp som dessuten ikke var i sin beste form i utgangspunktet. Mye av dette har nok å gjøre med at jeg begynner å få en liten mage som faktisk avslører at jeg er gravid, i motsetning til å bare se ut som at jeg har gått opp en del i vekt liksom. Dessuten vet jeg jo at jeg skal bli mye større, og hva er da vitsen med å stresse over at nettopp det skjer?

Men helt ærlig er jeg overrasket over at jeg føler det slik. I motsetning til en av mine næreste venninner som virkelig gledet seg til å få stor mage lenge før hun ble gravid, har jeg alltid tenkt at dette er noe som ville bli en liten utfordring for meg. Og selv om det selvsagt har vært, og forsatt er, dager hvor jeg bare føler meg ekkel og savner min gamle kropp, må jeg i hovedsak si at det har gått over all forventning.

Og la meg si dere en ting, når vi har spist gigantiske middager på Cheesecake Factory, og samtlige ser ut som at de er 5 måneder på vei, er det meget digg å bare kunne slappe av å presse magen ut enda mer ;-)

IMG_8529

XOXO

Ingerandthebump

39 kommentarer om “Avslappet

 1. Blik så glad når det kommer så mange innlegg fra deg! :) det må være litt tøft å være gravid med litt mage, men ikke stor nok til at folk ser at du faktisk er gravid og ikke bære feit.. tror i hvert fall ikke jeg kommer til å føle meg så vel når den tid kommer :)

 2. Blir litt matt av alt fokuset på kropp og mat fra dere bloggere. Det holder ikke lenger å være slanke,nå skal vi være sterke ikke tillegg. Til og med i graviditeten er det et sykelig press på å trene og se bra ut. Magen skal helst være minst mulig,og man skal gå opp færrest mulig kilo. Etter fødselen skal man ha vaskebrett etter tre uker. Hvorfor ikke nyte graviditeten og alt det fantastiske som skjer? Du er ikke feit,men gravid.

  Trening i graviditeten er sunt,men man skal heller ikke overtrene. Forskning viser at flere kvinner som har trent hardt i siste del av graviditeten oftere føder premarure barn enn kvinner som ikke trener like hardt. Søk det opp,så finner du ut mer om det.

  1. Hei hei hei! Jeg sa verken at magen skulle være minst mulig, at jeg vil ha vaskebrett etter 3 uker eller at jeg vil gå opp minst mulig i vekt. Jeg uttrykte tvert imot at jeg er avslappet med tanke på alle endringene som skjer i kroppen når man er gravid, og at jeg er glad for det.

   Lei for å høre at du tolker dette som noe negativt, men om du føler deg presset til å trene og se bra ut fra dette innlegget så tror jeg kanskje du skal gå i deg selv, istedet for å skylde på «oss bloggere».

   Synes du jeg overtrener siden du finner det nødvendig å nevne dette?

 3. Tror man endrer litt mentalitet ift kropp når man blir gravid.. For min egen del ble j i tillegg mer avslappet etter graviditeten min, selv om d var godt å trene seg noenlunde tilbake der j var før. J tror man innstiller seg på at kroppen har en litt annen funksjon under svangerskapet enn bare å se bra ut og fungere bra på trening.. Synes d er flott at du er så avslappet til d nå, det er tross alt egentlig en veldig kort periode man er gravid sammenlignet m resten av livet… Nyt det, du har uansett hav av tid til å få tilbake «den gamle kroppen», gjør det du føler er mest naturlig for dg under graviditeten (og ik minst etterpå med babyen og alle som all mene noe, stol alltid på magefølelsen):-) lykke til videre i sv.skapet. Selv har j termin m nr 2 om 5 dager:-))

 4. Du sier at du har et avslappet forhold til at kroppen endrer seg i innlegget,men du nærmest unnskylder deg for å ha gått opp sju kilo på en kropp som ikke var på sitt beste. Det gjelder ikke bare deg,men majoriteten av bloggere med fokus på trening og sunn mat. Man skal helst løfte fortsette i samme treningstralten som før selv om man er gravid. Noe som er urealistisk.

  1. Men kjære deg, jeg skriver jo at jeg er ok med å gå opp disse kiloene, der var jo det som var poenget! Det å gå opp 7 kg på så kort tid tror jeg hvem som helst hadde følt i både kropp og sinn, men jeg prøvde å uttrykke at jeg var ok med det.

   Du kan gjerne kritisere meg og det jeg skriver, det har du all rett til og om det får deg til å føle deg bra så go ahead. Men bland ikke inn «alle andre» i det. Jeg kan jo ikke gjøre noe med hva andre bloggere skriver eller fokuserer på uansett.

   Har heller ikke sagt at man skal fortsette å løfte og trene som før når man er gravid, mener du virkelig at jeg har gitt uttrykk for det?

   1. Noen vil alltid lese d de vil og tolke det slik de vil… Tror de fleste forstår hva du mente m innlegget Inger :-) d er jo uansett en stor fysisk og psykisk endring som er på gang når man blir gravid, så det at du reflekterer rundt kropp, trening, osv er jo helt naturlig!

 5. Dette likte jeg å lese. Liker deg så godt, Inger. Det er utrolig bra at du klarer å opprettholde et avslappet forhold til mat og kropp, og til og med forbedre det – det er kult det! Forresten så kler du de ekstra kiloene meget bra (herlighet, du kler ALT du), og jeg gleder meg til å følge deg videre :)

 6. Altså. Jeg ser slik ut etter KUN mat ;)

  Det virker som du har hodet på helt rett plass, og det er vel helt naturlig å tenke litt mer over kropp og alle forandringene når man faktisk bærer frem ett lite menneske. Endringene skjer jo så fort.

 7. Beklager om du oppfattet innlegget som støtende. Var ikke hensikten. Innlegget var hverken ment som kritikk eller uttrykk for mindreverdighetskomplekser hos meg selv,snarere litt frustrasjon. Forstår bare ikke dette evinnelige fokuser på at gravide skal være så trente, og skal gå opp minst mulig kilo. Det viktigste er jo at barnet har det bra i magen og vokser som det skal. Utseendet og slikt kommer uansett i andre rekke når barnet kommer.

  Oppfatter det dithen at du også sliter med at kroppen endrer seg. Og trolig skyldes dette det store fokuser på at gravide skal være så slanke og trente hele graviditeten. Det er det som er usunt.

  1. Inger er jo i aller høyeste grad opptatt av at babyen skal ha det bra i magen(det kommer frem av tidligere innlegg feks «matprat»), derfor prøver hun å unngå drittmat og holder seg i aktivitet. Fatter ikke at du kan oppfatte det som et fokus på å «være slank og trent hele graviditeten».

   Inger driver jo med dette på fulltid så det hører jo bare med at hun trener når hun er gravid, selv om hun garantert tar sine forholdsregler og gjør justeringer.

   Til Inger: søt liten babybump, du kler det!

  2. Ok. Da får jeg vel bare helt enkelt si at jeg syntes det var litt urettferdig at du skulle ta ut denne frustrasjonen på meg :-/ men no hard feelings, synes bare ikke innlegget gav signaler om at jeg sliter med at kroppen endrer seg..

 8. Looking good as always :-)! Men synes dere som pirker og kritiserer kan la det være, hormonene herjer når man er gravid og den type tilbakemeldinger noen har gitt er mer enn nok til å ødelegge en dag eller to. Det er unødvendig, vis hensyn.

  Jeg oppfatter Inger som ei helt super jente som er innafor på alle områder, men skulle bare mangle om man ikke gjør seg noen tanker om vektøkning og kropp som endrer seg når man jobber med kropp og trening daglig. Det er lurt å trene det man kan gjennom hele svangerskapet, da er det også enklere å komme tilbake til gode rutiner etterpå.

  Gleder meg til å følge bloggen videre og lese om både voksende bump, ups and downs underveis, treninger og generelt om livet i Dubai!

 9. Jeg har aldri kommentert bloggen din før, men nå klarte jeg ikke å la være. ELSKER innlegget ditt, TAKK! Jeg er selv i samme situasjon, men er 6mnd på vei. Før jeg ble gravid var jeg svært godt trent og elsket å trene! Etter jeg ble gravid kom kvalmen og hormonene, ikke minst kiloene!!! Verden ble snudd opp ned for meg. For å være ærlig har jeg synes dette har vært vanskelig til tider. MEN så finnes det så fantastiske mennesker der ute, som tørr å dele tankene sine. Du er et forbilde for meg Inger, og jeg blir så inspirert og glad av å lese bloggen din. Jeg blir mer og mer stolt av meg selv og får et enda mer avslappet forhold til det å være gravid, jeg nyter det faktisk. Jeg har jobbet mye med dette selv, men det er fantastisk å starte morgenen med bloggen din :) Ser frem til å følge deg videre, STÅ PÅ! :D

 10. Rister oppgitt på hodet av kommentarene her! Ein leser i avisene at mødre velger å forsette å røyke i svangerskapet fordi dei er redde for at babyen skal bli for stor, og samtidig finner folk på å kritisere nokon som faktisk viser sunne holdninger når det kjem til trening og kosthold!

  Eg veit ikkje kva innlegg Maria har lest, men det er sikkert ikkje det samme som eg akuratt leste!

  Du er flott Inger, og det er motiverende og innspirerende å lese bloggen din! <3 :)

  1. Huff, når du nevner det så drømte jeg av alle ting at jeg begynte å røyke, og kunne ikke fatte at jeg gjorde det nå som jeg er gravid. Skjer det DA kan dere få klage på meg alle sammen ;-)

 11. Vet du hva, Inger. Jeg syntes det var befriende deilig å lese det du skriver. Du setter ord på det mange tenker. Det oppleves nok ekstra sterkt på de av oss som trener regelmessig, har ett bra kosthold og generelt sett er opptatt av å føle seg nonelunde ok i sitt eget skinn.

  Plutselig forandrer kroppen seg, uten at man selv har 100 % kontroll lengre. Det skaper jo glede, men også en smule frustrasjon.
  Jeg har født to gutter. Etter førstemann føk jeg ned i vekt, og hadde flat mage etter 5 dager.. uten å ha jobbet for det. Men det skal sies at jeg var godt trent før jeg ble gravid, og trente helt fram til fødsel.
  Etter andremann var jeg ikke like godt trent, og var mye «latere» svangerskapet, dermed tok det nok også litt lengre tid før kroppen kom til seg selv igjen.

  Jeg er ikke enig i at utseende kommer i andre rekke etter at man har født.
  Selvfølgelig er det enklere å godta at man har litt ekstra her og der, og at huden på magen en stund etter henger litt løsere enn det som føles komfortabelt, men det kommer til ett punkt hvor man tenker at man har hatt en huleboer i magen i 9 mnd, for deretter å gå over til å være en melkefabrikk og nattevakt.. og på det punktet har man faktisk lyst å tenke litt på seg selv også, og ikke minst få kroppen tilbake :-) Det er i mine øyne helt ok, og helt normalt.

  Når det kommer til trening under svangerskapet – så forstår jeg jo de som vil vinkle det til at det er ett evig kroppspress når man er gravid også – men her er det jo ikke det det handler om. De som trener aktivt under en graviditet vil gjøre både barnet og seg selv en bjørnetjeneste. For det første er det bra for barnet med en aktiv og frisk mamma i svangerskapet, jeg vil tro babyen har det bedre da – for det andre er det jo ett gedigent pluss at barnet har en mamma som er i god form etter fødselen, og har ekstra energi til det en baby faktisk krever. Og ikke minst – kanskje det med mest betydning – har du en frisk, sunn og trent kropp – vil for mange fødselen gå så mye bedre.
  Så alt i alt – dere som kommenterer om det uendelige pratet om kroppspress – det er jo dere som velger å vinkle det den veien . ikke du Inger – og da er jo dere som kommenterer med på å fortsette den eviglange debatten.

  Oj – det ble en lang kommentar – og jeg er faktisk ikke halvveis ferdigsnakket.. haha… lett å la seg rive med ;-D

  Uansett – NYT svangerskapet. Gjør det du har lyst til. Hold deg aktiv, spis (stort sett) sunt, og skli ut med både treningsfri og sukker når kroppen sier at det er det den vil ha. Nyt at magen vokser, og at den sprellende lille babyen inni der er glad og fornøyd. Svangerskapet kan føles tregt for mange, men plustelig er du i mål – så sett pris på den tiden dere har nå frem mot fødsel – og ikke tenk så mye på den kritikken du får her. Den er nok ikke personlig ment, mer som en skriver over her – en for for frustrasjon over samfunnet ellers ;-D (bare synd det er deg det går utover… når ble du målskiven liksom ..hehe)

 12. Skjønner godt hvordan du tenker i forhold til dette med graviditet, mat og trening. Synes likevel du er superflott og mistenker at du vil gløde mer og mer ut i graviditeten ;) Vil forresten si at det er veldig spennende og inspirerende å følge dere, særlig nå som dere skal bli tre! :)

 13. Hei! Veldig koselig å følge graviditeten og tankene dine via bloggen. Det jeg sitter å tenker på er hvordan dere ser på livet der i Dubai etterpå? Hvilke fremtidsplaner har dere? Bli værende der, flytte hjem når barnet (eller barnen med tiden :-) ) blir stor nok til å begynne på skolen? Lykke til videre med graviditeten og gled dere til det nye lille livet som kommer! Man blir helt forelsket i dem! Livet blir aldri det samme igjen, men så mye bedre på alle måter :-)

  1. Enn så lenge er planen at vi blir boende her. Vi trives svært godt og tror også det er et ok sted for et barn å vokse opp. Men vi får helt enkelt se hva som skjer :-)

   Gleder meg virkelig til tiden fremover ja. Takk!

 14. Hei
  Håper på raskt svar:)
  Sitter akkurat nå og vurderer om jeg og mine tre sønner (10-15 år) skal bli med på mannens forretningsreise i slutten av juli til Dubai.
  Er engstelig i forhold til temperaturen og at det vil bli for varmt til sol, bad osv. Hvor varmt er det EGENTLIG nå? Stoler ikke på det jeg finner på nettet :)

  Pia

  1. Hei Pia!
   Det er varmt her nå altså, men folk reiser på ferie uten å krepere, så så lenge dere er forberedt på å svette litt, så bør det gå bra. Det er jo ikke like behagelig nå som på vinteren liksom, men dersom dere har lyst på ferie ville jeg go for it ;-)

 15. Inger! Jeg synes det er helt topp at du deler så mye med oss, både om tankene dine rundt kropp og mat, og også at du valgte å skrive så åpent om det som skjedde i LA. Du skriver alltid så lett og «rett frem», og jeg ser aldri noen grunn til å sette meg ned for å analysere hva du tenker eller mener med det du skriver. Det er jo «bare slik det er» for deg akkurat nå, og det er rett og slett godt å lese synes jeg. Å dele sin usikkerhet og svingende humør og selvfølelse betyr ikke for meg at man IKKE har det bra/koser seg med graviditeten/har en sunn holdning innerst inne osv osv. Det falt meg i grunnen ikke inn før jeg leste kommentarene her.. sukk..

  Jeg kommer absolutt til å tenke på å holde meg i form og gi barnet en god start på livet om jeg skulle bli gravid. Det betyr likevel ikke at det er et MUST for meg å se supertrent ut, eller at alle som ikke gjør dette ikke er gode nok.. sukk.. Man må jo rett og slett bare tilpasse seg den situasjonen man er i, og gjøre det beste ut av det :)

 16. Så utrolig deilig å lese. Jeg er treningsjente og gravid i 5.mnd. jeg trener hver dag og gjort det hele graviditeten. Magen har vokst en del siste mnd, og jeg innrømmer at jeg til tider føler meg mindre vel pga dette. Når jeg leste det her ble jeg glad:-) jeg er.ilke tykkere enn normalt, bare gravid :-)!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s