Jeg føler meg så dum

Mamma, pappa, Ian og kollegaene mine har fått hørt meg klage på at jeg har blitt feit i det siste. Magen vokser for hver dag, og enkle ting som å ta på seg skoene er en kamp (og værre skal det bli sies det!). Jeg vet jeg ikke har lov å kalle det å være tjukk, for jeg er jo ikke tjukk, jeg er gravid, men det er altså slik jeg har omtalt kroppen min. I dag tok jeg også meg selv i å bli sur for at jeg sølte kaffe på t-skjorta liksom. Og så får man en trist nyhet som setter alt i perspektiv, og jeg sitter her og føler meg som verdens fæleste person som bryr meg om filleting som vektoppgang når det ligger ett lite mirakel i magen min.

Jeg skal på ingen måte unnskylde meg selv og en slik holdning, men vis meg kvinnen som kan gå opp 10kg på 5 måneder uten at det berører henne! Gravid eller ei. Det «heter jo» at man som normalvektig ikke skal gå opp mer enn 10-13 kg under en graviditet, og når jeg med 3 og en halv måned igjen allerede har gått opp 10, er det klart at det er noe jeg tenker over. Men jeg har også brydd meg om tullete ting som at jeg snart skal reise hjem til Egersund der jeg vet folk kommer til å reagere på (og kanskje like?) at jeg har gått opp i vekt, jeg skal i bryllup i slutten av måneden og prøve å se fin ut i kjole, og jeg skal for pokker på TV for første gang i mitt liv med 10 kilo ekstra på kroppen! Jeg vet jeg ikke burde bry meg, for JA JEG ER JO GRAVID, men jeg kan bare  ikke for det. Og jeg føler meg dum.

Beibien vår har det bra altså (takk kjære Gud), men en venninne mistet sin spire i magen og himmelen har fått en ny stjerne.. Det gjør vondt at det skal noe så alvorlig til for å minne meg på hva som faktisk betyr noe..

IMG_8247

29 kommentarer om “Jeg føler meg så dum

 1. Hei Inger. Først av alt- trist å høyra om den vonde nyheten. (Kondolerer♡) Eg er nettopp blitt mamma, og gjekk opp rundt 20 kilo, at 10-13 kilo er normalt burde du ikkje festa til netthinno, for da er unda normalen, etter ka eg høyre. Du ser lovely ut(!), og dei 10 kiloane er nok både morkake, nydanna fostervatn og kaanskje litt sjokolade;-D Prøv å tenk at etter din livsstil og ditt flotte utgangspunkt kjeme du til å smetta rett ner igjen i din vanlige fasong. Ikkje føl deg dum, for alt er vanlig og alt er LOV når ein bære fram lite mirakel♡

  1. Hei Mona. Det er ikke jeg som skal kondoleres til, men kanskje den aktuelle leser dette så jeg lar det stå til henne..

   Tusen takk for fine ord, de skal jeg huske på :-)

   Og gratulerer så mye med baby!!! :-D

 2. Du ser helt nydelig ut Inger! Jeg er 27 uker på vei og har gått opp 12 kg, føles rart og av og til hater jeg det. Men så sparker lille mini i magen, så er alle kilo mer enn velkomne. Prøver å tenke at lille trenger de ekstra kiloene for å bli stor og sterk, og klar for å møte verdens utfordringer. Lykke til siste tiden. Cathrine :) (som aldri har kommentert en blogg, men er flittig leser av spesielt din) 🙈

 3. Så trist å høre om venninnen din, klart det setter ting i perspektiv. Men så er vi også koblet slik at vi først og fremst bryr oss om våre egne følelser og behov. Det er alltid noen som er i en verre situasjon enn en selv, men deg betyr jo ikke at vi ikke kan syntes synd på seg selv eller bry seg om ting som føles store nok, men blir bagateller i sammenheng med andre ting. Det er alltid noen som har sykere barn en meg, men det gjør det ikke mindre vondt når minien ligger over bøtten og vrenger korsryggen oh med 40 i feber.. enda jeg vet at det bare er en omgangssyke som ikke tar livet av ham og mest sannsynlig gjør han frisk igjen etter ett par dager.

  Altså, det jeg prøver å si, er at det er helt ok å ha dårlige dager deg bare alt føles dritt, selvom det nesten føles flaut sammenlignet med andres problemer. Jeg syntes det skal være liv å syntes synd på seg selv når man føler det slik. Så kommer det andre dager hvor man føler seg bedre og klarer å fokusere på andre ting. Og de dagene er det bare å nyte. Jeg la forøvrig på meg mer enn hva gjennomsnittet sier, og det kan jeg en blanke i. Kiloene forsvant jo etterpå likevel, og motivasjonen for å trene igjen ble desto større.

  Kos deg med magen og de fine ekstra babykiloene 😉

  1. Ja det er jo helt sant som du sier- uansett hvor fælt man har det finnes det jo noen som har det værre..

   Jeg skal heller ikke bry meg så mye om hva gjennomsnittet sier, det viktigste er jo at lille i magen har det bra :-)

 4. Jeg har studert dette med svangerskap, og det normale er å gå opp opp mot 16kg i vekt :) Stå på videre, du er flott!

 5. Hei!
  Jeg hadde det på samme måte da jeg var gravid med førstemann. Jeg var ikke komfortabel med endringene i kroppen (og vekta)… Noen måneder etter fødselen så jeg på bilder fra gravidtiden – og da ble jeg virkelig lei meg: Jeg hadde jo vært så fin med gravidmagen og alt, men bare ikke sett det selv.

  Nå venter jeg nummer to – og forsøker å være litt mer avslappet. Så vil tiden vise om jeg lykkes med det :)

  Lykke til i resten av graviditeten!

 6. Så utrolig trist for venninnen din, og hennes nære. Det unner jeg ingen..

  Når det gjelder mammakiloene, så tror jeg du ikke skal tenkte på hva som er «normalen». Du er jo aktiv, og med et utgangspunkt forholdsvis mye sprekere enn den gjennomsnittlige gravide, tror jeg. Mamma la vel på seg opp mot over 20kg – og hun smatt tilbake og har alltid vært flott – så jeg er sikker på at det går så fint så, selv om man kanskje føler seg svær og teit innimellom!

  TV og bryllup? Ojoj, jeg tror det blir knallbra – jeg synes ingenting er så fint som gravide. Jeg blir nesten rørt bare noen har litt gravidmage, åh- gleder meg til det selv.

 7. <3 <3 <3
  Du skal bare klage og syte over å bli litt tjukk og søle kaffe og hva du måtte ønske, det er jo sånn er gravititet skal være! Du kan ikke ha dårlig samvittighet for å syte litt, jeg gleder meg masse over ditt nye liv i magen, og jeg har gravide rundt meg på alle kanter og håper bare mest av alt at alle får friske barn. Du ser helt fantastisk ut, og du er ikke noe mindre amazing.

  Forøvrig kjenner jeg bare et par stykker (av sånn.. en million gravide. I nord får folk unger like fort som de skifter truser) som ikke har gått opp mer enn 12 kg. Løgn og bedrag, det er bare å kose seg. Du ammer det av deg uansett <3

  Suss!

 8. Slike ting setter ting i perspektiv ja… God klem til venninnen din <3

  Når det gjelder vektoppgang, så skjønner jeg at du ikke er like komfortabel med det hele tiden. I tillegg til selve vektoppgangen så løper jo hormonene våre løpsk. Men jeg må si som flere andre her. Jeg gikk faktisk opp 26 kilo under mitt svangerskap i fjor. Nå var jeg kanskje i underkant på vekta når svangerskapet startet, men kiloene bare raste på, uten at så mange kunne se at jeg gikk opp så mye. Det var dager hvor jeg ikke syntes det var noe hyggelig, men kroppen lever sitt eget liv under svangerskapet og jeg kan love deg at alt er glemt når du i desember ligger der med en liten i armene <3

 9. Hej!!
  Läst mellan raderna sen du blev gravid att du inte är bekväm med kg. Även den breda kunskap du har om enäring /träning och den avslappnande förhållande du har till mat så känner du dig inte bekväm med det mest naturliga förändring en kvinnokropp genomgår. Det säger mycket om samhället och den press en klok kvinna som du har. Tänk på de som inte har den kunskapen.

  Jag Tror du är mer lycklig 10 kg tyngre och kan träna. Än 4 kg tyngre och inaktiv och dålig?
  Ingrid… 2 -3månader efter födsel väger du mindre än din startvikt. Tro mig!
  Förresten… Du är så kul!!
  Det är lov o klaga😃. Gravida ska få klaga såååå mycket de vill. Bara man gör det med glimten i ögat😘

 10. 10-17 kg er innenfor når man er normalvektig :) husk at mye av vekten er vann, livmor, baby ++ (ammereserver;) .. du ser jo HELT SMÆÆCHING ut spør du meg!!!! og tro meg- plutselig har du kroppen din tilbake slik den var- bare da som lykkelig mamma til en liten fersken

 11. Nei nei nei. Normalen tor oss med normal bmi er vektoppgang på 13-16 kilo. Sist svangerskap gikk jeg opp 17! Alt ble borte igjen 😉 nå er jeg I uke 18 og sist jeg veide meg var i uke 9. Veldig befriende og ikke følge med vekta nor særlig. Anbefales 😀

   1. Takk for det og beklager for Tusen skrivefeil i innlegget over 😉 og så klart Gratulerer til dere også! Det er så fint å være mamma ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s