Gravid-update

Jeg leste dette innlegget til Rachel Nordtømme her om dagen, og tenkte at jeg også ville gjøre en liten gravidupdate, så jeg håper det er greit at jeg hermer litt ;-) Og siden jeg nevner henne må jeg jo også gi henne cred for dette innlegget. Jeg synes selvsagt det er synd at hun ikke synes det er noe særlig å være gravid, særlig siden jeg selv har det så sinnsykt bra om dagen, men digger henne for ærligheten. Jeg tipper hun absolutt ikke er alene om å føle det slik, og tror nok det kan være til god hjelp for mange at hun er så åpen og deler.

Anyways, her er ståa på graviditetsfronten:

Uker: 33+0

Igjen til termin: 49 dager!!! ..men lærte i går at bare 5% faktisk kommer på termindato. Jeg håper at lille bebis heller kommer litt før enn etter, for jeg gleder meg så sinnsykt!

Kjønn: vet vi og venner og familie, men jeg tester noe nytt. Nemlig å ikke annonsere det på sosiale medier. ..vi får se hvor lenge det holder ;-)

Navn: vi har alternativer, men ingenting bestemt ennå. Det eneste vi vet er at det må være et navn som høres bra ut både på norsk og engelsk. Prøv å si Inger på engelsk liksom. Det er visst ikke så lett som man skulle tro, og jeg har fått høre ganske mange ulike varianter av navnet mitt siden vi flyttet til Dubai.

Trimester: tredje

Kontroll: vi var på kontroll for en uke siden, og skal igjen i begynnelsen av neste måned. So far so good :-D

Innkjøp: seng, stellebord, vogn, bilsete, badebalje, babynest og klær. Både basice plagg som bodyer og sokker, og mer upraktiske plagg som jeg bare måtte kjøpe fordi de var så søte at jeg nesten begynte å grine. Jeg mangler forsatt en del småting på listen, men det begynner å komme seg

Bevegelser: det er mye liv i magen for tiden ass, mest på formiddag og kveld. Her om dagen støttet jeg tallerkenen litt mot magen da jeg spiste, og plutselig ble den løftet på den ene siden av lille bebis! Jeg er egentlig ikke så fan av benpress som øvelse, men om den gjøres av en liten bebis! I magen! Med en tallerken! Da kan jeg digge det ass ;-)

Indre ro: jeg får i blant fæle tanker om alt som kan gå galt, ikke bare rundt selve fødselen men i tiden etter også, men jeg prøver alt jeg kan å ignorere disse tankene. Det er jo ikke noe jeg kan gjøre med det likevel. Generelt må jeg som sagt si at jeg har det meget bra for tiden, og føler meg avslappet og happy

Vektøkning: 13,5 kg opp. Foruten om sist uke da jeg skulle til doktoren, da var jeg 15 kg opp. På min egen vekt. Lol. Det samme skjedde forrige gang jeg så henne også. Hva er greia med det?

Vann i kroppen: ikke mer enn vanlig tror jeg

Strekkmerker: ingen så langt. Når kommer de vanligvis?

Hodet ned: sist vi sjekket ja

Tungt: vi bor i første etasje, men jeg tar heisen for å si det sånn. Det er latterlig hvor fort jeg blir andpusten for tiden! Men herregud, er ikke det ganske naturlig da når man drar på 13+ ekstra?

Kynnere: jeg tror jeg har hatt det som kalles kynnere, men i så fall er de milde og ikke særlig ubehagelige

Hodet festet: har ikke peiling

Cravings: forsatt ingen. Men spiser så mye gulrot for tiden at jeg er redd babyen er oransje snart

Plager: jeg har ikke hatt halsbrann på lenge (*bank i bordet*), ellers er det meste ok. Bekkensmertene er der ennå, litt mer i det siste faktisk, men jeg har jo hatt det i over 4 måneder så vi kan vel si at jeg er vant til å ha vondt i underlivet til nå

Humør: meget bra. Jeg tror til og med at Ian kan si seg enig i det ;-) Men jeg begynner å grine hver gang jeg ser en baby typ

Fødselsforventninger: jeg gleder meg! Jeg er spent på hvordan det er å føde og har bestemt meg for å se på det som en challenge istedet for å grue meg eller å være redd. Noen rister kanskje på hodet av en slik naiv (?) innstilling, men so be it. Det er det jeg må gjennom for å møte barnet vårt for pokker- hvordan kan man ikke glede seg til det?!

IMG_2620

10 kommentarer om “Gravid-update

 1. Hei! Elsker å følge med graviditeten din! Veldig gøy når du skriver slike innlegg! Har et spørsmål som ikke har noe med graviditet å gjøre; hvorfor trener du sjelden/aldri øvelser som går på triceps, biceps og benkpress? :-)

  1. Så gøy å høre! Jeg føler jo det blir litt mye gravidsnakk for tiden, men jeg klarer helt enkelt ikke unngå det ;-)

   Jeg trener jo egentlig ganske ofte øvelser som går på triceps (skulderpress, pushups og arnoldpress) og biceps (pullups og chins), mens benkpress har bare aldri vært en øvelse jeg har gjort mye. Særlig ikke nå som jeg er gravid, jeg føler jeg må spenne magen så mye og det føles litt ubehagelig. Mener du kanskje hvorfor jeg ikke trener isolerte øvelser for biceps og triceps? Isåfall er svaret fordi jeg liker de nevnte øvelsene bedre og føler at de gir meg mer enn de isolerte alternativene :-)

 2. Du herlige fine frøken! Jeg må bare smile hver gang jeg er innom her og når der dukker opp er babybump bilde på Instagram. Du er så flott og stråler med den nydelige magen😊 Venter selv bebis i november og gleder meg sånn! har selv og hatt et fantastisk svangerskap, selv om nå med 4 uker igjen kjenner jeg det skal bli godt å bli ferdig og ikke minst, møte skatten😍 ang det du skriver om fødsel, HELT enig! Jeg gleder meg skikkelig jeg! Tror det blir en magisk opplevelse. Masse lykke til Inger og takk for det gode humøret du alltid sprer😀

 3. Trur det lønner seg å glede seg til fødselen og ha en positiv innstilling hvis man klarer det :) gleda meg til både første og andre fødsel, og sjøl om det er hardt og vondt, så er det jo også en helt fantastisk opplevelse med en helt enestående premie ♡

 4. Haha,morsomt innlegg av Rachel. Men enig med deg at hun skal ha kredd for å være ærlig.Jeg hadde selv 2 fine svangerskap,ingen plager utenom tungpusthet og det som følger med. og når terminen nermer seg føler en seg bare gedigen og alt blir veldig tungvint som hun beskriver fantastisk bra,haha.
  Men det er jo meningen at en skal bli lei i slutten for da forbereder en seg til fødselen. Ja det er ingen nytelse,men når alternativet er å gå rundt som en ballong resten av livet,er ikke det særli fristende:))
  Masse lykke til, du kan glede deg. Den Beste gavem en kan få<3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s