Ekte blogger indeed

Shit ass, så mange rare mennesker (med mye tid å slå i hjel!) det finnes der ute.

Først og fremst, dersom noen av dere som leser bloggen min, følger meg på Instagram eller Snapchat føler at jeg har lurt dere med snikreklamering for ulike produkter på noe som helst vis så beklager jeg dette på det sterkeste. Det har ikke vært min intensjon i det hele tatt. Når jeg får tilsendt ting i gave anser jeg det som ren folkeskikk å takke for det, uten å nødvendigvis markere det som reklame ettersom jeg ikke omtaler produktene noe mer utover det. Men så ser jeg jo nå etter å ha kommet over denne tråden på Kvinneguiden.no at det er noe jeg absolutt må gjøre, og at jeg i noens øyne har spilt med skitne kort.

Fra den lille tråden og dømme har jeg altså både «haters» og folk som tar meg i forsvar, så nå dere, nå er jeg i alle fall en ekte blogger!

Bare for å gjøre det klart. Jeg samarbeider med AFPT og reklamerer for dem gjennom bloggen min. Dette gjør jeg med verdens beste samvittighet fordi jeg mener at det er den beste PT-utdannelsen på markedet, og jeg hadde fint kunnet omtalt AFPT uten å få betalt for det også. Når det gjelder AFPT har jeg nok følgt reglene godt nok ettersom det ikke blir tatt opp av de som kritiserer meg på Kvinneguiden. Puh!

Jeg har også et samarbeid med VOSS. I Dubai vel og merke. Sorry ass, men jeg må humre litt av at «neiognei» på Kvinneguiden tror jeg får vann tilsendt fra Norge… Avtalen går ut på at jeg får gratis sprudlevann fra VOSS mot at jeg poster et bilde med tagen deres på Instagram hver uke. Jeg vet jeg har slurvet med å legge til #ad på disse bildene noen ganger, men skal gjøre mitt beste for at det ikke skjer igjen når jeg får nytt påfyll av vann.

Utover det har jeg ikke hatt noen samarbeidsavtaler med noen andre firma. Ja, jeg har fått tilsendt gaver i posten som jeg får fordi jeg blogger, men det har aldri vært en del av dealen at jeg har måttet nevne den aktuelle gaven på blogg eller Instagram. Jeg har likevel takket for de (fleste) tingene helt enkelt fordi det faller meg naturlig å takke for ting man får. Jeg skjønner at det blir gratis reklame for de som har tilsendt tingene, men jeg skriver jo tydelig at det er ting jeg har fått tilsendt og trodde helt ærlig at folk forstår at det da ikke er produkter som jeg prøver å lure noen til å kjøpe. Vel, der hadde jeg feil, og i fremtiden får jeg vel merke gaver som reklame da.

I tråden er det også noen som stiller spørsmålet om jeg virkelig er pliktig til å følge de norske reglene for merking av reklame når vi bor i Dubai, og akkurat det er jeg faktisk ikke sikker på selv en gang. Men det ikke det som er greia, er det reklame så gjør det meg jo ingenting å markere innlegget deretter, jeg må tydeligvis bare være like nøye med dette når det gjelder gaver også altså.

Jeg vet forøvrig ikke hvor «neiognei» får informasjonen sin fra, men klær jeg har blitt tilsendt fra Reebok er altså fra Reebok i Dubai, ikke Norge, og innlegget med makrell i tomat i posten markerte jeg faktisk med #reklame for å unngå kritikk på det. Bare så dere vet. Men så kom kritikken likevel, og siden det kommer til å bli mer fremvisning av ting vi har fått til lille bebis i tiden fremover ville jeg i alle fall forklare min side av saken. Jeg tenker jo som så at dersom dette irriterer én person nok til å skrive om det på et diskusjonsforum, så er det kanskje flere som har hevd øyenbrynene av samme sak. I så fall håper jeg at de det gjelder har forståelse for min side av saken. Og så skal jeg gjøre mitt beste for å være nazi på markeringen i fremtiden!

Men så må jeg jo få legge til at det er leit å måtte lese sånn baksnakk om seg selv på et offentlig forum. Jeg hadde satt pris på at de aktuelle personene hadde kommentert dette til meg direkte i stedet for å snakke bak ryggen min, men det er visst for mye å be om når man er ekte blogger og greier… Oh well, jeg skal nok overleve dette likevel tenker jeg ;-)

IMG_2546

Snaiks!

32 kommentarer om “Ekte blogger indeed

 1. Det er ganske fasinerende hva folk skal henge seg opp i. Jeg har lest bloggen din i mange år (inkludert en del andre) og har ikke stusset på at du ikke skriver reklame på det du får. Som du selv sier så omtaler du ikke mer enn å takke for det du har fått. Ganske så forskjellig fra de andre bloggerne som skriver side opp og ned om produktet… Jeg digger bloggen din og syntes du gjør en kjempe jobb, ikke la noen andre trangsyntes meninger gå inn på deg! Du stråler som gravid og jeg håper du blogger videre så vi får ta del i din verden :)

 2. Jeg tror jeg dør av latter!! Eller av sjokk!! Eller ler så jeg griner – klarer ikke bestemme meg helt 😂 har folk virkelig så lite å ta seg til??? Hjelpes… At det forumet ikke er stengt ned for lenge siden har jeg også problemer med å forstå…

 3. Jeg kunne egentlig ikke brydd meg mer elr mindre ang merking av ting som reklame. Men etter å ha lest en del blogger som stadig skriver (dødskjedelige) innlegg om alt fra iste, yoghurter og barberhøvler «de bare digger» og roser produktene opp i skyene, synes jeg det er på sin plass i forhold til leserne og si at det er reklame/sponset produkt osv. Dette for ordens skyld fordi jeg skjønner at dette er innlegg de kjenner penger direkte på, og ikke etter min mening en helhjertet bloggpost. Av og til hender det jeg setter stor pris på slike innlegg dersom det ligger litt personlige tanker bak, f.eks så skrev komikerfrue nylig et delvis sponset innlegg om en guide i amme bher som jeg fant veldig nyttig, da hun stiller med personlige meninger og erfaringer. Slikt sett ser jeg det på en fin ting at bloggere får muligheten til å prøve produkter slik at jeg som forbruker kan gjøre meg opp en mening om jeg vil kjøpe produktet elr ikke basert på andres erfaringer, men da synes jeg det er fint å vite om bloggeren tjener penger på å fortelle om produktet eller ikke. For din egen del ville jeg vært svært påpasselig med merking, for å ikke havne i trøbbel slik som både fotballfrue og Tone Damli Aberge ofte har gjort, bedre å være føre var osv ;-)

  1. Enig, når man får betalt for å blogge om yogurt er det på sin plass å merke det som reklame. Samtidig tror (og håper jeg!) at bloggere som velger å skrive slike type innlegg genuint liker produktet. Det hadde iallefall aldri falt meg inn å takke ja til å gi publisitet til et produkt jeg ikke liker..

   Og som du sier, better safe than sorry :-)

 4. Don’t mind the haters! Du vet, sånne nettroll sitter å skriver disse tingene mens andre er på jobb, og har det som hobby (tror jeg). Jeg blogger ikke, men leser som du skjønner din blogg. Og jeg mener seriøst at alle oppegående mennesker skjønner faktisk at du får gaver og at du takker for det! Det betyr bare at du er oppdratt riktig. Stå på. Digger at du har litt blogging om dagen. Har nemlig en liten bebis i magen på 12 uker, og trener/trente crossfit typ 7 økter i uken. Trener fortsatt crossfit, men varierer mer nå enn før. Digger derfor øktene dine, og kommer nok til å bruker fler av de etterhvert som magen vokser mer og mer :D

 5. Å herlighet!!! Er det mulig…..? Det er noen som har veldig lite å foreta seg.
  Jeg har ALDRI tenkt tanken om dette på hverken din blogg, insta eller snap.
  Jeg kaller dette MISSUNELSE!!!!
  Fortsett som du pleier Inger….. 👏🏼👏🏼👏🏼😘😀

  1. Ja det er vanskelig å forstå hvorfor personene som plages av hva jeg gjør gidder å følge meg i det hele tatt, men men. Vi skal nok ikke forstå alt her i verden ;-)

   Ha en fin dag Marianne!

 6. Digger bloggen din, jeg! Den eneste bloggen jeg bare MÅ lese. Jeg har virkelig ikke fått inntrykk av at du driver med noen form for snikreklame. Stå på, du, både med blogging, trening, pregging og livingindubaiing – det er en fryd å lese :-)

 7. Kjære Inger, har fulgt bloggen din helt fra starten og synes du er et utrolig bra forbilde for (unge) jenter og du gir bra treningsmotivasjon, tips, balanse, humor og glede. Jeg har opplevd at du har vært tydelig på hva du har fått i gave og hva som har vært samarbeid, selv om dette helt sikkert også kan merkes og gjøres mer synlig i posten for at div instanser skal bli helt fornøyde. Ikke vet jeg. Men håper du ikke lar en slik kommentar fra en slik side gå inn på deg og gi deg vondt i magen. Folk er rare, og når de har behov for å slenge drit, sier det så mye mer om dem selv enn personen de retter det mot. Du er fantastisk!

 8. Du er jo bare helskjønn. Digger bloggen din og den supre utstrålingen på alle bildene dine. Drit i kvinneguiden👏😊lykke til med bebis. Og ja takk til enda mere blogging fra deg. Love it👏👏

 9. oisann, er det mulig?? Jeg skjønner ikke hva disse menneskene får ut av å diskuterere slike ting som dette. Jeg heier på deg jeg, Stå på Inger!

  1. Enig med deg, er det virkelig så tilfredstillende å baksnakke noen offentlig? Altså, snakk gjerne dritt, vi bor i et fritt land, men spar det til venninnegjengen liksom. Lol :-D

 10. Hoho, du vet du er skikkelig blogger når du har egen tråd på Kvinneguiden. Congratz assa :p

  Fok har altfor mye fritid. De burde heller bli inspirert og testet ut en av øktene dine enn å leke netttroll. God tirsdag fine Inger :)

 11. Hei!
  Slik som du skriver har jeg virkelig ikke blitt mistenksom når det kommer til hva som er reklame fordi du så ærlig sier det rett frem. Jeg tenker derimot for ditt eget beste at det nok er smart å sette seg godt inn i reglene og merke det som merkes skal slik at du slipper å få noen problemer for det :-) Og når det kommer til hvilke lands regler du må følge vil jeg nå tippe at det kommer an på hvilket land du betaler skatt til, uten at vi har noe mer med det å gjøre :-p
  Lykke til med merking fremover og lille bebis i magen :-)

 12. Jeg har stusset et par ganger på dine innlegg/instagram, men du er som regel/alltid(?) flink til å skrive at du har fått noe. Det er vel hvordan ting skal merkes, og hva som er tydelig nok som er problemet.

  Alle gaver som man mottar med en forventning om at man skal skrive om den, omfattes vel av markedsføringsloven (i Norge)?

  Det er vel en grunn til at nettopp du får eske på eske med f.eks. klær fra Reebook? Hadde de sendt deg det samme om du ikke hadde hatt blogg? Hvis svaret er nei, synes jeg det burde stått «sponset». Det blir jo indirekte reklame for dem hver gang du bruker deres tøy og folk enten ser hvor det er fra eller spør. Du blir en slags «uoffisiell ambassadør».

  Men det er kanskje annerledes i Dubai? Ser jo du også ofte får gaver fra kunder.

  Alt i alt; merkingen er kanskje litt utydelig, men jeg tror ikke det er bevisst. Håper du tar det som konstruktiv kritikk.

  Du har ellers en inspirerende og flott blogg. Vært fast leser en laaaang stund! Lykke til med resten av graviditeten og bebis. Du stråler :)

  1. Det er absolutt ikke det samme i Dubai, her sender folk bare ting til kontoret vårt uten at vi engang vet at det kommer. Og da er det jo egentlig ikke noen forventning om at jeg gjør noe mer ut av det, det er vel bare noe de aktuelle firmaene håper skal skje likevel. Akkurat Reebok tror jeg føler de kan sløse bort varer til meg fordi jeg allerede før jeg fikk noe som helst fra dem har vært en bra «ambassadør» for dem ettersom kunden min har gitt meg omtrent alt som finnes i crossfit kolleksjonen liksom..

   Konstruktiv kritikk er alltid velkommen :-) Takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar!

   Ønsker deg en topp helg Siri :-)

 13. Åh herregud, den där «neiognei» är ENBART avundsjuk! Tråkigt att leta fel hos en person som dig. Du inspirerar, är vacker, verkar ha ett toppenliv och det verkar störa den personen. Det är tyvärr alltid så i livet, att någon måste skriva/säga/tala bakom ryggen om folk bara för att dem inte vågar ta det med den personen det rör egentligen.
  Hoppas verkligen hon slutar skriva på det forumet och slutar att hata…
  Kom ihåg att du är unik :D

  1. Åh, takk snille Rebecka! Ja man kan jo undre på hvorfor visse folk finner det nødvendig å lete feil hos andre, men så gjør jo slike forum det veldig lett å slenge dritt da. Oh well, shit happens ;-)

   Ønsker deg en topp dag!

 14. Du er så ærlig og fin Inger, og det er derfor det er så gøy å følge med deg. Heia deg og lol på usympatiske mennesker – det er jo ingen tvil hvem som kommer best ut av det ;)

  1. Takk :-) og ja, hehe, det er jo nesten så jeg blir fristet til å ramse opp for «neiognei» alle de andre godene jeg har fått som jeg bare ikke har fortalt om- for å gni det inn litt ekstra bare ;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s