Hjemmetrening

Vi bor rett over gata for SHP og det tar meg ca 5 minutter (kanskje 6 dersom jeg må vente på heisen) å komme meg fra sofaen til gymmet. I tillegg finnes det gym i 38ende etasje i bygget der vi bor, ett for menn, og ett for kvinner. Likevel valgte jeg å trene i stua i går. Jeg vet ikke om jeg kan kalle det latskap egentlig, for jeg endte jo faktisk opp med å trene, men likevel. Jeg måtte nesten le litt av meg selv.

Anyways, dette er oppskriften dersom du har en kettlebell tilgjengelig og 30 minutter å avse:

 • start stoppeklokken på mobilen eller sett timeren på 30 minutt
 • gjør 20 kettlebell swings det første minuttet
 • hvil til neste minutt
 • gjør 15 goblet squats det andre minuttet
 • gjør 10 clean og press det tredje minuttet, 5 stk på hver arm
 • forsett til det har gått totalt 30 minutt
 • nytes med god after sweat og mestringsfølelse

Slik så det hele ut i stua vår i går:

 

Tester du?

11 kommentarer om “Hjemmetrening

 1. Hvor mange kg er kettlebellen? Kunne godt tenkt meg å kjøpe et par for å ha hjemme, men usikker på hvilke kg jeg bør kjøpe?

  1. Dette er 16 kg. Jeg ville gått for kanskje noen lettere og noen tyngre i tillegg, men i alle fall 16 kg, og kanskje to av den.

   Det kommer selvsagt an på hvor sterk du er, men f.eks 1×8, 2×16 og 1×20/24 hadde vært en bra start tenker jeg :-)

 2. Hei Inger! Du er så flink! Ikke lat at all :) Jeg har trx hjemme og kort vei til treningssenteret, men hender jeg tyr til trx’n allikevel. Du, er det ok å trene beinpress når man er gravid? Type den man loader med frivekter. Man «ligger» jo på en måte på ryggen/får mye trykk mot rygg i denne posisjonen. Squats er ikke ok for meg pga ryggskade. Trener uansett relativt lett (megalett ift deg da, men det gjelder alltid😝) nå som gravid i uke 29, men beinpress er den eneste øvelsen jeg føler jeg får trent beina skikkelig med. Bør ifølge legen ikke ha særlig høy puls over lengre tid pga blodtrykkssurr med påfølgende kynnere. Utfallsøvelser er derfor ikke helt på g heller🙈Ha en fortsatt strålende søndag!

  1. Hei! At man skal unngå ryggliggende øvelser er som jeg forstår mest for å unngå at blodtilførselen til barnet hemmes, noe som kan skje om man ligger flatt på ryggen. Men i de fleste slike maskiner ligger man vel litt på skrå, gjør man ikke?

   Så lenge det føles ok og du ikke tar deg for hardt ut tenker jeg at det bør gå bra. Lytt på kroppen din, den vet best :-)

   1. Jo, absolutt på skrå. Yes! Da fortsetter jeg til det sier stopp på andre måter ;) Du er flink som fortsatt tar RDLs. Jeg føler jeg blir skrevende som en annen superhjulbeint person for å få plass til magen. Skjønner at jeg bare kan sette beina bredere enn skulderbredde, men det får være måte på..

    Din kiddo kan jo komme når som helst nå! Spennende! Og så artig at dere har klart å holde kjønnet skjult for allmennheten. Da blir det ekstra stas når vi får vite det :) Lykke til!

   2. Hehe, ha det er ikke akkurat fin teknikk på meg heller på RDLsene ass. Pluss sist gang jeg gjorde de fikk jeg vondt i ryggen, så det blir ikke mer av denslags før jeg har blitt mor tenker jeg..

    Ja shit, er jo stolt av å ha klart å holde det noelunde hemmelig jo ;-)

    Takk!

 3. Kjære, fine Inger!
  Først og fremst; hurra for snart vel gjennomført svangerskap, du er imponerende inspirerende! Deretter; jeg er 15 uker på vei, og har som deg vært veldig kvalm nå i starten. Jeg gikk fra å trene (til tider litt for) mye, til å ha ligget kvalm på sofaen i to måneder i strekk. Nå sitter det LANGT inne å komme igang igjen. Formen er stigende, og jeg begynner så smått å ha lyst til å trene igjen, men jeg vet ikke hvordan jeg skal komme over dørstokken 😬 Har du noen tips? Du har vært så inderlig flink👏🏼

  Uansett, gratulerer med baby og lykke til med alt som kommer😀

  1. Hei og takk :-)

   Huff, den der perioden var ikke mye digg altså, jeg håper den går over for din del også, og da er det en helt annen story å være gravid skal jeg love :-)

   Mitt beste tips er å starte gradvis igjen. Sett deg små og lettoppnåelige mål, som f.eks å komme deg ut på tur i en halvtime. Selv har jeg kuttet ned på både antall økter og varighet på hver økt. Fra å trene 1 time 6-7 ganger i uken, trener jeg nå oftest 30-40 minutter 3-4 ganger i uken, og det er absolutt tilstrekkelig for å noenlunde opprettholde formen.

   Men bruk denne tiden til å tenke velvære og trivsel fremfor prestasjon og treningsmål. Dersom trening gjør det glad skal du selvsagt gjøre det, men du trenger ikke dra på gymmen å kjøre knebøy dersom du ikke ønsker. All annen aktivitet som f.eks en rusletur med en venninne eller shopping er vel så bra liksom!

   Håper du kommer deg over dørstokken snart :-)

   Og takk!

 4. Denne var super å kjøre hjemme i stua nå midt i eksamenstiden (…selv med 8 kg KB!) MÅ gå til anskaffelse av 16 kg KB :-D Takk for inspirasjon Inger! Du ser forresten så flott ut <3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s