Post- babybump bodypump

Her om dagen tenkte jeg for meg selv om jeg noen gang kom til å få lyst til å trene igjen. Smertene i underlivet gjorde forsåvidt tanken på trening uaktuell i seg, men det føltes liksom så poengløst å dra på trening når jeg heller kan bruke tiden på å kose med Kaia.

I går kjente jeg derimot at jeg hadde lyst til å trene, og i dag gjorde jeg det. Jeg ville kjenne hvordan kroppen føltes, og bestemte meg for en lett økt med bare noen få, veldig kjente øvelser for underkroppen. Bekkenbunnssmertene jeg hadde under graviditeten er der litt ennå, så jeg ungikk som vanlig unilaterale øvelser. Så det ble helt enkelt knebøy på meg igjen da- sånn for gamledagers skyld. Og så bare måtte jeg jo gjøre noen repetisjoner med Kaia som belastning da ;-)

Det første jeg derimot gjorde da jeg kom inn i gymmet var å løpe (bokstavelig talt) over til pullupsstativet for å se om jeg forsatt klarte å gjøre noen pullups. Og wow, dét var forskjell det! Fy søren for en rar følelse! Det føles jo som jeg ikke har trent siden Ålesund brant, men likevel var det ti ganger lettere å gjøre pullups i dag enn de 3 jeg gjorde forrige mandag. Ok, i alle fall dobbelt så lett, for jeg gjorde 6 repetisjoner :-D

A1) 2 x 6 nøytrale pullups
B1) 5 x 15 knebøy @ 50kg
C1) 4 x 15 RDL @ 50kg
D1) 3 x 20 miniband- walks

Bare sånn at dere forstår hvor lettvint det er for meg å komme til trening, så kan jeg fortelle at vi bor i bygningen dere ser gjennom vinduet på bildene over. Og siden det er privat gym trenger jeg ikke ta hensyn til mange andre kunder når jeg drar med meg både bebis og vogn, og jeg kan lett slenge ut puppen når Kaia trengte påfyll ;-)

Jeg føler meg egentlig alltid heldig når jeg er på trening fordi jeg genuint liker å trene, men i dag, i dag følte jeg meg virkelig heldig.

10 kommentarer om “Post- babybump bodypump

 1. Hei, jeg så du fikk en kommentar på instagram videoen din, om at knebøy bevegelsen ikke var bra for Kaia, du vil nok få en del mammapoliti etter deg, og hvis du skal høre på hva alle sier, blir du gal! Bare nyt tiden, og om du har spm eller bekymringer, spør du heller en lege, fremfor å høre på en «instagram-ekspert» :)

 2. Bare lurer litt på dine tanker om anbefalingene om å vente 6 uker med trening, siden du starter etter kun en uke… Greit nok at du er godt trent og sånt men anbefalingene er jo der av en grunn… Og man må jo selv kjenne på kroppen, men allikevel litt nysgjerrig på dine tanker rundt det…

  1. Jeg skal skrive litt om det, må bare finne ut hva jeg skal skrive først. Og det betyr at jeg må ta meg tid til research, noe som ikke akkurat er prio akkurat nå ;-) Men det kommer!

 3. Hei!
  Må bare si, du er en inspirasjon på alle måter, og for en søt liten jente dere har fått. Jeg har fulgt deg gjennom hele graviditeten, og har full forståelse for at det ikke er tungt for deg og løfte 50 kg i squats og at du føler deg klar til å trene så fort, er jo bare fantastisk. Men, jeg er medisinstudent på 6. året og har nettopp vært i praksis i inkontinenspoliklinikken på gynekologisk avdeling og sett prolapser av både det ene og det andre hos unge kvinner som har gjort denne feilen, og jeg vil bare si jeg får litt vondt i hjertet av å se at du legger 50 kg på allerede en uke etter fødselen. Jeg håper bare at du har blitt undersøkt «der nede» av legen din og fått bekreftet at du har trukket deg sammen og kan holde til det trykket du legger på bekkenbunden med akkurat den øvelsen (det handler jo om organer som skal på plass, og er nok en prosess som ikke avhenger mye av hvor godt man trent under graviditeten). Det er jo ting man ikke merker som smerter eller ubehag, som kan gjøre store skader senere.. Og det er på grunn av dette at det er noe som heter å vente 6 uker etter fødselen.
  Men når det er sagt, så virker det jo som både du og mannen din vet masse om kroppen og mye mer om trening enn meg, så jeg regner egentlig med at du vet hva du gjør, men jeg tenker at for andre som leser dette kan det være fint å vite at de aller aller fleste ikke har trukket seg sammen i løpet av en uke :-) Selv ved å kjenne kroppen din riktig godt, så kan man ikke merke om man «flytter rundt» på livmor, blære og urinrør, før det kanskje er for sent og begynner og gi symptomer. Håper som sagt du tar det som et godt råd og evt. bare som et budskap til andre om å sørge for at man blir undersøkt av legen sin før de går i gang med løft innenfor 6 uker etter fødselen, uansett hvor godt trent man var før man fødte og hvor greit det føles der og da :-)

   1. Godt å høre :-)
    Det var jo ikke meningen å skremme deg, og hvis det er utydelig for noen som leser, så får man altså ikke underlivsprolaps plutselig, men ved feil belastning over tid ;-) Jeg er jo «kun» medisinstudent enda, så budskapet mitt er mest å sørge for at du blir undersøkt og får snakket med legen din først. De pleier å undersøke knipefunksjonen der nede osv. til den kontroll man har 5-6 uker etter fødselen, for å vurdere hvor mye belastning man tåler, så hvis du er utålmodig kan du jo få undersøkt det før (og være ekstra ivrig med knipeøvelsene!!) :-)

 4. Hej och stort grattis till fina tjejen! Jag är väldigt intresserad av att veta vad du har för tankar om träning efter födsel då du är pt. Jag födde med kejsarsnitt och började träna 6-7 veckor efter födsel (tränade mycket innan).
  Dock såhär i efterhand, 3 år senare så kan jag fortfarande känna att jag körde igång för hårt med bodypump, spinning osv.. Kram kram! Och njut tiden :)

  1. Hei og takk!

   Jeg skal skrive litt om trening etter fødsel, men må bare få tid til å sette meg inn i det først. Så det kommer :-) men når vet jeg ikke, for tiden er jeg mest opptatt med å nyte Kaia :-D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s