Barseltreff

Før jeg forteller om den koselige formiddagen jeg og Kaia har hatt må jeg bare gi en liten kommentar til gårdagens innlegg og treningsøkt. 

Jeg var selvsagt forberedt på at det faktum at jeg dro på trening 9 dager etter fødsel ville skape reaksjoner hos noen. Men det jeg ikke kom på, som den til tider urutinerte bloggeren jeg er, er det ansvaret jeg faktisk har ved å vise frem hva jeg gjør. Jeg tenkte helt ærlig ikke over hvilke signaler det sender ut til andre gravide eller nybakte mødre at jeg drar så tidlig på trening. Jeg ville jo aldri anbefalt en kunde om å gjøre det samme liksom! Greia er bare den at kroppen min føles så bra, foruten to sting som klør har jeg ingen smerter noen steder, og jeg kjente virkelig sug etter å trene. Etter å ha tatt hensyn til lille i magen i 9 måneder var det også godt å kunne trene uten å tenke på at eventuelle feil jeg gjorde kunne gå ut over noen andre. Jeg bare tenkte ikke på at det kunne gå ut over dere som faktisk leser her. 

Så for det beklager jeg, og jeg skal sette meg inn i opptrening etter graviditet på samme måte som jeg researchet trening under graviditet. I mellomtiden får dere helt enkelt ha tålmodighet med meg, og ikke nødvendigvis kopiere det jeg gjør i gymmet. 

Når det er sagt er jeg glad for all feedback altså, også sånn som ikke er skryt. Så lenge jeg ikke får besøk av det der mammapolitiet da, for det kommer ikke gravidhormonene mine til å takle ass! Men, har dere erfaring med trening etter fødsel er det bare å gi lyd! Det er jo som med alt annet individuelt fra person til person, men likevel interessant å høre hvordan ståa er/var hos andre.

Så, over til noe helt annet. 

De siste par månedene har jeg vært så heldig å få være med i intet mindre enn to mammagrupper her i Dubai. En med danske mødre og gravide, og en norsk versjon av samme sak. I dag inviterte norske Ida til treff hos henne. Det hører også til historien at hun fødte selv for bare noen dager siden, og har ett barn fra før (!), så jeg tar virkelig av meg hatten for det hun klarte å stelle i stand.

Og gjett om det var stas å kunne være med på et slikt treff med Kaia på utsiden av magen i stedet for inni da! Jeg tror jeg vurderte 4 antrekk for henne før vi kom oss av gårde liksom. Antrekksvalget var delvis vanskelig fordi de aller fleste finere klærne hennes ennå er for store, men ja, det er jo så gøy! 

Vi spiste god lunch, drakk kaffe og delte fødselshistorier, og tiden fløy av gårde. Men det er jo sånn som skjer i godt selskap sies det ;-)

  
    
    
   
Og så må jeg jo legge til at jeg blir litt stolt av meg selv når jeg og Kaia klarer å komme oss ut på vift helt på egenhånd. Det har jo forsåvidt bare skjedd to ganger da, men likevel, det må være lov ;-)

Snaiks!

18 kommentarer om “Barseltreff

 1. Det er en forbanna uting at folk skal henge seg opp i, kopiere, kommentere, ha en mening om og lire av seg dritt om hva bloggere, mødre, treningsglade eller gørrlate folk gjør. Du skal jo kunne gå ut ifra at blogglesere/ instagramfølgere har litt mellom hjernebarken,- at de ikke kopierer blindt det du gjør og tror at det går bra! Folk er forskjellige, KROPPER er forskjellige og FØDSLER og barseltider er forskjellige!!!! Fyfaen jeg blir provosert av møkkatroll ass :p

  Synes du virkelig viser frem den fine siden av å være nybakt mor, har ingen barn selv, men er ganske lei av alle som klager og syter og «slitsomt ass» hver gang de skal si noe offentlig om det å være nybakt forelder. Alle forstår at det er tungt, men noen gnæger så fælt at hver gang de ser noen kose seg og være heldig med snilt barn blir de så dødens sjalue at de føler en ekstrem trang til å fortelle deg hva som helst for at du skal få dårlig samvittighet.

  Du er rå Inger, og regner med du kjenner kroppen, babyen, mannen og psyken din bedre enn en hvilkensomhelst bedrevitende mammapoliti! :D

  1. Takk for støtten :-) føler forsatt ikke at jeg har fått besøk av mammapolitiet da (takk og pris!). Kritikk til meg og treningen min skal jeg takle, men jeg håper virkelig at folk klarer å holde Kaia utenfor det hele.

   Ønsker deg en fin dag!

 2. Jeg tror du kjenner kroppen din bra selv jeg Inger! Jeg har riktignok utdanning innen trening under og etter svangerskap, og de generelle retningslinjene går ut på at man skal vente 6 uker etter fødsel – og deretter få godkjenning av lege/fysio i forhold til om kroppen da er klar for å begynne med trening. Men; noen trenger mer tid – og noen kortere! Men det skal være fagpersonell som sjekker bekkenet etc for å se om kroppen er klar :)

 3. For Guds skyld, ikke stopp å fortelle oss hva du gjør fremover, selvom noen kritiserer og er kritiske til det du gjør. Jeg digger at du gjør det som føles greit for DEG! Jeg kommenterer her inne litt her og der, og synes det er fantastisk gøy å følge med. Er nå 20 uker på vei, og tok 32 pullups i sta (2 hver 30 sek i 8 min), pluss en annen digg wod. Greia er at (som jeg har sagt før) det er så gøy å følge med på hva andre også gjør under og etter graviditet. Jeg regner med at det er flere treningsglade mennesker som leser denne bloggen, og som helt sikkert tenker som meg! Jeg har på ingen måte samme utgangspunkt som deg, og kan IKKE kopiere dine økter, vekter og evt program før, under eller etter fødsel, men hallo: kan vi ikke bruke deg som inspo? Håper du fortsetter å gi oss invitasjon på treningsformen og blåser i folk som er kritiske!!!! Heia deg og Kaia på gymmet!

  (Du får helt sikker mange kommentarer som dette nå, og jeg tipper ikke det var medlidenhet du egentlig er ute etter. Må bare uttrykke at jeg digger at du deler ting her på bloggen og er bad ass som forteller om ting selvom du vet at folk kommer til å være kritiske).

  1. Aaah, «u got me», for det var absolutt ikke ønske om medlidenhet som var poenget med det jeg skrev her! Takk for superfin kommentar og lykke til videre i svangerskapet! Awesome jobba med pullupsene!!!

 4. Det er så fint, fornuftig og modent skrevet :-) For meg bekrefter du bare det inntrykket jeg allerede har av deg som person. Det er en av grunnene til at du er så god å følge, for du fremstår så jordnær og samtidig bevisst på den innflytelsen man har som blogger/instagrammer! Virkelig til inspirasjon for mange andre. Takk for at du er et friskt pust innenfor denne verdenen :-)

 5. Første gang jeg var ute på trilletur etter fødselen var ei veke etterpå, og jeg var totalt utslitt! Også var det bare til søplekassa og tilbake, kanskje 1 km. Snakk om å føle seg svak da!
  En uke etter hadde jeg styrkeøvelser hjemme i stua, følte meg klar for det, jeg. Trukke jeg har tatt noen skade av det, så lenge jeg lytta til kroppen min :)
  Så jeg reagerer ikke på at du prøvde deg på en styrkeøkt så lenge du følte det klar for det sjøl… Herlighet, kan ikke bare folk forstå at alle kropper er forskjellige, og vi må lytte til vår egen! Det er jo den som har fasiten :)
  Kaia er forresten nyyydelig!! Blir så koselig å følge deg som mamma også, syns du virker som en helt super person :)

 6. Det ikke farlig å trene 9dager etter fødselen .. ikke tidlig mener jeg. Selv om jeg har vært på bodypump 10 dager etter første keisersnitt og 11 dager etter keisersnitt nr.2. Det er jo bare anbefales

 7. Kjenner at nå har jeg fått litt nok av folk som må kommentere det ene og det andre, kopiere å ja ect!! Som du sier det er så utrolig individuelt og er du nogen Lunde oppegående så kjenner en vel sin egen kropp og hva den er i stand til?!

  Mine to svangerskap var som dag og natt, det første trente jeg 4-5 ganger i uken, følte meg utrolig topp, noen øvelser kunne jeg ikke ta. Utfall og slikt, vanvittig vondt.
  Andre svangerskapet måtte jeg bare stoppe å trene, bekkenløsning, men prøvde å gå litt hver dag.
  Første svangerskapet var jeg på trening igjen samme som du nå, for jeg følte meg i utrolig god form og kroppen kjentes «klar»

  Nå har jeg en gutt på 6 mnd å det blir med gå turer og øvelser hjemme i stua. For jeg vil heller vêr ilag med mine to boys! Hadde jeg sku gjort det samme som enkelte, så hadde jeg vel hatt en alarm på kl 5 å sprunge på trening, men her blir det ikke noe treningsstudio før perm er over!
  Sånn er det med den saken😃
  Jeg kommer inn her for å koble litt ut, akkurat for du er du! Fortsett slik du alltid har gjort! Du skal ikke ver nødt til å tenke over hva og hvordan du gjør ting for det kan hende noen vil gjør det samme! Folk må kunne vêr såpass våken å skjønne det🙈🙉 folk har ulike forutsetninger! Du er RÅ!! Nyt å ver mamma sier nå jeg! Ta selfies, snapp(så koselige snapper) 😃😃 denne blei lang, sorry😂 Ha en nydelig dag!!

  1. Takk for lang og fin kommentar :-D

   At det er forskjell fra kvinne til kvinne er jo selvsagt, men det er ekstra fascinerende at det kan være forskjell fra graviditet til graviditet hos samme person! Håper jeg også får oppleve det hele en gang til for å se om det samme gjelder meg :-)

   Kos deg masse med lillegutt, treningsstudioet er der alltid!

 8. Hei. Jeg mener det er helt utrolig at noen skal kritisere deg for at du trener så raskt etter fødselen. Føler du deg klar for trening, så kjør på. Du skader ingen med det, er bare kjempe positivt for både deg og kaia. Kaia får ei glad og fornøyd mamma som kjapt blir i form igjenn😊😊😊Der er IKKE skadelig for en nybakt mamma å trene!!!! You go girl 👍🏼👍🏼👏🏻👏🏻😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s