Jeg kjenner ikke igjen kroppen min

Det er nå 11 dager siden jeg fødte Kaia, og jeg har gått ned 11 kilo. Magen er flat og myk, og det er søren men resten av kroppen også. Jeg har ikke hatt på meg jeans på over 9 måneder, men her om dagen testet jeg et par og jeg gled rett i. Litt lovehandles fikk jeg riktignok av den high-waistede buksa, men likevel. Jeg ble ganske overrasket. 

Det ble jeg mildt sagt også når jeg snudde meg rundt og sjekket ut rompa. Den var liten og helt flatklemt av den stramme jeansen. Lårene har også krympet. Altså, hamstrings minsket jo mens jeg var gravid, men nå er også quadriceps mye mindre, og mine quadriceps har vært store så lenge jeg kan huske.

For det første hadde jeg aldri trodd at kiloene og magen skulle forsvinne så fort. Jeg har jo på ingen måte gjort noe for å få fortgang på saken, men tydeligvis har det hjulpet at man er morgen, snacks, og middagsmat for en liten krabat. Men jeg hadde i alle fall ikke trodd at jeg skulle «miste» musklene mine så fort. Jeg har jo for pokker drevet hypertrofitrening til den store gullmedalje i flere måneder, og hadde helt ærlig trodd at det skulle sette sine spor. Men nei. Det føles som at jeg knapt har muskler igjen på skrotten når jeg tar på meg selv, og jeg kjenner ikke igjen min egen kropp.

Det må være noe hormonellt som er årsaken til denne drastiske forandringen. Jeg nekter å tro at det bare er fravær fra trening.

Men altså, dere må misforstå meg rett, jeg klager ikke. Det er selvsagt kjempegøy å ikke se så gravid ut lenger nå som jeg faktisk ikke er det, jeg bare hadde ikke forventet at det skulle gå såpass fort, og hodet henger liksom ikke helt med i svingene. 

Og én ting til. Pupper. 

Herregud. 

26 kommentarer om “Jeg kjenner ikke igjen kroppen min

 1. Dette hørtes veldig kjent ut. ;) Jeg var tilbake på normalvekt ti dager etter fødsel, men kroppen føltes ikke som min egen i det hele tatt. Det gikk seg heldigvis fort til, og nå (6mnd senere) er jeg sterkere og mye bedre trent enn jeg var før jeg ble gravid.

  Jeg så forresten på Snapchat at du hadde badet med Kaia (nydelig jente, nydelig navn!!), og ville bare si at her hjemme i Norge er det ikke anbefalt å bade i badekar så lenge man blør etter fødselen. Har noe med fare for infeksjon å gjøre. Du vet det kanskje allerede, og tar dine forholdsregler, så jeg håper ikke du blir fornærma fordi jeg nevner det. Bare godt ment! :)

   1. Rart at du ikke har blitt informert om det! De er veldig strenge på det her. Null bading, null sex (kun med kondom, hvis man absolutt må), og null tamponger så lenge man blør. Det skal altså ingenting inn der før renselsen er over… :)

    Håper det går fint med deg og at du snart kan kose deg i badekaret! :)

 2. Hei! Jeg har fulgt deg en stund og du er i mine øyne et sunt forbilde for jenter. Men de siste dagene (på snap) har jeg blitt ganske skuffet. Snappene du har lagt ut hvor du viser hvordan rumpa di har blitt flatere og hvor du åpenbart ikke er så fornøyd med din egen kropp, synes jeg er triste. Du har jo en fantastisk flott kropp. Jeg kan godt forstå at du sammenlikner deg selv med hvordan du så ut før graviditeten, men kanskje du bør la være å dele dette på snap/blogg? Mange ville vært svært fornøyd med å se ut som deg, også uten å ha vært gravide.

  1. Hei! Jeg har aldri sagt at jeg ikke er fornøyd med kroppen min! Tvert imot er jeg mer stolt av den en noensinne!! Trist at du har oppfattet det annerledes.

   En rumpe som blir flat over natten tror jeg de fleste ville ha undret seg over. På snap utrykker jeg forundring over denne endringen, fordi kroppen min har endret seg helt ekstremt over svært få dager.

   Jeg er fullt klar over at mange ville vært fornøyde med min kropp, men betyr det virkelig at jeg ikke får uttale meg om hva jeg tenker og føler?

   1. Unnskyld, da har jeg misforstått. Dette var ikke en kommentar som var vondt ment fra min side. Som sagt, jeg mener du er et sunt og godt forbilde. Jeg mener ikke at du ikke skal få uttale deg om hva du tenker og føler. Unnskyld nok en gang.

 3. Hehehe, det er sååå kjent! Før mitt forrige svangerskap og under svangerskapet trente jeg mye, for å holde alt ved like å være mest mulig forberedt til det som skulle komme! Noen dager etter fødsel er rumpa og låren borte ( og det skal sies at jeg hadde veldig spretterumpe før):p lårene var kjempe tynne, men huden over resten av kroppen var løøøs men skrumpet inn forde.. Det er det rareste jeg har vært borti! Fikk ikke rumpen helt tilbake som den var, men den kom seg i det minste:p nå er jeg gravid igjen å er spent på hvordan kroppen blir nå!:p

 4. Jeg har hørt at de som er veldig godt trent, som deg selv, har lettere for å miste muskler fort, enn de som er dårlig trent. Jeg er selv blant de som faller i «dårlig trent» kategorien, og kan løfte like «tungt» som jeg gjorde før et 4 ukers opphold. Til gjengjeld tar det nok ikke lang tid før du er like godt trent igjen, når du først får klarsignal om at du kan trene som før :) (ca 6 uker etter fødsel).

 5. Hei tøffeste Inger!

  Må bare si noe, trolig graviditetshormonene mine som gjør at jeg snart klikker.

  Ikke bry deg om alle disse besserwisserne som skal forteller deg hva du skal/skal ikke gjøre og hva du bør/ikke bør skrive og snappe osv osv.

  Jeg er selv gravid med min første. Snart 6mnd på vei med en liten jente. Fra dag 1 har jeg fått høre alt jeg ikke kan og hva jeg bør. De som er «verst» er venninner og bekjente som har barn fra før. En skulle nesten tro at det å ha vært gravid/født et barn gir en slags råderett over andre gravide. Vi er alle forskjellige og ingen svangerskap er like, ei heller er alle like etter fødsel. Om man føler seg best ved å kjøre knebøy, vel da kjører man knebøy. Som jordmoren min sa; det er ingen sykdom,men en normal unntakstilstand. Babyen har det best når du har det bra. Kroppen vil gi deg beskjed om du gjør noe den ikke tåler.

  Nå har jeg nettop kommet hjem fra en ukes klatreferie, de aller fleste jeg kjenner frarådet meg å dra. Men jeg hadde en aller tiders tur, klatret faktisk hardere enn jeg noen gang har gjort. Kroppen føltes helt fantastisk og lille frøken sparket i vei hver kveld. Hun har nok hatt det langt bedre enn om jeg hadde tilbragt den siste uken på sofaen.

  Og ingen har vel strengt tatt noe med hva du skriver eller ikke skriver. Du gir masse inspirasjon og motivasjon! Det er fritt frem for folk å følge deg, de må også få mene hva enn de vil om deg og ditt. Men å kritisere deg synes jeg blir feil. Du vet best om deg og ditt:) Det må da være lov å kommentere hvordan ens egen kropp forandrer seg uten at man blir et dårlig forbilde av den grunn! Er så lei av at det skal være feil å ikke være 100% fornøyd selv om man ser helt smashing ut(for det gjør du virkelig!) Er jo ingen som kritiserer en person som vil oppnå bare 6’ere på vitnemålet, selv om det er helt greit å være den som såvidt får bestått. Vi har alle våre mål og referansepunkt i livet.

  Dette ble et langt og klønete innlegg, men kort oppsummert: synes du er helt rå! Blir inspirert og motivert til å komme meg på trening. Gratulerer så mye med liten prinsesse og kos deg masse med å gjøre nøyaktig hva du vil:)!Og forresten; er vel ingen som kritiserer Marit Bjørgen for å være et dårlig forbilde, og hun har jo ikke akkurat ligget på latsiden under graviditeten…

  1. Hei og takk for veldig fin kommentar! At babyen har det best når du har det bra tror jeg på så absolutt, og digger at du har vært på klatretur med lille i magen :-) fortsett å stol på din egen kropp!

   Tusen takk for oppmuntring :-* stor klem!

 6. Så du fikk fødefu du også – velkommen i gjengen! At noe kan forsvinne sånn over natta er jo nesten helt sjukt, skulle tatt før og etter bilde. Nå skal det sies at mens alt blei større mens jeg gikk gravid, blei fua mi bare mindre og mindre, så da var det virkelig ikke stort igjen når guttungen var ute… Nå har jeg ikke tilgang på særlig vekter heller, så håper for guds skyld at jeg kan bygge #thatass (lol) med air squats, bulgarske utfall, step ups og hip thrust med en voksende baby som vekt ;) Ikke at jeg stresser, men ække noe særlig og ikke de hvor ryggen stopper altså…

 7. Haha, du er så flott og et skikkelig godt forbilde!:-) Kjenner meg veldig igjen i det med vekta! Fødte for snart ett år siden, og etter fødselen var rompa mi helt vekk (ganske stor til vanlig), og jeg husker faktisk jeg uttrykte det til en av jordmødrene! Ho sa at mange opplevde det, og at det hadde noe med trykkinga og sånn under fødselen å gjøre, men at det ofte ble «som før» igjen etter en liten stund! Det gjorde det hvertfall for meg! Og selvom jeg vat tilbake på min normalvekt bare noen dager etter fødselsen så følte jeg meg såååå anderledes! Har aldri vært så glad i og avslappa til kroppen min som det jeg er nå, selv med strekkmerker og litt slappere pupper<3 Det synes veldig godt at du er trygg i kroppen din, og det er så utrolig godt å se!

  1. Så godt å høre! Det virker som at det er mange jenter som får ett bedre forhold til kropp etter fødsel- kanskje en babyboom er løsningen på kroppshysteriet? Hehehe :-D

 8. Skjer mye rart med kroppen etter en graviditet og fødsel… Men min opplevelse er at mye blir bedre etter litt tid! Men jeg også stussa litt over snapene om rumpa, men skjønner deg jo egentlig. Men innen det har gått 6 uker og alt innvendig er på plass igjen og man kan trene så er nok rumpa også blitt bedre.. Er hormoner som tuller til alt… Og jeg syns det allikevel er fint at du legger ut snap om alt og ingenting jeg da… Regner med at det ikke hadde vært så mange selfies i speilet hvis du ikke var fornøyd med kroppen liksom..

 9. Hei jeg lurer på hva du har gjort for å unngå strekkmerker? Jeg er aktiv innen fotball og løping, men langt i fra så sterk som du. Håper å trene så leng jeg klare i løpet av graviditetten. Håper jeg unngår strekkmerker, men selvfølgelig ikke det som er viktigst nå. Så et annen spørsmål, hvor mye gikk du opp i vekt i løpet av graviditeten? Du er nydelig, og godt forbilde :) ønsker deg en fin dag i dubai

  1. Hei! Jeg har ikke gjort noe for det egentlig. Jeg tror faktisk det har mest å gjøre med genetikk, men det skader jo ikke å smøre seg litt ekstra på magen liksom. Jeg hadde babyolje på magen hver gang jeg dusjet, men var ellers ikke særlig flink på å smøre meg :-/

   Jeg gikk opp 14 kg under graviditeten.

   Lykke til med svangerskapet :-)

 10. Du ser flott ut! :-D
  Jeg lurte på en ting.. Har lagt merke til at du spiser en del (det er jo relativt) egg. Det gjør jeg også, gjerne 3 til dagen i omelett feks. Jeg får enormt mye pes for dette, men jeg føler meg vel med det. Spesielt nære venninner og familie. Nå er jeg jo flyttet ut for lengst og spiser hva jeg vil, men hva kan jeg si for at de skal klappe igjen en gang for alle? Det er så slitsomt å høre på maset om at egg ikke er bra, for mye fett, kolesterol osv. Jeg lever i den tro at alt med måte er bra, og alternativt ville jeg hatt et eller annet bestående av mye karbos til frokost. Og lunsj. Og som mellommåltid. Hvis jeg skulle hørt på dem. Da blir magen oppblås og uvel, men jeg får alltid høre at jeg jo ikke har noen utdanning innenfor ernæring og derfor ikke peiling. Dette kommer fra folk som heller ikke har det. Må legge til at jeg absolutt ikke later som om jeg er ekspert og forteller aldri folk hva de skal/ikke skal spise, men like vel skal alle andre legge seg oppi hva jeg spiser. Du kjenner kanskje til problemet, ettersom kanskje noen av følgerne dine kommenterer alt slags. Så kjære Inger. Hva kan jeg si?
  Gratulerer så mye med lille Kaia! Enormt kjekt å følge deg :-)
  Hilsen Stine

  1. Hei! Ja jeg kan fint spise 8 egg på en dag jeg ;-)

   Forstår at det er irriterende når folk kommenterer hva du spiser! 3 egg er ikke mye og så lenge du ikke lider av familiær hyperkolesterolemi trenger du ikke være redd for å spise for mye egg. Til de som ikke klarer å klappe igjen kan du gi boken «the cholesterol myth», eventuelt ikke engang gi dem tilfredstillelsen av å vise dem at du bryr deg om at de bryr seg om hva du spiser liksom ;-) :-P

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s