Mammakropp

Jeg fikk spørsmål om hva jeg har gjort for å få tilbake kroppen min etter fødselen, og jeg tenkte jeg ville dele tankene mine om det med dere også. 

Som jeg skrev da jeg var gravid liker jeg ikke å kalle det å få tilbake kroppen min. For det første er ikke kroppen min som før, ei heller vil den bli det (les: jeg har båret frem ett liv- sånt gjør noe med en!), og for det andre har kroppen vært min hele tiden. Men jeg skjønner jo hva vedkommende mener altså. Nå er jeg ikke gravid lenger, og jeg må jo innrømme at da er det ganske greit å ikke ha stor mage heller.

Men greia er at jeg ikke har gjort noe særlig for å se ut som jeg gjør nå. Ja jeg trener, men det gjør jeg fordi jeg virkelig liker det og vil føle meg sterk igjen, ikke bare for å se ut på en spesiell måte. Selv om jeg ikke akkurat hadde sagt nei takk til litt mer muskler på rumpa sånn asap ;-)

Og kostholdet mitt. Herregud. Jeg må nesten bare le når folk spør meg hva jeg spiser i løpet av en dag. Greit, jeg velger egg i stedet for cornflakes til frokost liksom, men fy søren så mye sjokolade jeg har spist siden den lille frøkna vår kom til verden. Det går sjelden en dag uten, og jeg er ikke typen som klarer meg med én bit! 

Så ja, jeg er som nevnt glad for hvor bra kroppen har restituert seg etter fødselen, men det jeg vil frem til er vel at det ikke føles som min egen fortjeneste- I owe it to the breastfeeding! Jeg er fullt klar over at «konsekvensene» for sjokoladespisingen min blir værre når jeg slutter å amme, men enn så lenge nyter jeg denne sjokoladedietten jeg altså.

..sa hun og spiste en halv plate firkløver til kvelds ;-)

Snaiks!

20 kommentarer om “Mammakropp

  1. Synes du ser superbra ut og jeg skulle ønske jeg så ut som deg, selv om jeg aldri har vært gravid engang! Men jeg synes likevel at du har et ganske stort fokus på kropp. Det er ikke sjeldent du legger ut bilder i bikini/ i sportsbh osv. For meg virker det som du ønsker å fremstå som en person som ikke er så fokusert på kropp (og spesielt «mammakropp»), og da synes jeg det er litt merkelig at du velger å poste såppas mye bilder av nettopp «mammakroppen» din. Du må for all del gjøre det – og kroppen din er til å dø for – men da synes jeg du kan være mer ærlig på at kropp og utseende betyr mye for deg. Det er jo ikke noe galt i å være opptatt av kropp!

    1. Jeg har absolutt ikke vanskelig for å innrømme at kropp og utseende betyr mye for meg- men det er vel ikke noe i veien med det? Synes ikke jeg fremstår som noen som ikke bryr seg om kropp- finnes det virkelig noen sånne i disse dager? Det er stort fokus på kropp i dag, og det har jeg tydelig sagt fra om at jeg er klar over at jeg bidrar til i tidligere blogginnlegg. Men det finnes jo ulike typer for fokus. Det jeg prøver å vise er at kropp ikke nødvendigvis trenger å henge sammen med ordet press. At man kan kose seg på trening, men at noen dager vinner sofaen over knebøystativet. Og at det er lov å spise sjokolade hver dag dersom man ønsker det. Jeg kan selvsagt ikke gjøre noe med at du har et annet inntrykk, men sånn er det jo, man kan ikke gjøre alle tilfreds :-)

  2. Hehe, kjenner meg veldig igjen i forhold til godterispising når man ammer :) har en datter som er to uker yngre enn Kaia :p har aldri vært så søtsugen som nå når jeg ammer 😂 Man får nyte det så lenge det varer!

  3. Tror rumpen blir raskt tight igjen etter du er ferdig å amme. Tror det er hormoner å slikt.?. Merker du forskjell på rumpen i styrke/muskelmasse fra slik den var før og under graviditen og slik den er nå ?? Synes du ser max nice ut!!

      1. Fikk en datter i slutten av desember og må si meg enig i det med rompa. Har alltid hatt «stor og fin» rompe som jeg alltid har vært fornøyd med og ikke gjort noe for å få/ha. Men nå du – er jo flat som en pannekake foråsidetsånn. Trist syn, så nå må jeg for første gang jobbe litt for å få den tilbake;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s