Den beste intervalltreningen

Dere har kanskje forstått til nå at når jeg løper intevaller så velger jeg korte intervaller. 30 sekunder på og 30 sekunder av er favoritten. Så hvorfor jeg i dag valgte å heller løpe 4 minutter på, men 2 minutter hvile, såkalt 4 x 4, vet jeg ikke. Men jeg fant fort ut av hvorfor det er lenge siden jeg har løpt sånne intervaller: det er jo grusomt!

I gamledager husker jeg at jeg løp 6 stk 4-minuttere på 14.5km/t. I dag løp jeg på 13, 13.5, 14 og 13.5 igjen, og det var så sinnsykt nok. Samtidig kjenner jeg at det frister litt til gjentagelse, så helt grusomt kan det jo ikke har vært ;-)

img_7169

Jeg har ofte fått spørsmål om hva som er den beste intervallformen. Hva slags intervaller forbrenner mer fett, typ. Da pleier jeg alltid si at den beste metoden er den du gidder å gjøre! Det nytter nemlig svært lite at f.eks 4 x 4 gjør at jeg forbrenner mer enn om jeg løper 15 stk 30/30 intervaller pga lengre tid i aktivitet, når intervallene i seg er så vonde at terskelen for å faktisk gjennomføre blir så høy at jeg helt enkelt dropper. Puh! Lang setning! Men dere skjønner hva jeg mener?? Selvsagt er det forskjell på å løpe korte og lange intervaller, og den ene varianten er sikkert bedre enn den andre på noen områder, og vica versa. Likevel må vel den beste varianten være den du faktisk gidder å gjøre.

Tenker jeg i alle fall :-)

6 kommentarer om “Den beste intervalltreningen

  1. Er så enig med deg ☺ Det er også en god treningsmotivasjon å lese bloggen din.Du er rå! Og innleggene med familien din gjør jo alt bare koseligere ☺

  2. Vil bare si at du har en utrolig motiverende og fin blogg! :) Og Kaia er jo bare så søt! Stå på videre Inger :D

  3. Har kommentert og vært imponert over tempoet ditt før, og ble ikke mindre imponert nå. 13 km/t (++) på 4×4 er jo helt uvirkelig i min verden. Da snakker vi sprint, haha. Her er det motivasjon til tusen altså! :D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s