Har du alltid trent?

Vel. Det kommer an på hva som menes med trening. For jeg har vel «alltid» vært aktiv på en eller annen måte. Om jeg alltid har likt det derimot- oh hell no!

Mens hele familien spilte tennis var jeg familiens sorte får som heller hadde lyst til å leke med Barbie. Jeg fattet ikke hvorfor noen kunne betale for å spille tennis liksom, jeg kunne ha betalt for å slippe. Så vi kan trygt si at min tenniskarriære var kortvarig. Da jeg ble gammel nok begynte jeg på friidrett, men det var mest fordi venninnene mine gikk, og ikke fordi jeg hadde så veldig lyst. Deretter ble det søndagsjoggeturer med pappa, også mest fordi jeg følte jeg burde, og så step og aerobic i ungdomsskolealder. Dette var jo i alle fall litt mer spennende enn en joggetur her og der, men jeg tror nok mest at jeg gikk på timene fordi jeg visste at det «var bra å trene», og ikke fordi jeg syntes det var dritgøy. Litt gøy må jeg nok ha syntes at det var likevel, for da jeg ble spurt om å være instruktør svarte jeg ja.

Etter videregående gikk jeg Idrett Grunnfag i Stavanger, så interessen for trening og aktivitet var der jo absolutt. Og der traff jeg Ian, som etterhvert introduserte meg for styrketrening. I starten av min «styrketreningskarriære» husker jeg at jeg ofte egentlig ikke hadde så lyst til å dra på trening når han dro meg med på Elixia på Sandnes, og det tror jeg handler mest om at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre i gymmet. Jeg følte meg tryggest på tredemølla, og løp helst der en time for at det skulle «telle» som trening.

I 2008 tok Ian sin Crossfit Level 1 sertifisering og jeg ble dratt med inn i crossfitverdenen. Trening ble mer gøy, og det var motiverende å drive med frivendinger og pullups, helt enkelt for at på den tiden var det ikke så mange jenter som drev med sånt.

Den virkelige treningsgleden kom jo for fullt da jeg i 2011 tok PT utdannelse til AFPT. Da forstod jeg mer om trening, og det hjalp virkelig på den indre treningsmotivasjonen. Og nå er jeg jo der at jeg ser på det å få trene som ett privilegium og en luksus, for det er neimen ikke bare bare når man har kids ass!

Men altså, dette her er jo ikke news da, og du sitter kanskje og lurer på hvorfor jeg forteller noe som jeg faktisk har fortalt flere ganger før. Greia er at Ian fant noen gamle CDer med bilder her om dagen, og de gamle treningsbildene fikk meg helt enkelt til å mimre litt. Så there you got it ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er fra en meget basic (nå ja!) crossfitøkt på ferie i Orlando i juni 2008. Jeg husker ikke hva vi gjorde, men det ser jo ut som at det var noe knebøy og hindu-pushups med i bildet i alle fall. Jeg håper og tror at både jeg og Ian har forbedret knebøyen siden da ass ;-)

p7271264

p7271265_2

p7271271_2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

p7271295_2

p7271297

p7271307

Dette var også en økt sommeren 2008, etter en dag på Skadbergstranden dersom jeg ikke husker feil. Det jeg uten tvil husker er at økten var så slitsom. Eksakt hva vi gjorde husker jeg ikke, men det var ring-dips (som jeg tviler sterkt på at jeg klarte da!), ring-pullups (som for min del var jumping pullups), kettlebell swings, og ca 800m løping (som inkluderte en drøy bakke).

p9131645

p9131647

p9131651

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

p9131662

p9131666

p9131667

Økten her var fra utenfor leiligheten vår i Stockholm høsten 2008, forsatt i god Crossfit-ånd (men ennå ikke i crossfit-sko, lols). Men som ansiktsuttrykkene viser stod det i alle fall ikke på innsatsen ;-)

Åh, jeg elsker gamle bilder ass! Håper det var greit med litt mimring. Hvis ikke skylder jeg på #throwbacktuesday og sånn ;-D

Snaiks!

8 kommentarer om “Har du alltid trent?

 1. Hei! Jeg har forstuet begge håndleddene flere ganger, som nå gjør at det gjør vondt i leddet etter mye trening som krever at jeg er på hendene (f.eks push ups). Du har ikke tilfeldigvis noen tips til hva jeg eventuelt kan gjøre?

  1. Oj, så leit å høre! Dessverre har jeg ikke så mange tips til hva du kan gjøre for å lindre smertene, sånn utover å unngå øvelsene som gir deg vondt liksom. Jeg har en kunde som også får vondt av vanlige pushups, og hun gjør de derfor på sånn håndtak. Kanskje dette er noe du kan teste dersom du forsatt vil gjøre pushups..?

 2. Liker både bloggen og deg sikkelig godt. Blir glad hver gang jeg ser det har kommet nytt innlegg, hyggelig lesing! :-) Du er en sikkelig gledesspreder.

  Håper det går bra med et spørsmål i forbindelse med periodisk fasting og trening. Jeg trener på tom mage hver morgen, både styrke og intervaller. Jeg inntar BCAA før trening og en YT etterpå. Men inntar ikke fast føde før ca 3,5 time etterpå. Er dette å anbefale, eller eg jeg helt på bærtur? Hehe

  1. Hei! Så hyggelig å høre!

   Det jeg liker best med IF er at det er ett opplegg som ikke krever så mye tenking. Man skal liksom kjenne etter når man er sulten, og ikke spise pga klokken osv. Og så fungerer det ofte veldig greit sånn rent praktisk. Så det beste du kan gjøre er å kjenne etter om det du gjør nå føles bra. Egentlig heter det jo at man skal bryte fasten rett etter trening, og det gjør du jo på en måte selv om du ikke spiser så mye som du «helst» skulle gjort. Kjenner du deg ikke sulten før litt etterpå så ville jeg bare forsatt som du gjør. Men dersom det føles «strevsomt» å vente med å spise skikkelig frokost, så tror jeg heller at jeg ville gjort det.

 3. Hei, Inger ! :) Jeg har akkurat begynt å studere på stockholms universitet, men jeg synes det er så vanskelig med skriftspråket! hvordan gjorde du det? skrev du innleveringene på engelsk eller svensk? Stockholm er virkelig supert, så her kan jeg tenke meg å bli i maaaange år til!!.. om jeg klarer å lære meg litt svensk vel å merke :)

  1. Hei! Åååååh, fy søren altså, du er heldig! Jeg lengter virkelig tilbake til Stockholm!

   Jeg skrev noen på norsk, og noen på engelsk. Engelsk var jo egentlig best, for da visste jeg at det ikke var rom for misforståelse pga språket liksom.

   For meg tok det ett år å lære at svenskene ikke forstår meg like godt som jeg forstår dem. Mulig det har noe med min dialekt å gjøre altså, men jeg måtte forsvenske snakkingen min veldig ;-)

 4. Deilig med litt gamle bilder! Morsomt og fint å se at det har vært en utvikling og en prosess selv for super-Inger, da er det jo kanskje håp for oss normale, også! ;-)
  Keep up the good work, gode du. Inger er best – ingen protest.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s