SoMe

I dag har jeg holdt ett lite foredrag om sosiale medier, eller SoMe som kidza sier, på Sjømannskirken i Dubai. Om jeg skal være helt ærlig så hadde jeg veldig lyst til å snike meg unna hele greia, for jeg er jo absolutt ikke rette personen til å stå fremfor folk og fortelle de hvordan man kan «make it» på sosiale medier. Det beste tipset jeg kan gi for å få flere følgere er å bli gravid og gjøre pullups i uke 40 liksom, for det var jo det som gjorde det store utslaget for meg! Og vi kan vel alle være enige om at det ikke akkurat er bra tips..


Det jeg deler med meg på blogg, Instagram og Snapchat er hverken unikt eller nytt, og jeg tror mye handler om at jeg var tidlig ute som «treningsblogger», dersom det er det jeg kan klassifiseres som. Jeg har mange ganger fått hørt at det jeg gjør er inspirerende, så noe nytteverdi har det jo at jeg bretter ut livet mitt for de som vil se, men likevel- jeg er ingen SoMe- ekspert.

Jeg ser, og har alltid sett på @ingerindubai som en hobby. Det er underholdning, og det er gøy. Jeg blogger fordi jeg har lyst, og snapper og legger ut bilder som jeg har lyst til å vise frem på Instagram når det passer meg. Det er klart at litt #spons her og der er gøy, men det er ikke hovedsakelig derfor jeg gjør det. Og én ting er i alle fall sikkert, jeg lever ikke av bloggen min.


I forberedelsene til i dag (som ble gjort i går) begynte jeg så vidt å researche litt om hvordan man lykkes på sosiale medier. Jeg leste om segmentering av målgrupper, betalte Facebook-annonser og publiseringsplanlegging, men fant fort ut at det der var ikke noe for meg. Jeg kunne jo ikke stå og snakke om noe som jeg hverken har peiling på, eller som jeg har gjort selv. Så det var disse tipsene jeg delte i stedet:

 • Innse potensialet i bruk av sosiale medier. Dette var jo en businesslunch, så jeg måtte jo poengtere at sosiale medier er en bra måte å fronte businessen sin på
 • Bruk flere kanaler. Noen sverger til Instagram, andre til Twitter, og dersom man vil nå ut til flest mulig er det derfor logisk å være overalt. Jeg har hverken Twitter eller offentlig Facebook, men så er heller ikke mitt fokus å få flest mulig følgere ;-)
 • Følg andre i samme «felt» som deg. Det øker sannsynligheten for at andre i ditt felt finner deg. Tror jeg :-P
 • Hold kontinuitet i postene dine. For å holde interessen oppe bør man oppdatere daglig, eller i alle fall ikke én gang i uken (Ian, I’m talking to you!)
 • Interager med følgerne dine, svar og vær på. Det er jo mye gøyere å følge noen om man får litt respons i blant. En gang svarte Jenny Skavlan på en kommentar og jeg holdt på å dævve liksom #starstruckmuch?! Selv er jeg flink til å svare på blogg (kanskje ikke med en gang riktignok, men jeg svarer alltid), mens på Instagram er jeg skikkelig dårlig ass..
 • «Make it look pretty». Jeg liker fine, klare bilder med fint snitt (?), og noe sier meg at jeg ikke er alene. Og så blir jeg direkte misunnelig på sånne som får alle bildene til å matche (f.eks @stormpedersen & @katieandthekid). Det er så goals det!
 • Vær ærlig. Greit, vi trenger ikke dele alt, og det er lov å velge den selfien som du ser finest ut på, men ikke gjør deg til noen du ikke er liksom. Jeg har fått høre flere ganger at «du er jo akkurat sånn du er på Snapchat jo!», og takk Gud for dét sier jeg bare! Jeg er langt fra perfekt, men jeg er i alle fall meg.

Jeg måtte jo nevne hashtags, for det er jo klart at det er en effektiv måte å se og bli sett på. Men selv bruker jeg hashtags mest for å prøve å være morsom enn for å tiltrekke meg følgere. 
MEN, det er jo lett å sitte å si at jeg ikke bryr meg om å få mange følgere eller likes når jeg allerede har mange følgere og likes! Det er jo mye mulig pipa hadde hatt en annen lyd dersom jeg ikke hadde hatt så mye flaks i denne sosial-media verdenen!

Anyways, take home messagen min var: being famous on Instagram is like being rich in Monopoly- it doesn’t count.

Edit: ..still, everyone wants to be rich while playing Monopoly ;-)

Ikke vet jeg, men moro er det!
Snaiks :-)

12 kommentarer om “SoMe

 1. Du er ei herlig dame Inger, men jeg måtte takke for laget på snap.
  Hehe.
  Tenkte jeg kunne føye til noe når jeg leste denne posten – nemlig hvordan miste følgere på SoMe;
  1. Ta 100vis av snap når du trener, helst når du løper og vingler med tlf. Det er veldig givende å se på.
  2. Lag et stort nummer ut av all sjokoladen du spiser. Vis gjerne i form av nærbilder at det setter seg på tenna.
  3. Film barnet ditt _ofte_, og rop gjerne høyt whatareyoudoin’ sånn i ny og ne, helst ganske ofte det også.
  4. Film generelt lange avhandlinger om alt og ingenting. Det viktigste er tross alt å være aktiv på SoMe og by på seg sjæl?

  Neida, men joda.. Jeg skjønner at dette ikke er en sånn kjempehyggelig kommentar, men jeg prøvde å skrive med et lite snev av humor.
  Samtidig så mener jeg det kan bli litt for mye av det gode på SoMe også. Trenger vi å få med oss alt? Trenger vi å dele så mye?
  Jeg har i alle fall funnet ut at det får være grenser for hvor opptatt jeg er av andres liv. Har rett og slett hverken tid eller lyst til å bruke tiden min på å sitte å se på andre på denne måten. Det er drøyt hvor opptatt vi er av å «vise oss frem» gjennom alle disse kanalene og hvor tilfredsstillende det er blitt med alle de hyggelige tilbakemeldingene vi får. Synes vi skal begynne å legge vekk tlf i mye større grad og være litt mer tilstede i det vi driver med. Vi har faktisk trent og spist godteri selv om vi ikke har bevist det på SoMe. Vi må ikke vise det hver gang liksom. Vi må kunne gjøre ting for vår egen del uten å hige etter disse tilfredsstillende tilbakemeldingene fra alle andre. Det kan nok være motiverende, ja, men daglige heiarop trenger vi vel ikke gjøre oss avhengi av vel?
  Bare noen tanker fra meg i denne SoMe-verdenen…. Som er kommet for å bli, men jeg tenker at ikke alt nødvendigvis er en kilde til inspirasjon. Det blir fort mye press både på seg selv og andre.

  Jeg digger deg, Inger. Jeg digger bare ikke så veldig utviklingen på SoMe.

  1. Oj, her fikk man passet påskrevet gitt! Rart du sier du digger meg, for det virker jo som at du irriteres av alt jeg deler. Så det var nok smart av deg å fjerne meg fra snap, for jeg liker å snappe, og livet mitt består av Kaia og trening og alt og ingenting, så da blir det jo fort at det er nettopp det jeg snapper om da. Lurer på hva du ville jeg skulle snappet om i stedet?

   Jeg forstår at ikke alle synes det er spennende å være med meg på joggetur på snapchat liksom, men det er bare det at det er så gøy å dele løpegleden min via en sånn kanal. Og da bryr jeg meg faktisk fint lite om mobilen vingler eller om det ikke er alles cup of tea.

   Nei vi trenger ikke få meg oss alt, og vi trenger heller ikke dele alt. Og kjære deg, det gjør jeg da heller ikke! Hva vet vel du om hvor mye jeg ser på mobilen i løpet av en dag, eller hvor tilstede jeg er i det jeg gjør?

   Og om jeg blir glad, eller som du sier, tilfredstilles, av positive tilbakemeldinger, hva gjør vel det? Det betyr jo absolutt ikke at det er bare derfor jeg gjør det!

   Og du, jeg tror du og jeg har ulik humor, for din måte å være humoristisk på fikk meg bare til å føle at du gjorde narr av meg. Sånn FYI.

   1. Jeg digger ALLE snappene dine, sånn FYI. Det tror jeg de aller fleste gjør.
    Keep up the good work! :-D

   2. Knallbra svar, Inger!! :D «Be yourself no matter what. Some will adore you and some will hate everything about you. But who cares? It’s your life. Make the most out of it.»

  2. Det som også er greit med SoMe at man kan velge om man vil følge eller ikke. I stedet for å irritere deg over hva andre legger ut på snap (og fortelle dem hvor teit du synes det er – det skaper jo bare dårlig stemning), så kan du jo bare ikke følge? Ingen tvinger deg til å se det, og fordi du ikke liker det noen legger ut, betyr jo ikke det at de skal endre hva de publiserer. Det betyr vel heller at du må endre hvem du følger..?

   Inger: fortsett å være den du er, for det er den beste versjonen av deg du kan være! Hvis det er noen som ikke liker det, så verst for dem.

 2. Inger, du er så kul!! Fortsett som før – sjokolade i tenna og joggeturer. Jeg liker det. Selvfølgelig er det ikke alt som er like interessant alltid, men da er det vel bare å trykke seg forbi på telefonen? Det gjør i hvert fall jeg, og det gjelder snapper fra alle. Mitt inntrykk er at du har gode og avslappende holdninger til sosiale medier.

  Takk for meg, nå skal jeg sjekke om du har lagt ut noen nye Kaia-snaps – mine favoritter <3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s