Snipp, snapp, snute

Flere har spurt meg hvorfor jeg ikke viser Kaia på Snapchat lenger, og jeg må jo si jeg forstår de som spør. Hun var omtrent på hver eneste snap jeg la ut i flere måneder, og så plutselig sa det stopp. For ikke å snakke om det faktum at jeg gladelig legger opp bilder av henne på blogg og Instagram, men ingenting på snap. Hva er greia med det liksom?

Vel, det kan jeg forklare.

Helt siden Sara intervjuet meg til Ingefærpodcasten sin har jeg ikke snappet Kaia. Eller jo, jeg snappet henne visst litt på bursdagen hennes, men ellers: nåtting cåming. For da jeg pratet med Sara om det å vise frem barnet mitt så mye på sosiale medier, så kjente jeg at jeg skulle ønske jeg ikke gjorde det så ofte. Og da jeg innså det var valget enkelt. Jeg skylder jo absolutt ingen å vise henne fram, og når folk nå sier til meg at de savner Kaia-snappene vet jeg nesten ikke hva jeg skal si. Sorry? Nei, for det er ikke noe å beklage. Det er et meget bevisst valg. 

Jeg kan forstå om noen synes det er rart at jeg forsatt poster bilder av henne her og på Instagram da, dersom jeg egentlig ikke vil. Men jeg vil jo. Jeg hadde jo aldri postet bildene om ikke! Greia er bare at med snap blir det så mye mer, så mye oftere, og kanskje litt mindre gjennomtenkt publisering. Dessuten kommer personligheten hennes frem mye mer gjennom små, frekvente videosnutter enn gjennom f.eks ett bilde på Instagram her og der, og jeg har ikke lyst at folk jeg ikke kjenner skal få bli kjent med Kaia. Mange har sagt til meg når de har truffet henne for første gang at de føler de kjenner henne allerede, og da får jeg litt bismak i munnen. For nei, de kjenner henne jo egentlig ikke. Selvsagt mener ingen noe vondt når de sier sånn, men jeg ønsker likevel ikke at det skal være sånn. Så derfor blir det ikke mer Kaia på snap. Inntil hun får en egen Snapchat-konto vel og merke.

..tipper vi venter med det til hun blir 4 i alle fall.


Lol, kødda.

Men ja, nå vet i alle fall dere som lurer :-)

Ha en fin dag partypeople!
Snaiks!

31 kommentarer om “Snipp, snapp, snute

 1. Forstår valget ditt kjempegodt! Du har rett til å gjøre akkurat det du vil og som du føler er riktig for deg og dine. Tror det er veldig fornuftig å droppe snap’ene av Kaia, som du sier har du mer kontroll på hva du legger ut på de andre mediene.

 2. Jeg kan på ingen måte forstå følelsen av at andre «kjenner» mitt barn, siden jeg absolutt ikke er noen offentlig person (for ja, det har du jo blitt :D), men dette var et godt innlegg, med en godt forklart grunn. Som du egentlig ikke skylder noen ;)

  Jeg må ærlig innrømme at jeg ble en hyppigere følger da dere fikk Kaia, da jeg er på et heeeelt annet nivå på trening, men jeg må også si at jeg ikke hadde tenkt så mye over at du ikke snappet henne *ler*. Mao har jeg kanskje ikke så stort behov for å se HENNE på snap da ;)

  Det er koselig å følge dere og henne, så takk for det du deler!

 3. Jeg forstår deg veldig godt, selv om jeg savner snappene av henne, for hun er jo til å spise opp. Egentlig så har jeg ikke lagt merke til at du ikke har snappet henne i det siste, så det betyr jo at du fortsatt er interessant å følge og det er bra :D Jeg ler godt når du filmer raidingen av sjokoladehylla på butikken og de morsomme selfiesene dine :) Jeg er selv veldig restriktiv på hva jeg legger ut på Facebook av sønnen min og jeg er ganske sikker på at du har tatt et riktig valg.

 4. Du trenger ikke forklare! Du har da virkelig all rett til å ikke snappe Kaia for hele verden.
  Jeg synes det er litt skummelt å eksponere barn for mye i sosiale media generelt. Jeg har hvert fall vært veldig bevisst på det selv etter at jeg fikk en liten jente.

 5. Så utrolig bra at du er så trygg på deg selv at du tok det valget da du kjente på at det var feil for deg å vise henne så ofte som du gjorde👏🏻 Følger med både med og uten vakre Kaia😊 Du og du så skjønn hun er på bildet her😍 Også så stor jente hun har blitt! Ha en fin dag alle tre😊

 6. Jeg har fulgt deg og din lille familie i lang, lang tid nå! Jeg digger deg og utstrålingen din :) At du/dere velger å skjerme Kaia fra snapchat er for meg helt forståelig, og jeg håper andre også skjønner den biten der. Det er jo, som du poengterer, noe annet med et stillbilde enn mange ti-sekunders videoer daglig! :)

 7. Utrolig bra skrevet og fullt forståelig, selv om jeg ikke føler du skylder noen noen forklaring! Dine barn, dine regler!
  Og btw, fineste jentenavnet 🎀 (Selv om vi har valgt å skrive det Caja på vår)

 8. Klokt valg og noe jeg har full forståelse for. Koselig at du fortsatt vil legge ut et bilde av henne i ny og ne på blogg og insta. Hun er bare helt nydelig😊

 9. Det er nok lurt å skjerme barna som vokser opp i en digital hverdag. Jeg personlig følger deg fordi jeg synes du er en inspirasjon for meg når det gjelder trening. Regner med de fleste andre også følger deg av samme grunn. Jeg synes du er akkurat passe personlig :-)

 10. Kaia virker vanvittig skjønn, men som mor til to gutter, må jeg si jeg skjønner valget ditt utrolig godt!
  Jeg driver blogg selv, og legger bevisst aldri ut bilder av ansiktene til gutta der. Jeg har nok tapt en del følgere på det, men det er så utrolig viktig å følge magefølelsen når det kommer til barna.
  Det at du først har eksponert henne, men nå valgt å trekke henne tilbake fra snap, står det faktisk nesten mer respekt av enn om du aldri hadde snappet henne, for det er jo ingenting i verden man vil mer enn å vise frem det fineste man har!!!
  Stå på Inger, jeg tror du har gjort et veldig godt valg <3

 11. Dette synes jeg var godt å lese!
  Det finnes mange som eksponerer barna sine mange hakk for mye. Full forståelse herfra :D

 12. Som mamma skjønner jeg deg utrolig godt <3 Har synes det har vært kjempegøy å følge Kaia (sønnen min er bare noen få mnd yngre) til nå så må innrømme at jeg kommer til å savne henne,men med så mange følgere du har høres det veldig fornuftig ut å kutte henne fra snap :-) Du er uansett inspirerende å følge!

 13. Hei. Forstår det kjempe godt :)

  Et helt annet spørsmål jeg håper du kan svare på..
  Vi tar påsken i Dubai i år. To uker i April. Har to barn på 1 og 4 år…. Hvor/hvilket område bør man bo i?

  Mvh Stephanie :)

  1. Vi har hengt mye på resort-hotell i det siste, og jeg må jo bare si at det er meget praktisk når man har kids og vil på stranden. Da er den rett utfor døra liksom. Le meridien mina seyahi kan anbefales, ellers er områdene JBR og Dubai Marina det jeg ville sett på :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s