Train to eat, or eat to train?

Kollegaen min postet den fornuftige teksten nedenfor på Instagram her om dagen, og den var så spot on at jeg helt enkelt måtte låne (eventuelt stjele) og re-poste. For dessverre er det jo sånn at den eneste motivasjonen mange har for trening er at de kan spise mer. Typ «traintoeat #willrunforcake og den regla der. Altså jeg er absolutt fornøyd med det faktum at min aktive livsstil gjør at jeg kan spise relativt mye sjokolade uten at det får store «konsekvenser», og kan være den første til å innrømme at tacoen smaker ekstra godt når man har trent og jobbet opp apetitten ti hakk, men det er jo ikke først og fremst derfor jeg trener. For å kunne spise sjokolade liksom.

Det finnes jo så mange flere fordeler ved å trene enn et forhøyet matinntak, og ved å ha spising som (eneste) motivasjon er jeg redd det fort kan bli et veldig usunt fokus. Hva skjer om man blir servert boller en dag man har treningsfri, kan man ikke spise da liksom? Eller kan man spise så lenge man drar ut og straffeløper etterpå for å kvitte seg med angsten?

Nei takk.

Jeg mener virkelig ikke å bagatellisere dette, for jeg forstår det er mange som sliter skikkelig med dårlig samvittighet når det kommer til mat og trening. Jeg bare håper så inderlig at de som trener for å spise klarer å snu på regla, og tester å spise for å trene i stedet. Det er så mye mer logikk i det!


Hva tenker dere?

11 kommentarer om “Train to eat, or eat to train?

 1. Jeg trener fordi det er deilig å trene, det er deilig etterpå, og deilig å være i god form. Når det er sagt, så er det også deilig å kunne spise både mye og digg mat i løpet av en uke uten å legge på meg, nettopp fordi jeg har et relativt høyt aktivitietsnivå. Det går begge veier.

 2. Eit svært viktig poeng du tek opp! Er sikker på det er mange som trenar for å ete. Eg for min del elskar både å vere aktig og å lage mat, det er to hobbyar som går hand i hanske. Næring for å yte/prestere.
  Men balansegangen mellom mat og aktivitet, er eg redd det er mange som ikkje meistrar, mange straffar seg for å ha ete istaden for å ete for å yte=S

  1. Hei! Nei, faktisk har vekten vært så latterlig eksakt på akkurat samme kilo og gram hver gang jeg har trødd på den i det siste at jeg har trodd den er ødelagt. Men føler likevel kroppen har endret seg.

   1. Hvordan føler du den har endret seg? Du ser ut som du har en del lavere fettprosent nå! Ser smashing ut nå og gjorde det før også :)

   2. Ja, det er det jeg føler, at fettprosenten har gått ned. Men vekten har jo ikke endret seg særlig så enten er det bare innbilling eller så har jeg fått litt muskler på kjøpet ;-)

    Takk :-)

  1. Vi har fått mat levert fra et matleveringsfirma i Dubai den siste måneden, så nå spiser jeg mer karbohydrater og litt mindre fett enn jeg gjorde før. Og når jeg tenker meg om får jeg nok i meg mer protein nå også. Før levde jeg omtrent på egg og sjokolade ;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s