Den beste frokosten jeg har hatt på lenge

Det var ikke den veldig tilfeldige (les: rester) kombinasjonen av kylling, gulrot, løk, spinat og egg som gjorde at frokosten i dag ble så god, selv om det smakte godt altså. Det som gjorde hele greia så bra var at Kaia åt. Masse. Relatively speaking selvsagt. Hun er jo bitteliten ;-)

Men altså, jeg føler til tider at dagen min går ut på å få Kaia til å spise. Jeg forstår jo at jenta spiser når hun er sulten, likevel er jeg frempå med matalternativer omtrent hele tiden, for jeg vil jo ikke at hun skal bli hangry.

Med tanke på min og Ian sin apetitt trodde jeg egentlig «problemet» skulle bli omvendt, at vi skulle måtte stoppe henne i å spise omtrent, men det er altså ikke tilfelle. Hun er alt annet enn storspist den jenta vår. Når det er sagt smaker hun på det meste, og liker de «rareste» ting som brokkoli og erter. Så takk og pris for det. Men det er sjelden at hun spiser mye. Igjen, jeg må minne meg selv om at hun er liten, og at det selvsagt skal være forskjell mellom min og hennes porsjon, men likevel. Jeg ser «alle andre» med middagsglass eller hva det måtte være fremfor en unge, og ungen gaper og svelger, og gjentar. Ingen protest. Sånn har det aldri vært med Kaia. De første bitene går bra, men så må jeg lure resten i henne. Glem den drømmen om å samles rundt middagsbordet (hallo, vi har jo ikke middagsbord en gang!), her spiser vi ofte foran fjernsynet eller med en bok på fanget.

Men i dag spiste hun bedre. Greit nok, jeg distraherte jo henne strengt tatt litt i å la henne mate meg, mens jeg matet henne (og la meg ikke snakke om hvor grapsete denne lille seansen ble!), men jenta fikk i seg både kylling, egg og spinat, og sånt blir hu mor glad av!

FullSizeRender 8

Det er flere av dere som har etterlyst et innlegg om barnemat og sånn, men jeg må ærlig si at jeg kvier meg litt for å skrive det. Delvis fordi ståa er som den er, og det er som dere kanskje skjønner ikke så mye matrutiner å blogge om, og delvis fordi jeg føler det blir for personlig rettet mot Kaia. Allerede med dette innlegget føler jeg at jeg deler for mye om henne, og det vil jeg ikke. Samtidig kjentes det som en lettelse å lese innlegget til Rachel Nordtømme og se at alt ikke gikk på skinner der heller- det hjelper å vite at man ikke er alene, noe jeg forsåvidt absolutt ikke tror at jeg er. Men likevel, det ser ut som at det blogginnlegget får vente til Kaia kan blogge om maten sin selv ;-)

Snaiks!

10 kommentarer om “Den beste frokosten jeg har hatt på lenge

 1. Jeg syns det er mer interessant å lese om ulike ting som andre barn liker, evt andre kombinasjoner enn man tenker på selv. Trenger ikke å vite hva andre ikke liker eller spiser, om hvilke rutiner man har osv. Der er vi alle forskjellige!
  Men siden storebror i huset elsker brød og lillesøster hater brød, syns jeg det kan være inspirerende å lese om ulike ting andre barn liker.

 2. Sjelden jeg mater min gutt på samme alder som Kaia. Det er i såfall grøt eller supper. Legger frem biter foran ham og lar ham spise selv. Barnematglass har han aldri likt forsåvidt, men jeg synes uansett at de er for store til å spise most mat nå. Ikke er det noe godt heller.. :)

   1. Da er min ganske lik som Kaia. Han hatet alt som het grøt frem til han var godt over året. Nå kan han spise litt havregrøt kokt på melk. Ikke sånn pulvergrøt. Han brakk seg bokstavelig talt av alt som het grøt da han var mindre..Han var sikkert 10 mnd før han begynte å spise særlig med mat i heletatt. Kan det være at hun blir mett av melk dersom hun fremdeles får MME?

   2. Ja, jeg har tenkt tanken at melken (hun drikker mandelmelk) gjør at hun ikke blir like sulten på mat, men så får hun jo ikke så mye heller lengre. I dag og i går har vært kjempebra dager matmessig, så kanskje det hjalp å skrive om det ;-)

 3. I feel you✌🏻 Må leke apekatt for at hun skal spise og lure i middagsmat så og si hele tiden. God å høre at det er flere som synes mating er litt slitsomt. På slutten av permisjonen følte jeg akkurat det samme som deg, at jeg holdt på med mat hele dagen. Satser på at frøkna får mer matglede i barnehagen da hun kanskje gjør det samme som de andre barna😂
  Synes Kaia ser ut som en flott jente som har det supert sammen med dere. Du er heldig som har mulighet til å være hjemme med henne så lenge. Skulle gjerne ha gjort det samme☺️ God helg til dere.

  1. Enig! Det hjelper at vi er flere! Og ja, jeg er heldig ass som får være hjemme med henne så lenge. Det har alltid vært en drøm for meg, og jeg setter virkelig pris på at vi får det til :-)

   God helg til deg og dine også Sara :-*

 4. Hei! Forstår at dette er vanskelig. Min tanke er at friske barn ikke sulter seg. Har selv en gutt på 7 måneder som nesten bare vil ha pupp. Jeg stresser ikke noe med det. Lar han spise selv. Tilbyr, men lar det være opp til han om og hvor mye han spiser. Kanskje det er en tanke? Barn merker når vi stresset og da får de jo enda mindre lyst til å spise.

  1. Ja, det er sant! Og heldigvis er hun frisk og rask og ikke mager, så det er heller bare et ønske fra mammaen om at hun skal gafle i seg sånn som «alle andre» ;-) Fra innlegget kan det kanskje virke som at Kaia ikke spiser i det hele tatt, og det gjør hun heldigvis, jeg ville bare få frem at jeg ikke er så keen på å blogge om henne og matvanene hennes og at jeg ikke har så mye tips og kunnskap på barnematsfronten.

   Tusen takk for din tilbakemelding, jeg skal notere det bak øret å prøve å ikke stresse med det :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s