Babybump bodypump

..minus babybumpen da. Men i dag trente jeg en sånn økt som var standard da jeg var gravid, så overskriften er på sin plass likevel.

Jeg ville gjøre noe som gikk fort, men som ikke var intervaller siden jeg løp i går, så dermed ble det en aldri så liten EMOM i stedet. EMOM står for every minute on the minute og går ut på at man starter en ny øvelse ved start av nytt minutt. Har man f.eks 3 ulike øvelser så starter man øvelse 1 på første minutt, hviler til andre minutt, gjør øvelse 2, hviler til tredje minutt og gjør øvelse 3, og så gjentar man øvelse 1 igjen ved fjerde minutt. Slik fortsetter man til man har gjort x antall runder. Det er en super måte å «kontrollere» pausene på, som igjen øker effektiviteten på økten. Dvs, mindre tid på Insta og Snap for min del ;-)

I stedet for å starte en ny øvelse ved hvert minutt startet jeg et nytt sett for hvert 3. minutt, så strengt tatt var det vel ikke en EMOM jeg gjorde, men det går jo ut på samme greia. Jeg gjorde 10 runder av 10 knebøy og 10 skulderpress, med start hvert 3 minutt. Altså tok hele greia meg 30 minutt å gjennomføre. Hadde jeg fått i oppgave å gjøre 10 runder av dette uten å starte ny runde etter en bestemt tid kan jeg love at det hadde tatt myyyye lengre tid enn 30 minutt, dét er i alle fall sikkert. En annen ting som er sikkert er at jeg var ganske gåen i armene etter økten. Jeg bestemte meg nemlig å gjøre intet annet enn 100 chins, sånn for gøy liksom. Da jeg var kommet halvveis tok jeg til vettet og tillot kipping på de resterende 50, så da gikk det litt kjappere i svingene ;-)

FullSizeRender 15FullSizeRender 16FullSizeRender 17

Håper helgen har vært fin!

Her har vi hatt smak av sommer, is, pølser og snop, OG halsvondten er borte, så jeg har i alle fall ikke noe å klage på :-)

Snaiks!

6 kommentarer om “Babybump bodypump

  1. Du er helt rå og mitt største motivasjon og forbilde!:D
    Du gjorde styrketrening enda mere verd å elske :D

    1. Skal ikke svare på vegne av Inger, men da jeg trente med PT fikk han meg til å ta knebøy uten å bruke speil, fordi han ville at jeg skulle kjenne riktig form og teknikk, og ikke bare se etter den i speilet hele tiden.. Det funka, etter hvert var jeg ikke like avhengig av å bruke speil ved knebøy :)

    2. Hei! Vi har ikke speil i gymmet på SHP der jeg vanligvis trener, av den grunn som nevnes her at vi vil at kundene skal kunne kjenne selv når de gjør riktig eller feil uten å være avhengig av et speil. Så når jeg trener steder der det finnes speil blir jeg helt distrahert jeg, hehe ;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s