Jeg kan nesten ikke tro at det er sant

Først og fremst, sorry for den clickbait-aktige overskriften (er det strengt tatt clickbait når antall klikk her på bloggen ikke spiller noen rolle??), men det jeg skal fortelle dere når er nesten ikke til å tro. Og det, hold dere fast, handler ikke om trening ;-)

Jeg så over min egen Instagram her om dagen og innså at det knapt ser ut som at jeg har gjort annet enn å trene i det siste. De få gangene jeg har skrevet noe her har det også nesten utelukkende handlet om trening, men i dag altså, noe helt annet.

Helt siden videregående har jeg vært avhengig av nesespray. Det står jo på flaska at man ikke skal bruke nesespray i mer enn 14 dager sammenhengende, vel, prøv 14 år! Jeg har vært avhengig av dritten nesten halve livet, og stappet den lille flaska i nesen opp til flere ganger per dag. Hver dag. Det har sikkert blitt en fin liten sum penger brukt på avhengigheten også- jeg burde vært sponsa av Otrivin ass!

Jeg kunne ikke gå noe sted uten nesesprayen. Den var med meg på skolen, på trening og på bryllupsdagen min. Den sto øverst på pakkelista da jeg gjorde meg klar til å få Kaia, og lå i vognen ved hver trilletur da hun var født. Jeg kunne ikke sette meg ned med ett måltid mat uten å ha sprayet innsiden av neseborene mine, og å legge seg uten en flaske nesespray på nattbordet var uaktuelt. Når det er sagt merket jeg faktisk at forbruket gikk ned litt etter at jeg fikk Kaia. Jeg vet ikke om det hadde å gjøre med at jeg byttet type nesespray, eller om det var noe hormonelle greier, men det var i alle fall en forbedring.

Likevel kunne jeg ikke tenke tanken på å slutte. Jeg var jo fullt klar over at det var både skadelig og usunt, men tanken på å være tett i nesen skremte meg mer. Det er jo tortur. 

Men ser dere, jeg skriver i fortid. For da vi var i Portugal hadde det plutselig gått flere dager uten bruk av nesespray. Da jeg ble oppmerksom på det gikk det en liten i meg, og jeg tenkte, no more! Jeg skulle challenge meg selv til å la være å røre flasken. Jeg hadde tette nesebor ved flere anledninger, men tvang meg selv til å ignorere det. Det var flyturen hjem jeg var mest bekymret for, for vi skulle fly om natten, og tanken på å sitte med tett nese på ett fly fikk pulsen til å gå opp på meg, men jammen gikk det fint det også. Og så var jeg litt bekymret for hvordan det ville bli hjemme med pollen og alt det der, men nå er det jo flere uker siden vi kom hjem og nesesprayen er urørt.

For en WIN!


Mulig det var dritgørr for dere å lese om, men HERREGUD for en bid deal det er for meg. Så, #sorrynotsorry og sånn ;-)

God helg partypeople!
Snaiks :-)

19 kommentarer om “Jeg kan nesten ikke tro at det er sant

 1. Jeg er samme typen, men bruker fortsatt nesespray ved forkjølelse. Likevel blir jeg ikke helt «frisk» før jeg piner meg gjennom det å slutte å bruke den igjen ;-) kjipt at det som skal holde nesa åpen, også er det som gjør den tett (etterhvert)

 2. Dette innlegget kom ut akkurat når jeg satt og tenkte på om jeg skulle prøve og sove uten nesespray i kveld!! Skjønner ikke at du klarer det, skulle ønske mer enn alt i verden at jeg klarte å slutte😩😅

  1. Jeg skulle ønske jeg hadde en oppskrift til deg om hvordan jeg klarte det, men jeg har absolutt ingen aning! Egentlig burde jeg jo brukt MER nesespray i Portugal med aircondition og alt, så jeg skjønner virkelig ikke hvordan det gikk. Men jeg håper du klarer deg en natt, og så en til, og så en til :-)

   1. Haha ja, men jeg merket at jeg også brukte mindre i syden, klarte flere netter uten. Men med en gang jeg blir oppmerksom på at jeg har trappet ned så bare klikker det oppi hodet mitt så jeg blir tett😂

 3. Så bra du klarte det! Jeg ble avhengig i første svangerskap, men det gikk over av seg selv etter fødsel. Ble avhengig igjen i andre svangerskap, og det gikk aldri over. Ungen er snart 6 år :/ Men jeg bruker det KUN om natta.

 4. Applaus og klapp på skulderen!! Det er pyton å slutte! Jeg har sluttet 2 ganger, første gang etter fem års avhengighet og nå i februar etter nesten 10 år med avhengighet… Første runde var det med hjelp av viljestyrke og ørti esker med breathe right strips. Nå har jeg klart å slutte med hjelp fra nasonex – allerginesespray. (jeg har allergier også) Har vært nesesprayfri i 5 måneder! So far, so good! Bare gruer meg til jeg blir forkjølet – håper inderlig jeg ikke ryker på’n igjen!

 5. Jeg ble avhengig av nesespray etter tre tette svangerskap. Fikk råd om breathe right neseplaster/strips av legen min før vi skulle prøve nesespray på resept. Stripsene løfter nesa sånn at man føler man får mer luft. Legen forklarte også at det er noe greier i nesa som trenger tid på å komme tilbake til normalen etter man har brukt spray i lang tid. J brukte strips i 2 måneder og er nå helt fri fra nesespray

 6. Hei! Godt å høre at jeg ikke er alene. Ble avhengig da jeg gikk gravid. Nå må jeg ha hver eneste kveld for å få sove. Planlegger ofte å slutte, men klarer det liksom ikke!

 7. Herreguud jeg også har vært avhengig i X antall år men jeg klarer VIRKELIG ikke å slutte. Såå godt å høre at det finnes/fanted flere av oss. ha ha.🙊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s