3km før klokka 7

Tiden hvor jeg bare kunne hoppe i joggeskoene og starte dagen med en løpetur rundt Dubai Marina er for lengst forbi. Denslags krever planlegging, og dessuten har Ian som regel allerede gått på jobb når Kaia, og dermed jeg, våkner. Så skal jeg løpe til frokost må det i så fall være med henne.

Men i dag våknet jeg og Kaia før Ian, så siden jeg trodde han ikke skulle av gårde før i 9-draget hadde jeg tid til å løpe litt før jeg skulle vaske håret. Grunnen til at jeg måtte vaske håret før fuglene feis var helt enkelt latskap i går og frokostevent i dag, i tilfelle du lurte ;-) Men så viste det seg at Ian skulle på jobb allerede klokken 7, og jeg fikk plutselig ekstremt dårlig tid. I «gamledager» ville jeg ha tenkt at da gidder jeg ikke å stresse med det, og bare droppet å trene, men i dag var det på en måte nå eller aldri. Okei, det var jo ikke det sånn på skikkelig, jeg kunne ha løpt mens hun sov for eksempel, men da hadde jeg jo planlagt å ligge på stranden #poseogsekk osv, så jeg stakk opp i 38ende før jeg rakk å tenke meg om. Standardintervallene som tar ca 24 minutt ble byttet ut mot å løpe 3 kilometer så raskt som mulig, så dårlig tid hadde jeg altså.

Poenget mitt er ikke å skryte av hvor flink jeg var som løp selv om det ble litt mer stress enn jeg hadde tenkt, selv om jeg er veldig fornøyd med 3 kilometer på 12 minutt og 12 sekund så tidlig på morgenkvisten da ;-) Det jeg ville poengtere er (nok en gang) hvordan det å ha kids virkelig har endret mitt syn på trening. Tidspunktene for når jeg kan trene er så mye mer begrenset enn før, og det gjør på en måte dørstokkmila enda kortere. Har jeg mulighet til å trene så gjør jeg det bare, jeg har «ikke råd» til å ikke ha lyst. 


Bildet er obviously ikke fra i morges- jeg hadde ikke tid til en #postworkoutselfie en gang. Lol ass.

Hæpi weekend!

Snaiks :-)

6 kommentarer om “3km før klokka 7

  1. Jeg startet på 14km/t og jobbet meg gradvis oppover. Målet er jo under 12 min, og da må jeg løpe 15km/t. Det er fort for meg og jeg klarer ikke å starte så raskt, så da er strategien å starte litt lavere for så å øke tempo til mer enn 15 etterhvert. Kan anbefale appen Pace, den er genial for sånne utregninger og beregninger :-)

 1. Hei! jeg skal ha eksamen i 3000 m om 2 år. Jeg testet for noen uker siden og da sprang jeg på 14 min. Har du noen tips til hvordan jeg kan få så bra tid som deg? Hvordan gjør du det når du springer på mølla med oppvarming, fartøkning osv?

  1. Hei! Nå vet jeg jo ikke hvor mange ganger du hadde testet 3K før du løp på 14 min, men erfaringsmessig kan jeg si at man blir bedre helt enkelt av å løpe den type test flere ganger. Det er jo virkelig en test som tester deg psykisk også, så det å ha kjent hvordan det føles og vite litt om hvordan man skal pushe seg selv hjelper veldig. Jeg har som må å løpe under 12 min. Da må jeg løpe på 15km/t, og det er noe raskt for meg. Det for slitsomt både psykisk og fysisk å starte på 15 og bare holde ut der liksom. Derfor starter jeg litt lavere, og øker heller til over 15 på slutten. Appen Pace er genial for å leke seg frem og tilbake for å finne ut tempo osv.

   Ellers kan jeg tipse om å kjøre 4×4 minuttere, gjerne på det tempoet du må ha for å oppnå din tid :-)

   Du har jo god tid på deg da! Så masse lykke til :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s