My ass

Litt sånn ref forrige innlegg så trener jeg som regel etter hva jeg synes er gøy, øvelser jeg liker (og mestrer), og relativt ensformig. Her om dagen så jeg Suzanne Svanevik gjøre en beinøkt som både var ganske lik en typisk økt jeg selv kunne laget, men som samtidig hadde noen nye (for meg i alle fall) øvelser, og jeg ble keen på å teste.

Så i går ettermiddag stakk jeg, Ine Marie og Kaia over på SHP for en aldri så liten #legday, og til min store glede kjenner jeg det i rumpa i dag, i stedet for kun fremside og bakside lår.

Det er ikke sånn at jeg avgjør om en økt har vært bra eller ikke basert på gangsperre eller treningsverk, men greia er at de aller fleste typiske rumpeøvelser «tar» mest i lårene hos meg, og det er derfor ekstra digg om jeg kjenner det spesifikt i rumpa (twss ;-P). En sjelden gang kjennes hofteløft mer i rumpe enn lår, men oftest er det fremside lår som er mest dominant hos meg.

Vi startet økten med bulgarske splitbøy, og for å kunne fokusere mer på «kontakt» (det er ett ymse begrep, I know), reduserte jeg belastningen litt fra min vanlige vekt. Deretter gjorde vi utfall bakover fra step og curtsey-utfall, men øvelsene jeg tror har resultert i dagens rumpeverk er «kickback» og «sidekick» med minibands. Dette er vel egentlig typiske kabeløvelser, men både jeg og Ine Marie foretrakk å gjøre de med strikk. Ironisk nok var det akkurat disse to øvelsene jeg ikke filmet, så jeg kan ikke vise dere, men jeg er sikker på at de finnes på You Tube. Ellers skal jeg vise en annen gang, for denne godvonde følelsen i rumpa gav mersmak ;-)

Økten var som følger, i tilfelle du vil prøve:

 • A1) 3 x 10+10 bulgarske splitt @ 50kg
 • B1) 3 x 10+10 utfall bakover fra step @ 50kg
 • C1) 3 x 10+10 curtsey-utfall fra step @ 50kg
 • D1) 3 x 20+20 kickbacks m/miniband
 • E2) 3 x 20+20 sidekicks m/miniband

Enjoy :-D

8 kommentarer om “My ass

 1. Sidekick sliter jeg så sinnssykt med å få til!! (Ironisk mtp at jeg mestrer båd rykk og støt, men noe så enkelt som å føre benet utover og innover, nei du, det er for vanskelig!) problemet er at jeg kjenner det i det benet som står i ro!0/igjen på bakken i det jeg fører det andre benet utover, om du skjønner?! Litt dumt at jeg sliter med øvelser som tar på siden av rumpa da jeg svært gjerne vil trene opp rumpa etter å ha vært sjuk og ha mista mye av min elskede muskelmasse, særlig i rævva. Og sjukdommen henger fremdeles i og går enormt utover matinntak så når jegvtrener nå forsøker jeg å trene «kaloriøkonomisk» (sparer på kaloriene ved å trene korte økter og øvelser som ikke nødvendigvis krever så mye energi) og da er slike øvelser som kickbacks, og side-kick ganske genialt, gitt at man får de til da …

  1. Haha, ja jeg skjønner veldig godt, for jeg også kjente det godt i det beinet man står på! Jeg prøvde de først i kabel og det funka dårlig, men med strikk gikk det bedre. Har du testet ulike «metoder»?

 2. Det er så morsomt å se hvor sterk du er, Inger! Virkelig inspirerende! Men det morsomme – og kanskje litt rare – er at du er (virker i alle fall) sterkere i knebøy nå når du kjører mest høyrep enn da du back in the days nesten utelukkende trente lavrep? Har du tenkt over det?? Det forundrer meg, og jeg ville bare høre hva du tenker :)

  1. Ja, det har jeg faktisk tenkt over selv. Dvs, jeg tror den utholdende styrken min er bedre nå, for jeg klarer jo å reppe ut så mange som 13(!) reps på 90kg mot 6ere på samme vekt som jeg gjorde i gamledager. Men greia er jo at man blir god på det man gjør ofte, og de to siste årene har jeg jo bare gjort høyrep. Tror ikke jeg hadde klart så mye mer på en 1rep maks nå i forhold til før. Mest fordi jeg er så redd når det blir tungt og har liksom ikke det trøkket i meg. Men, på visse øvelser kan jeg være enig i at jeg er en seig j***l ;-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s