Julestemning (?)

«Juletre allerede?» var det noen som spurte da de så at vi har fått juletre i stuen, og jeg forstår godt at de spør. Jeg hever selv øyenbrynene når jeg ser juletre som popper opp i det øyeblikk november blir til desember, og kommer fra en familie der (selvhogget) juletre blir pyntet på lille julaften. Men, i år blir det jul i Dubai, og når man bor i en ørken med solskinn og varmegrader midt i desember så må man jobbe litt ekstra for julestemningen. Juletre (i plast..) ble derfor kjøpt inn og satt opp på torsdag, og til min store forundring har Kaia faktisk latt det stå i fred. Jeg lager selvsagt en big deal med mine «åh, så fint» hver gang vi kommer inn i stua, og håper entusiasmen smitter over på henne, men enn så lenge tviler jeg på at hun vet hva jul er ;-)

I går var vi på pepperkakebaking i Sjømannskirka, og på kvelden fikk hu mor kost seg i vinstasen, ehm, FINstasen på julebord. Det hjalp også litt på julestemningen. Ellers har jeg funnet klementiner som smaker som de hjemme, dog til blodpris (les: 40nok per kilo), og har sett begge Home Alone filmene, så det begynner virkelig å ligne noe.

Har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å komme i julestemning?

6 kommentarer om “Julestemning (?)

  1. Julemusikk! Bodde i Australia noen år og da var i grunn julekakebaking, tente stearinlys og julemusikk det som fikk meg i stemning. Husker vi også hadde noen sånne duftpinner som luktet jul (tror det var nellik og kanel) . Låta «Jul i svingen» med Ingebjørg Bratland er helt nyyydelig https://m.youtube.com/watch?v=hPeJBdHI-5o

    Håper stemningen kommer
    🕯✨🙏🏻

    1. Ja julemusikk er virkelig grunnleggende for julestemningen! Men det med lukt må jeg teste! Vi forbinder jo så mye følelser med lukt, så det der var kjempelurt :-) takk og god jul!

  2. Jeg bor også i utlandet og har foreløpig laget grøt (to ganger og blir nok minst én til!), bakt bittelitt, hørt på julemusikk (Kurt Nilsen er favoritten her) og begynt å se noen av de vanlige julefilmene. Vi har også vært en tur for å se på det store juletreet som er satt opp av kommunen her i São Paulo, det var koselig :) Håper dere får en fin feiring!

    1. Åh, mamma og pappa ankommer ørkenen i morgen og da blir det grøøøøt her også- gledes! Kurt Nilsen er jo en vinner på julemusikk ja, juleplata hans minner meg så om da vi bodde i Stockholm at jeg blir helt sentimental! Håper du også får en fin feiring Guro :-*

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s