Ferietrening

Det har allerede blitt litt trening her i Portugal, for som dere kanskje allerede vet hører trening og ferie sammen i min verden. Jeg delte litt av dagens økt på Instastory og ble nærmest beordret av en følger om å hvile! Mulig jeg er rar, men jeg blir aldri helt vant til at helt fremmede «bryr seg» så mye om hva jeg driver med. Så jeg takket for omsorgen og forsikret vedkommende om at jeg trener hvis jeg kan og vil, og hviler godt mellom slaga. Resten av dagen har jeg tross alt ikke gjort så meget, typ solt meg i 3 timer og badet litt med Kaia.

Det er helt innafor å ta treningsfri på ferie, men jeg synes heller ikke man skal bli sett på som fanatisk om man ønsker å holde det gående. Men men, man kan ikke gjøre alle til lags si!

Første Portugaløkt gjorde jeg både da vi var her for første gang i 2016, og i fjor. Jeg måtte lete frem videoene fra siste forsøk, og kunne faktisk tydelig se at det har blitt en forbedring. I 2016 var det jo strengt tatt bare 6-7 måneder siden jeg hadde født, så det var jo å forvente at nivået skulle ta seg opp litt derfra, men til og med fra i fjor til i år har jeg blitt sterkere. Det skulle bare mangle tenker du kanskje, men tatt i betraktning at jeg trener mest «for å ha trent» og egentlig ikke har særlig fokus på fremgang når jeg trener, så var det kult å se at noe har skjedd.

I morges foreslo Ian litt løping før frokost, og jeg var selvsagt ikke vond å be. Svigerfars hus ligger midt i en lang bakke, og å løpe fra bunn til topp tar litt under 4 minutt. Den er med andre ord perfekt for langintervaller, og siden jeg har løpt en del 4-minuttere i det siste var jeg spent på hvordan det ville gå.

Og det gikk kjempebra! Runners highen var et faktum og det ble bonusintervall og hele pakka. Jeg tror vi kan konkludere med at man blir bra på det man gjør ofte.

Nå må jeg sove ass,

Snaiks :-)

6 kommentarer om “Ferietrening

 1. Tipper at personen som ba deg om å «hvile» aldri har trent for gledens skyld, men trener ut i fra følelsen av «tvang og må». Om man genuint liker å trene og syns det er gøy, så trenger man sjeldent å «hvile», for man har det jo gøy.

 2. Kan du ikke skrive litt om 4×4? :) hvorfor er det så bra osv? Elsker å løpe intervaller, men aldri prøvd meg på 4×4, føler det blir så «lenge» å løpe, så skjønner ikke helt hvordan jeg skal gå fram osv 😅

  Veldig gøy at du er litt mer aktiv på blogginga igjen :)

  1. Hei! Jeg vet ikke helt hvorfor det er så poppis og hva som egentlig er så spesielt med akkurat 4 minuttere. Hvorfor ikke 3 eller 5 minutt liksom? Alt jeg vet er at min kondisjon/prestasjon på lengre løp har blitt bedre etter at jeg begynte å gjøre disse lengre intervallene fremfor kortintervaller som 30/30sekundere.

   Og ja, du har helt rett, det er kjempelenge å løpe, og lenge orket jeg ikke engang tanken nettopp fordi man da har mye tid på å tenke på hvor grusomt det er og at man har lyst til å stoppe! Hehe! Men om du har lyst til å teste vil jeg anbefale deg å løpe litt saktere i starten, litt over joggetempo liksom. Dersom ditt vanlige joggetempo feks er 9-10km/t så kan du gjøre intervallene på typ 11-12km/t. Sett mølla på 11km/t og løp i 4 minutt. Skru ned tempo til gå-hastighet, og gå i to minutt. Gjenta totalt 4 ganger.

   Lykke til om du gidder å prøve :-D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s