Jogging vs. løping

I min verden er det forskjell på å løpe og å jogge. Forskjellen utgjøres av motivasjon eller «årsak» (i mangel på bedre ord), og selvsagt av tempo. Noen ganger vil jeg slå min egen tid og konkurrere med meg selv, mens andre ganger, som i går, ønsker jeg litt #metime med lydboken og bryr meg ikke så mye om det går fort eller sakte.

I gamledager gikk jeg gjerne ut med intensjon om å «brenne kalorier», og både lærere og bøker fortalte meg da at slow and steady var beste fremgangsmåte. Ikke særlig spennende med andre ord. Det var ikke før jeg begynte å løpe for komme gjennom den planlagte runden så fort som mulig jeg virkelig begynte å sette pris på denne treningsformen. Løpingen fikk liksom mer mening, og jeg vet ikke med dere, men jeg motiveres i alle fall av å se at jeg blir bedre.

Når det er sagt føles det noen ganger som at denne innstillingen har tatt en liten helomvending. Jeg tror nok aldri at jeg kommer tilbake dit at jeg trener kun for å brenne kalorier, men det å konstant jage etter å forbedre sin egen tid kan noen ganger gjøre meg mindre motivert. Jeg er «redd» for å ikke prestere bra nok liksom. For en person som for tiden trener mest for «å ha trent» og for godfølelsen etterpå så blir jo det litt tullete. Derfor bestemte jeg meg for at de neste løpeturene her i Portugal skal jogges, dvs sakte tempo uten noe prestasjonsjag. Noen ville nok kalt det active recovery, men hey, jeg er ingen atlet. Jeg er bare en mamma som blir glad om hun får røre litt på seg hver dag, så jeg kaller det en fullverdig treningsøkt.

Snaiks :-)

8 kommentarer om “Jogging vs. løping

 1. Hei. Jeg har et spørsmål om trening som jeg har tenkt på en stund men ikke spurt noen for «alle» kan jo det…
  Når det står ulike øvelser, typ:
  knebøy 15×4
  armhevninger 20×4
  en annen øvelse 15×4,
  Skal man da gjøre knebøy 15ganger, ta en pause og ta 15 nye tre ganger til, eller skal man da gjøre 15 knebøy, så 20 armhevninger osv til man er gjennom listen, og så gjøre listen fire ganger?
  Beklager rotete frklaring, men håper du forstår ov vil gi meg et svar på dette.
  Liker bloggen din og håper du har en bra sommer!

  1. Hei! Jeg forstår absolutt hva du mener, og dette er langt fra noe alle vet. Det kan jeg si fordi jeg omtrent daglig får spørsmål om det ;-) skal skrive et utfyllende innlegg om det! Men for å svare på spørsmålet ditt så vises det med bruk av bokstaver. Står det f.eks
   A1) 4 x 15 knebøy
   A2) 4 x 20 armhevinger
   så betyr det at du først gjør knebøy, så armhevinger, så hvile og så gjentar du totalt 4 sett. Står det i stedet
   A1) knebøy
   B1) armhevinger
   så betyr det at du gjør ferdig alle 4 sett med knebøy før du går videre til armhevinger. Makes sense?

 2. Du må blogge meeeer! Er jo fem dager siden sist! :-D Du har jo hatt en skikkelig opptursperiode på bloggingen i det siste, har vært mye mer innlegg enn før – keep it up!:-) (Og forresten; jeg elsker de hverdagsinnleggene der det egentlig ikke har skjedd en damn shit, det gjør deg liksom human å se at du også har et basic liv innimellom. Så ikke tenk at det ikke har skjedd nok!)

  1. Haha, jeg hadde alle intensjoner om å svare på den der spørsmålsrunden i går, men så ble jeg opptatt med å slappe av ;-) skal prøve å multitaske litt på stranda i dag :-)

 3. Herlig innlegg!
  Endelig er det noen som tør å si at det er forskjell på løping og jogging :)
  De fleste sier jo at de skal ut å løpe og ut å jogge omhverandre, men som du sier, det har jo en del med motivasjon, mål og mening å gjøre.

  Herlig blogg du har og lykke til med målene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s