Tidlig ultralyd og gravidupdate

For litt over en uke siden var jeg på min første norske ultralyd på sykehuset i Stavanger, og for en fin opplevelse det var! Jeg skulle så gjerne ha ønsket at Ian kunne vært med, for aldri før har jeg fått en så grundig og forklarende UL, men han fikk jo ikke lov pga Corona.

Jeg var på 3 ultralyder i Dubai før vi flyttet, og har forstått at det egentlig ikke er vanlig med ultralyd her i Norge før lenger ut i graviditeten, men etter at jeg hadde vært hos fastlegen min ble jeg innkalt til tidlig ultralyd. Siden det spiller rolle om tvillingene deler morkake eller ikke, og dette lettest kan ses tidlig i svangerskapet, fikk jeg innkallelse i uke 15.

Heldigvis kunne legen konstatere at tvillingene er av den mindre risikofylte typen, og at det var to friske krabater der inni. Jeg fikk vite kjønn også, men holder det hemmelig for offentligheten (hehe) foreløpig.

Formen har som nevnt endret seg drastisk siden vi kom til Norge, og takk og pris for det! Jeg kjenner at jeg ikke kan gå så lenge mellom hver gang jeg spiser som før, og spiser dermed «hele tiden», men så lenge det holder kvalmen i sjakk er det ok. Det har jo resultert i litt mer polstring sånn generelt, ikke bare på magen, men det takler jeg også. Heller det enn konstant kvalm si!

Nå er jeg 16 uker på vei, og det var omtrent da jeg måtte slutte med løping sist graviditet. Jeg løp meg en tur sist uke og det gikk ok, men allerede etter 10 minutt måtte jeg tisse, til tross for at det var det siste jeg gjorde før jeg dro, og jeg kjente det ganske mye i bekkenet etterpå. Mulig det blir mer turgåing enn løping på meg fremover, men det funker det også.

Ellers er min største plage at brystvortene klør! Jeg husker jo det skjedde sist graviditet også, men ikke at det startet så tidlig. Er det noen som har noen tips til noe som kan hjelpe? Bortsett fra å klø liksom.

Jeg kan ikke si at jeg har noen cravings sånn egentlig, men har likevel hatt lyst på litt uvanlige ting til meg å være, som for eksempel fiskekaker og kaviar. Det frister mer med en brødskive enn sjokolade, og jeg ville helst spist brødmat til frokost, middag og kvelds. Jeg får jo lyst på søte ting også, men helst surt eller salt snop fremfor sjokolade. Pappa har en boks salte pingviner som har stått i kjelleren siden nitten-pil-og-bue, og de fristet plutselig liksom, og her om dagen kjøpte jeg IFA-pastiller, noe jeg ikke kan huske å ha gjort siden jeg var tenåring. Det er jammen rart hva de det hormonene kan gjøre med en skrott altså ;-)

Generelt må jeg si at jeg trives med graviditeten om dagen. Det er gøy å ha fått litt tydelig mage, uten at den er så stor at den er i veien, og energinivået er ok. Jeg freaker fortsatt litt ut i blant når jeg tenker at det er to der inni, men tenker at det ikke er noe poeng i å stresse med hvor mye jobb det blir når de kommer ut ennå liksom.

Siden flere har etterspurt gravidoppdatering (helt sant, det er ikke noe jeg finner på altså!) tenkte jeg at jeg kan prøve å oppdatere det litt mer regelmessig. Men hva skal i så fall inkluderes? Er det noe du vil vite om graviditeten?

Let me know!

9 kommentarer om “Tidlig ultralyd og gravidupdate

  1. Du er så fin, både som gravid og ikke-gravid! Kroppen er én ting, men du stråler så!! Noe av det jeg digger mest med innleggene dine er at du bare forteller om alt og ingenting, som om vi som leser var venninnene dine :) Gleder meg til å følge resten av graviditeten (og tiden etterpå også selvfølgelig)!

    1. Jeg er akkurat like langt på vei som deg! Og dermed synes jeg det er veldig gøy å følge med! 😃 Oppdatering om hvordan formen er og tips til bekkenøvelser vil jeg lese om

  2. Hvilke rettigheter har du/dere økonomisk mtp støtte fra Nav i Norge ifbm eventuell sykemelding pga graviditet siden dere har bods i utlandet? Rekker du å jobbe nok til å ha rett på lønnet permisjon?
    Hvordan er det å komme hjem å drive business i Norge disse tider?
    Du er rå som står på!

  3. Gleder meg til å følge med videre! Ønsker veldig litt oppdatering ift bosituasjon, hvordan det er med salg av leilighet i Dubai når dere måtte flytte så raskt, og hva dere gjør med bolig i Norge :) Masse lykke til videre i svangerskapet!

  4. Gøy å følge svangerskapet, ja til oppdateringer :-) Anbefaler Purelan! Reddet meg da mine brystvorter begynte å klø i uke 11.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s