BCAA

BCAA, branched-chained amino acids, eller grenede aminosyrer om du vil, er aminosyrene leucin, isoleucin og valin (i L-form for de som liker detaljer). De er blant de 9 essensielle aminosyrene og finnes som regel i de fleste proteinpulver (og proteinrik mat!), men kan også kjøpes som rene aminosyrer i tablett eller pulverform.

vi har (les: Jens) BCAA i pulverform som blandes ut i vann

Pga måten disse 3 aminosyrene metaboliseres (i muskelen fremfor i leveren) sies de å være muskelsparende samt gi en raskere restitusjon etter trening.

Jeg trener jo noen ganger før frokost, og da hender det at jeg stjeler en teskje BCAA-pulver av svensken (jeg skal snart kjøpe eget Jens!) for å unngå å havne i katabol tilstand. Mange tar jo BCAA også etter treningen, men jeg passer heller på å få i meg vanlig mat kjappest mulig. BCAA uten tilsatt smak smaker nemlig helt grusomt. Jeg kan tenke meg at det er slik gift smaker.

Smaken er faktisk så vond at jeg har vanskelig for å tro at det i det hele tatt kan gjøre godt for kroppen!

Bra reklame for BCAA eller??? ;-)

eksepsjonell bra demonstrasjon av hvordan man drikker BCAA

Skål!

hæppi torsdag! Hæv a gudd one :-)

4 kommentarer om “BCAA

 1. Hei Inger
  Bare lurer på en ting. Tar du noe fast kosttilskudd? Kreating før trening, proteinshaker+++ Ser i dag at du skriver at du tar BCAA. Hvis du tar/event ikke tar, hvorfor gjør du det? Jeg vet ikke om du forstod spm mitt, men er en jungel av info der ute og siden du er et godt eksempel på gode resultater av styrketrening så indikerer vel det at du har tatt riktige valg mtp på kosthold og tilskudd utenom trening. Takk for en utrolig flott blogg

  1. Hei!
   Nei, det gjør jeg ikke. Jeg skulle likt å kunne si at jeg tar omega-3 tilskudd, men det gjør jeg heller ikke. Og årsaken er: LATSKAP.

   Dessuten mener jeg man kommer langt med smart mat :)

 2. Heisann! Takk for en utrolig inspirerende blogg! Det startet med at Lene Alexandra anbefalte bloggen din, jeg ble hekta, leser den flere ganger om dagen og blir inspirert hver gang! Tusen takk:) begynte til og med å blogge selv fordi du fikk det til å se gøy ut, å jammen var det det å!!:)
  Men det jeg egentlig lurte på var om det skal være PT utdanning i Dubai neste år også??:)
  Klem

  1. Hei!
   Så kult! Og gøy at du har begynt å blogge selv. Sant det er gøy ja ;)

   Digger tømmerstokktreningen din!

   Om det blir PT-utdannelse i Dubai neste år er ikke bestemt, men jeg håper jo selvfølgelig på det! :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s