Tunge knebøy, sittende press, og Jessica Biel

..og litt L-pullups på det!

Jeg har vel så vidt nevnt at jeg, eller dvs Ian, synes at jeg burde kunne ta 100 kg i knebøy. Og strengt tatt er jeg vel litt enig med ham i det. Det hadde iallefall vært kult. 100 er jo tross alt et mye kulere tall enn 80-og-noe.

Men det er mye jeg synes hadde vært kult. Jeg hadde for eksempel syntes at det hadde vært awesome om jeg kunne tatt en muscle-up! Men har jeg noensinne gått inn for å lære meg det? Nei. Tydeligvis hadde jeg syntes det var kult hvis jeg våknet opp en dag og kunne gjøre muscle-ups, på samme måte som jeg kunne tenke meg å våknet opp en morgen og kunne flytende arabisk og se ut som Jessica Biel eller Tone Damli Aaberge.

Så, skal det bli noe av min 100-kilos knebøy må jeg jo gjøre noe for det. For sist jeg sjekket var det bare vanlige Inger som glodde tilbake på meg i speilet, og det eneste arabiske ordet jeg kan er كاف.

Dagens trening ble derfor som følger:
5 knebøy @80kg
3 knebøy @84kg
1 knebøy @87kg

5 knebøy @80kg
3 knebøy @84kg
1 knebøy @88kg

5 knebøy @80kg
3 knebøy @84kg
1 knebøy @88kg

Jeg hadde lange pauser imellom og etter hver 5’er, 3’er eller 1’er med knebøy gjorde jeg 6 sittende militærpress. Der er jeg forsatt stuck på 30 kilo, så det var jo ganske greit at jeg fikk klemt inn 9 sett der også!

Jo, og så må jeg ikke glemme L-pullupsene! Svensken gjorde nemlig det igår og i hele dag har han klaget på treningsverk i magen. Derfor gjorde jeg et par 3’ere, for å se what the fuzz is all about liksom. Time will show! ..eller er det time will tell?? Jaja, same same ;-)

Ikveld/natt kommer storebror og kjæresten, så nå er det slutt på husfreden ;-) Gleder meg!

Snaiks :-)

20 kommentarer om “Tunge knebøy, sittende press, og Jessica Biel

 1. Inger! Du kan nå dine mål, men kom an! Tone Damli og J.Biel – du er jo super vakker, perfekt i mine øyne!
  Du er ærlig, en fantastisk kropp. sprudlende, ekte og sjarmerende!
  Hardtarbeidende og ikke minst, deg selv!

  Stå på! Ser opp til deg!

  YOU CAN DO ANYTHING!!!

 2. Når du tar 30kg i militærpress, bruker du stang eller hantler da? Og kan du legge ut en video når du tar 80-90 kg i knebøy? :D er litt usikker på om teknikken min blir riktig når jeg kjører såpass tungt.. (80kg)

  1. Jeg bruker stang. Kan godt filme ett av de tunge løfta ja! De blir jo sjeldent perfekte, rompa går litt mer opp en vanlig f.eks. Men jeg prøver å iallefall sørge for at det viktigste, som rak rygg og rett knestilling iallefall er i orden.

   Du er tidlig oppe!! ;)

   Ha en fin dag!

 3. Hei Inger!
  Du er så flott og jeg har blitt så glad i bloggen din:)
  Jeg har et spørsmål i forhold til kostholdet ditt. Jeg leste innlegget som handlet blant annet om ugunstige reaksjoner på korn, mel og melk. Jeg har selv kuttet ut mye av dette i kostholdet mitt, og jeg kjenner at det fungerer utmerket for meg. Likevel lurte jeg på hva du i hovedsak spiser som karbohydratkilde? :)

  1. Tusen takk snille deg!

   Jeg føler ikke at jeg bevisst må legge til noen karbohydratkilde. Med mer enn 1 kg grønnsaker per dag får jeg nok karbo derfra, pluss det hender jo ofte at jeg har frukt etter måltidene. Dessuten har det i den siste tiden hendt aaaaaaaltfor ofte at jeg har sjokolade eller is etterpå der igjen ;) Dermed blir det jevnlige carbloader :)

   Men ønsker du en naturlig glutenfri karbohydratkilde kan du bruke potet, søtpotet, ris og quinoa!

   Ha en fin dag!

 4. Du er bare helt RÅ!! Får utrolig treningsmotivasjon av å lese på bloggen din! :) Det jeg lurer på er om du har noen gode råd for å trene opp til å bli sterkere i bein, lår, rumpe. Skulle gjerne trent meg opp i knebøy og utfall, men vet liksom ikke helt hvordan jeg bør gå fram for å bli sterkere. Bør jeg kjøre så tungt jeg klarer med færre reps, eller lettere med flere reps? Er det noen spesiell teknikk jeg bør være obs på? Andre øvelser det kan være lurt å kombinere med? Noen tips hadde vært flott! :) :)
  Stå på videre flotte deg!;)

  1. Takk :) Glad for at mine skriverier kan være til hjelp!

   For å kunne svare best mulig på dine spørsmål hadde det vært bra å vite hvordan du trener nå? Antall reps og sett og type øvelser??

   Det du skal være obs på er at kne alltid følger tå, samt at ryggen er rett. Så om rumpa går litt for fort opp e.l. er ikke alltid rett i visse øvelser, men det er iallefall ikke så «farlig» som å gjøre knebøy med knær som faller innover, eller å gjøre markløft med krummet rygg.

   Gi meg en lyd så svarer jeg gjerne på spørsmålene dine :)

 5. Kanskje jeg ikke følger med i timen,men hva er L-pullups.?:))
  Ser jeg ofte må google øvelsene dine,for mange rare og nye ord dukker opp:) Er jeg den eneste som er helt grønn,eller blir det litt mye «fagspråk»,hehe
  Hadde vært fint om du på di «rareste» ( for deg er nok ingenting rart) kunne notert norske navn i en parantes bak.slik at grønnskollinger som meg kan forstå:)

  1. Hehe, ja, jeg burde nok bli bedre på å forklare øvelsesnavnene. Notert- skal prøve å huske på det!

   L-pullup er en vanlig pullup, men man holder beina rakt ut fra kroppen, som en L. Nesten sånn som turnere gjør ;)

 6. Så kult at du nevnte mucle-up, så en video om akkurat det og hvordan en kunne trene seg opp til å klare en. Hvor RÅTT hadde ikke det vært å brife med liksom??:) Nå har jeg mer enn nok med de vanlige jeg da så må nok utsette den, men du derimot: Go for it!!!! Nå skal jeg gå å klippe av meg halve håret, utfordrene nok i seg selv hahah:) Ses om ikke lenge stronglady:)

  1. Jepp, det blir neste mål for deg det Merethe! Klarer du lett- iallefall nå når du har mindre hår åm løfte rundt på ;)

   Gleder meg til å se deg igjen love! Jeg og SHP savner deg!!!!

 7. Imponerende resultater har du jo allerede Inger! Etter min mening ser du bedre ut enn både TDAA og JB til sammen!!.
  Jeg har nettop begynt med program og kosthold fra Einar og etter første uka føles det som at jeg regelrett er blitt kjørt gjennom en kjøttkvern.
  Hva jeg har oppnådd med dette kostholdet er bedre konsentrasjon og mer energi. Det er ikke mye tid å regne når jeg bruker ca 30min å lage 7 paleomåltider til nistepakker. Dette er noe alle klarer. Som Svindland sier: «Keep it simple, keep it klean»
  Jeg er glad for at jeg er blitt introdusert for denne fantastiske livsstilen (Takk Ole) og ønsker at flere kan begynne å tenke annnerledes når det kommer til trening..
  Kjør på Inger, det finnes ingen grenser for hva du kan oppnå:-)
  Det hadd vært utrolig gøy å få opplevd Dubai og kommet innom for en treningsokt hos dere på SHP:-)
  -Karl-

  1. Karl Gunnar, dette var en meget gøy melding å lese! Tusen hjertelig takk for flotte ord. Gleder meg å høre at du har funnet rett vei innen kosthold og trening, og stas at både Ole og Einar har vært litt delaktige i den prosessen. Om du har fått god hjelp underveis er det likevel du som skal ha klapp på skulderen for å ha gjort teori til praksis! En helomvending i kostholdet kommer ikke gratis liksom ;)

   Lykke til, og kjør på du også!
   …og kom gjerne til Dubai for en treningsøkt på SHP :)

   Stor klem fra meg

 8. Hei! Jeg er sikker på at du når målet ditt snart! Du er jo kjempeflink og så strukturert! Jeg lurte litt på om du trener noe bevegelighet siden du klarer å ta så dype knebøy og har så god teknikk. Har du noen tips til hvordan man forbedrer teknikken?

  1. Takk for at du har trua ;)

   Jeg trener ikke noe bevegelighet nei (annet enn at jeg alltid gjør øvelser i fullt bevegelsesutslag), og er nok bare heldig når det gjelder mobilitet. Tips til hvordan man forbedrer teknikken er vanskelig å gi uten å se deg gjøre en knebøy. Hvor er det du føler teknikken «svikter»?

   1. Jeg tror det bare er at jeg er så stiv i hoftene (høres ut som en gammel dame!) og leggene slik at bøyene ikke blir så dype, også lener jeg meg for mye fremover. Har begynt å fokusere på å ta gå lengre ned enn å øke så mye på vekten:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s