Oppvarming

Halla godtfolk!
Her om dagen fikk jeg ett spørsmål om hvordan jeg varmer opp når jeg trener styrke kontra intervaller, så jeg tenkte jeg like gjerne kunne dele litt om mine oppvarmingsrutiner med dere alle.

Når det gjelder intervalltrening er oppvarmingen nærmest fraværende. Intervallene gjøres som regel i hui og hast, og det blir liksom bare ett minutt jogging eller to før jeg skrur opp tempoet på mølla og håper på det beste. Jeg vet jo at intervallene antagelig hadde føltes mindre slitsomme om jeg tok meg tid til en skikkelig oppvarming, så kanskje dette er noe jeg burde begynne å prioritere?

Jeg slurver heldigvis mindre med oppvarmingen når jeg skal trene styrke, selv om jeg ærlig skal innrømme at å varme opp er noe av det kjedeligste med hele treningen. Er det noen andre som har det på samme måten?

Uansett, føler jeg meg stiv og støl bruker jeg kanskje formroalleren litt, deretter gjør jeg litt dynamisk stretch før jeg starter med å bygge meg opp til arbeidsvekt på respektive øvelse jeg skal gjøre. Ikke noe mer hokus pokus enn som så altså! Men så er jeg nok litt heldig med hvordan ståa er når det kommer til bevegelighet og mobilitet også da- det er f.eks værre for mannen, han mobiliserer jo hit og dit i ca 30 min før en økt han ;-)

Jeg klarer meg som regel med noe ala dette:

Komplekset jeg gjør mot slutten der gjør je ofte også med en tyngre stang. Try it! Det blir ganske krevende faktisk :-)

Ønsker dere en fin dag!
Snaiks :-)

17 kommentarer om “Oppvarming

 1. Det studioet du trener og filmer i, er det deres personlige senter? (ser at det aldri er noen andre i rommet liksom…) Og dette er kanskje litt teit, men jeg hadde likt å sett hva slags forskjellige sko og plagg du har for å trene i. Fine treningsklær gjør jo trening så mye mer inspirerende :)

  1. Jepp, det er på jobb jeg vanligvis filmer. Er nok ganske spoiled når det kommer til å dele gym med andre kjenner jeg ;-)

   Oh, alle sko og treningsklær!? For ett prosjekt! Sooooorry, men tror ikke jeg kan love at jeg gidder det ass ;-)

 2. Hei! Du har en veldig fin og kjekk blogg :-) Men det var en ting jeg lurte på angående trening, som du sikkert har svar på:
  Jeg får ikke til å ta knebøy. Det er nærmest fysisk umulig for meg, for når jeg kommer til et visst punkt, mister jeg helt balansen og faller bakover. Det går ikke på at jeg er for svak el. Snakket med en pt, og han sa at leggmuskelen min er for kort. Har du tips til alternative øvelser for knebøy og hva jeg eventuelt kan/bør gjøre for å få til knebøy?

 3. Ville bare si at jeg blir så utrolig inspirert av deg og den treningsgleden du sprer her på bloggen. Og i den fine, rosa boka som kom i posten for noen dager sider! :-) I dag hadde jeg en kjempebra økt, inspirert av deg og din kjærlighet for å trene bein. Det siste halve året har jeg begynt å trene mye mer basisøvelser og med tyngre vekter. Jeg gleder meg virkelig til nesten hver eneste økt og føler meg så bra etterpå. Det er så morsomt å se fremgang. Så, takk igjen for en kanonblogg! :-)

 4. Heisann! Helt ny leser på bloggen din og kjenner denne blir en favoritt :D Ser du er kjempe snill og legger ut treningsukene dine og fine videoer. Du har kanskje skrevet om det før, men kunne du skrevet om en typisk matdag for deg også? :D

  1. Tja, jeg har skrevet litt om hvordan jeg spiser før ja, og greia er at jeg følger periodisk faste og dermed oftest bare har to store måltider per dag, dermed tror jeg ikke det er like spennende å lese om ;-)

   Men jeg legger ofte ut bilder av maten min på instagram, så kanskje du kan se der?

 5. Heiii! Er ny leser og er veldig spent på «livet i Dubai»!;-) hva jobber du/dere med, hvordan bor dere og når flyttet dere dit? Spennende og fin blogg :-D

  1. Hei!

   Ja jeg ser av trafikken at det er en del nye lesere, så spørs om jeg ikke må dra igang en spørsmålsrunde igjen ;-) Men for å svare på dine spørsmål så jobber både jeg og mannen min Ian på SHP, ett privat treningssenter som også tilbyr naprapatbehandling og kostholdskonsultasjoner. SHP, Svandinavian Health & Performance, ble startet i 2011 av Ian og drives nå av oss. Vi har kjøpt leilighet som vi bor i, og den ligger praktisk nok rett ved siden av jobb.

   Vi flyttet hit i september 2011 og det ser jammen ut til at vi blir her en stund til ;-)

   Ha en fin dag!

 6. Hei! Så du hadde linket til dette innlegget i en annen post. Kunne du tenke deg å legge denne ut på instagram? :-D Bruker videoene dine der som inspirasjon på trening (lettere enn å gå inn på bloggen på telefonen). Vil gjerne teste å se om det fungerer for meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s