Bloggevindu

Dere kjenner vel alle til det berømte «vinduet» man har etter trening der man helst skal fylle på med mat så fort som mulig etter endt trening for å ikke havne i katabol tilstand og alt det der. Vel, jeg har det vi kan kalle bloggevindu. Jeg blir nemlig alltid så kreativ når jeg trener, og tenker ut opp og ned i mente av ting jeg kan skrive om, og historier jeg har lyst til å fortelle dere. Så det jeg skriver nå er i min post-training bloggerus og kommer derfor rett fra levra (dere skal ikke se bort i fra at det sniker seg inn ett par skrivefeil her og der også, fingrene går nemlig nesten i kryss over tastaturet etter én-to-tre-fire for mange kopper kaffe idag..).

Jeg har da altså nettopp hatt meg en liten økt på slutten av en lang arbeidsdag (for den som er intressert kjørte jeg denne økten, sånn FYI), mens Ian gjør seg ferdig med sine to siste kunder for dagen. Disse to kundene kom samtidig, to eldre herrer (en litt yngre enn den andre, men begge godt voksne) som har vært inne til naprapatbehandling flere ganger hos oss. Den yngre av dem har jeg møtt ved flere anledninger og praten går derfor lett. Da jeg begynte treningsøkten var kameraten hans inne til behandling hos Ian, og den yngre satt derfor i gymmet og pratet med meg mens jeg slet meg gjennom tunge markløft, push press og knebøy. Han var svært imponert over antall kilo jeg håndterte og jeg skal ærlig innrømme at jeg ble litt kry midt i alt strevet.

Midt i andre runde ble den eldre av herrene ferdig med sin behandling og de to byttet plass på en måte. Den eldre hadde fått noen rehab-øvelser av Ian som han gjorde i gymmet mens jeg gjorde meg ferdig med mitt. Han fikk jo med seg hva jeg drev med han også, men hadde en litt annen måte å tolke det på, om man kan si det på den måten. Han lurte på hvorfor jeg trente som en mann, og syntes at kvinner burde gjøre mer løping og dans istedet. Slik som jeg trente nå ville jo pumpe opp musklene mine, og muskler skulle kvinner i hans øyne ikke ha.

Og jeg veeeeeeeet jo at han ikke har rett i det han sier, men HVORFOR er det så mye lettere å ta til seg negativ kritikk enn positiv?! Dere overøser meg jo daglig (!!!) med fine ord og lykkeønskninger, så hvorfor skal jeg henge meg opp i de svært få negative kommentarene jeg får?! Jeg mener, det var jo ikke sikkert at han mente det som kritikk om min kropp egentlig, han hadde jo bare ett feil inntrykk av hvordan menn og kvinner bør trene.

Søren ass, jeg vet ikke hva som irriterer meg mest, at noen fortsatt tror at jenter bør trene på andre måter enn gutter, eller at jeg gidder å bry meg. Jeg liker jo stort sett kroppen min som den er, men likevel tar jeg meg jo av og til i å tenke at jeg har for brede skuldre eller store lår. Samtidig er jeg jo enig med meg selv i at kroppen min ser mye bedre ut etter at jeg begynte med styrketrening, enn den gjorde da jeg kun sverget til løpetrening.

Jeje.. Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette skravleriet egentlig, og nå begynner post-training bloggerusen å legge seg. Ian er ferdig med kundene og vi er begge klare for å dra hjem på tacotorsdag, så jeg runder av her ;-)

Og så slenger jeg passende nok opp bilde av meg og boken som er skrevet utelukkende for jenter! Hahaha.. Bare så det er sagt, Martin og Benjamin er ikke blant de som mener at jenter må trene annerledes enn gutter, en rosa bok med tittelen «Styrketrening for Jenter» er nok bare hakket mer fengende enn alternativet, og jeg kunne bare ikke dy meg ;-)

photo

Håper dere har en strålende torsdag fininger,
snaiks :-)

30 kommentarer om “Bloggevindu

 1. Du er jo bare AWESOME! Digger å lese (bla igjennom arkivet ditt) bloggen din! Leste bloggen din i dag morges, ble SUPERmotivert til å ta meg en tur ut finværet (aka, regnfulle Bergen) fordi at du har ALLTID fint vær i Dubailand…. Jeg savner Doha, mildt sagt. Kom hjem igjen, lagte mat og nå leser jeg på bloggen din igjen. (Ja, jeg fant den i går, og den er dritgøy..)
  Ps. Drit i han mannen da, han ligger bare langt etter i tankegangen, sånn som andre folk fra østen! ;) Jeg har lært meg det at 5 positive kommentarer kan bli ødelagt av 1 negativ kommentar. Jeg hever meg over den ene kommentaren og mottar de 5 med glede <3

  1. Ja, det skal jeg gjøre! Og det ble jo en hel del mer enn 5 positive kommentarer etter dette innlegget fra deg selv og så mange andre fantastisk snille folk! Jeg er helt overveldet her jeg sitter!

   Tusen, tusen takk! :-)

 2. Synes du har utrolig fin kropp! Kan du legge ut bilder av hvordan du så ut før du begynte å trene styrke? :-)

 3. Samboeren min da han leste (såg på bildene i) boken: «Heftige lår på hu der altså» Og det var IKKE negativt ment :-D
  Herregud, du er jo smashing!

 4. Han e nok og ein av dei som e av den oppfatning at jenter eller damene sin plass e bak kjøkkenbenken og nåke som helst aent vil gi han mindreverdighetskompleks….what to do….Håpe han har fått si drømmedama med flat rompa som danse zumba mens hu røre i grytene då:) Du e jaffal mi drømmedama og mangen andre si og:) OG for dei som lure på kossen du såg ut før du begynte å trena styrke så kan eg melda om at du va lika smashing på innsiå som på utsiå den gong då. Det einaste som betyr nåke e kossen DU føle deg, og du har så uendelig mange fleire kvalitetar med deg enn et fenomenalt ytre, kvalitetar som alltid vil gjer deg t ei sterke dama! Stå på fining, stoooor klem:)

 5. Du ser smashing ut Inger!! Ikke ta til deg negative kommentarer fra trangsynte gammeldagse menn. Hør på kompisen hans, det er imponerende hva du løfter og du ser så sunn og godt ut! Digger bloggen din og blar igjennom arkivet hvis jeg trenger inspirasjon, motivasjon og et puff bak for å komme meg på trening :) ha en fin dag i dubailand solstråla :)

 6. Nå ble jeg faktisk litt satt ut her, haha. Vet ikke hvordan jeg skal formulere meg på best mulig måte, derfor skriver jeg det bare rett frem. Du er RÅ Inger!! Jeg kan med hånden på hjertet si at du er forbildet mitt når det kommer til både kosthold, trening og kropp. Gjennom bloggen virker det som at du har alt på plass, både når det kommer til mat, trening og hodet. For ja, det er ikke lett å ha hodet på plass midt oppi alt dette (been there, done that!). Jeg vet hvertfall at jeg misunner kroppen din, og etter å ha lest kommentarene dine på bloggen så er jeg sikker på at det er flere også! Ikke tenk på den (sære)gamle mannen. Han er en annen generasjon, og for å si det sånn, den generasjonen vi er, forguder mennesker som deg :-)

  1. Åh snille deg! Jeg får jo nesten klump i halsen av å lese kommentaren din! Ble jo overøst (på ny!) med fine kommentarer fra dere etter å ha skrevet dette innlegget, og kjenner nesten at jeg blir helt satt ut! Men vit at jeg virkelig setter pris på både det du skriver, og at du i hele tatt tar deg tid til å skrive det ned!

   Tusen hjertelig takk for vakre ord Therese, ønsker deg en topp helg!

 7. Flotteste Inger!
  Fortsett å være akkurat slik du er! Du er til stor inspirasjon, og får meg fortsatt til å smile hver gang jeg besøker bloggen din fordi du stråler og er så ekte! Håper alle positive, velfortjente kommentarer du får overskygger de lite gjennomtenkte utsagnene du beskriver her!!

 8. Du er mitt kroppsideal, Inger! Hvis det går an å si da.. Jeg vet at alle har ulike kropper og forutsetninger, og at man ikke skal sammenligne seg med andre. Men jeg ønsker meg hvertfall en kropp tilnærmet din! :)

  Jeg syntes du er beviset på at man ikke trenger å se stor ut selv om man trener tung styrketrening. Dessuten syntes jeg det er så kult at du er så sterk!

  Og du ser nydelig ut både i treningsklær, på stranda og i finstasen!

 9. Du er så fin Inger :) Digger låra dine! hehe! Har lår som synes jeg også, det er jo meninga at musklene skal synes :) Digger det! Og får bare positive kommentarer om det :) Og du er ikke noe bodybuilder, du er ei slank og trent dame med flotte muskler, også er du så sabla sterk ;)

 10. Artig historie – du kunne jo gått bort og løfta han opp?

  Du – eg er travel småbarnsmor og har ei 10 år gamal CD-samling som eg brukar som treningsmusikk – ikkje særleg motiverande…. Heime høyrer vi mest på Hakkebakkeskogen. Eg synest alltid at du har så bra musikk på treningsvideoane dine, og lurte på om du har nokre tips til treningsmusikk/løpemusikk?

  Takk for at du delar raust på bloggen din – det er super motivasjon!

  Janne

  1. Hehe, vet ikke om jeg har helt nye låter å by på for nå er det lenge siden jeg oppdaterte spillelisten, men bedre enn Hakkebakkeskogen kjenner jeg at jeg skal klare ;-)

   Dette er på min iPod for tiden:
   Shakira ft. Rihanna: can’t remember to forget you
   Lady Gaga: do what you want
   Martin Garrix: Animals
   Jason Derulo: trumpets
   Pharrell Williams: happy
   Katy Perry: dark horse

   ..holder til en liten løpetur iallefall ;-)

 11. Great question : «WHY is it so much easier to absorb negative criticism than positive?!» I totally feel you. Since I started to do weight training I was surprised how many people, actually athletes, telling me to «go run and just eat less» and that I’ll look like Hunk if I lift. I just say, watch me. You have a dream body Inger, promise. I love your blog and check it often for inspiration and fun. Keep strong and stay as genuine as you are! We need you to :-) :-* Hugs!

  1. Yeah it’s weird.. I also find it interesting that these people speak up now that you are doing something different. Where were their tips and suggestions when you actually were eating less and doing cardio?!

   But hey, I love your attitude, and yes, they will watch you! :-*

   Big hug to you too, Marina :-)

 12. Du har en fantastisk fysikk, og du er en av mine største forbilder når det kommer til trening. Jeg håper at jeg en dag får like flotte skuldre og lår som deg! :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s