Wod 14.2

Jeg vet, jeg vet. Jeg er meget forsinket, men her er iallefall en oppdatering på Crossfit Open økt nr. 2.

Wod 14.2 gikk ut på å hvert tredje minutt for så lenge som mulig fullføre 2 runder av overhead squats og chest to bar pulllups. Antall OHS og pullups per runde økte etter hvert 3. minutt, slik som dette:

0-3 minutt: 2 runder av 10 OHS + 10 chest to bar pullups
3-6 minutt: 2 runder av 12 OHS + 12 chest to bar pullups
6-9 minutt: 2 runder av 14 OHS + 14 chest to bar pullups
…osv til man ikke klarte å fullføre 2 runder i løpet av de 3 minuttene.

Makes sense? Om ikke, sjekk her for bedre forklaring.

Open-øktene annonseres på fredager, så jeg gav den ett halvhjertet forsøk på SHP fredag morgen (dette var altså fredag 6. mars for de som lurer). Test-runen gikk ikke helt som forventet. Chest to bar pullups, hvilket betyr at brystet må berøre stangen på toppen av pullupen, er slitsom ass! Dessuten rippet jeg på siste repetisjon selvsagt, og gjorde derfor ikke neste forsøk før på mandagen.

Mandag formiddag møtte jeg altså opp på Crossfit Lifespark i god tro om å klare meg gjennom de første 6 minuttene, for så å gjøre så mange repetisjoner som mulig på  minutt 6-9. Jeg visste at jeg ikke ville klare å bli ferdig med begge rundene av 14 repsene, men trodde helt ærlig at jeg iallefall skulle få starte på de. Som dere får se på filmen under gikk ikke akkurat dét som forventet heller.

Jeg føkka det så totalt opp mot slutten at jeg nesten ble flau. Gikk tilbake til jobb, men klarte ikke la være å tenke på den fordømte økten. Jeg vurderte å gjøre den på ny, men var så redd for at jeg ikke skulle klare å forbedre meg. Jeg mener, jada, det er en kort økt og alt det der, men jeg ble sliten i armene av alle pullupsene jo! Anyways, mandag var siste dag for å registrere score, så skulle jeg gjøre den på ny måtte det bli på samme dag.

Såååååå da ble det dobbel økt på meg den dagen da ;-) Hendene mine rippa som bare h***ete, men ååååååh, det var så verdt det! Det ble til slutt 114 reps totalt (i motsetning til formiddagens usle score på 87), og herligheten så ut som følger:

Sist uke ble økt 14.3 annonsert, og jeg rakk heldigvis å gjøre ett forsøk før vi tok ferie. Satser på å få slengt opp en video av den økten også en av de kommende dagene.

Until then,
snaiks!

8 kommentarer om “Wod 14.2

 1. Hei, mulig vinkelen på kameraet er feil, men det ser ut som at knærne dine er over (forbi) tærne? Jeg trodde dette var tidenes NO-NO og har derfor holdt meg unna all slags «squats» fordi jeg ikke får til å komme langt nok bak. Hva er det du gjør som tillater at knærne går over? I så fall, det vil jeg og! :) (Hvis det kun er vinkelen på kameraet må du se vekk fra kommentaren)

  1. Hei!
   Ja det stemmer at knærne mine er over tærne, men dette er ikke nødvendigvis noe NO-NO. Det viktigste er at balansen er midt på foten. God bevegelighet i ankelen tillater dette. Man kan skille mellom to typer knebøy, olympisk knebøy, slik jeg gjør her der målet er å sette seg ned med så oppreist kropp som mulig, og styrkeløft knebøy der rumpen går lenger bak, hvilket gjør at knærne ikke passerer knærne. Kanskje det er dette du har prøvd på?

  2. Hei Kine!
   Jeg måtte bare komme med ett lite innspill her :)
   Har du gjort knebøy med eller uten vekter?
   Om du kun har gjort med vekter, så anbefaler jeg deg å forsøke uten vekter inntil du føler teknikken er på plass :) Du kan også forsøke å gjøre knebøy tett inntil en vegg. Du står da altså med ansiktet inn mot veggen, på den måten blir du «tvunget » til å stikke rumpen langt ut, for å komme ned.
   Jeg slet litt med teknikken ift vanlig knebøy, derfor gikk jeg en periode over til frontbøy (stangen foran istedetfor bak), og da syntes jeg faktisk det var lettere å øve inn teknikk med ryggen strak .
   Husk også på å ha blikket løftet opp, da er det lettere å holde ryggen mest mulig rett.
   Rett meg gjerne om jeg villeder, Inger :-)

   Og til deg, Inger, KNALLBRA jobbet! Jeg er så imponert, du er en vanvittig stor inspirasjon. Har virkelig fått smaken på styrketrening etter at jeg begynte å lese bloggen din!
   Pågangsmotet, humøret og den RÅ viljen din er en utrolig stor motivasjon. Jeg elsker bloggen din, og blir skikkelig glad hver gang du oppdaterer :)

   Ha en nydelig fin dag.. håper hendene er på bedringens vei!
   Klemmer fra Ida

   1. Hei Ida! Nei tips om mindre vekt på stangen til teknikken sitter, og å prøve frontbøy som variasjon er absolutt ikke villedning :-) Så takk for input!

    Og takk for skryt! Fantastisk gøy å høre at blogglesing har gitt deg smaken på styrketrening :-)
    Keep it up :-D

 2. Takk så mye for tips og triks! Kjørte min første ordentlige runde med knebøy her i går og det gikk veldig fint! Takk :)

 3. Tilbaketråkk: 15.2 | Inger in Dubai

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s