Vertikale press og drag

Jeg har jo sagt opptil flere ganger at jeg ikke følger noe fast treningsopplegg, men litt system har jeg faktisk. For når jeg trener overkropp må jeg nesten alltid gjøre vertikale press og drag sammen (les: press og drag over hodet, aka skulderpress og pullups), og horisontale press og drag sammen (les: press og drag foran kropp, aka benkpress og roing). Da jeg fulgte noen av øktene Ian gjorde til Project Muscle mass hadde han chins sammen med skråbenk, noe som i min verden altså er rotete. Men, det funket jo. Jeg vet ikke jeg, men jeg tror kanskje jeg har ett snev av trenings-OCD.

…og mens vi er inne på OCD, det har lenge irritert meg at jeg i denne treningsdagboken glemte å legge til at jeg den 11. juni gjorde en liten metcon med double unders og KB swings etter styrkeøkten, så nå gikk jeg helt enkelt tilbake og redigerte innlegget. Tvangshandlinger much?

Anyways, dette er hva jeg gjorde idag:

A1) 5 x 6 pullup @ 10kg
A2) 5 x 6 militærpress @ 38kg
B1) 4 x 10 lat pulldown, bredt grep
B2) 4 x 10 sittende hantelpress @ 2 x 13.5kg
C1) 3 x 8 ab-mat kipping HSPU
C2) 3 x 10 nøytrale pullups

presshoto

Og før jeg hopper til køys med tanken om at jeg er den eneste i verden som bryr meg om at treningsøkten ser bra ut på papir; pliiiis si at jeg ikke er alene om å ha det sånn?!

4 kommentarer om “Vertikale press og drag

 1. Kan du vise med film eller bilder hva du mener med de to øvelsene? Vertikale press og drag sammen, og horisontale press og drag sammen.. Du skreiv jo en slags forklaring i parantes, men klarer ikke helt å forstå hvordan du gjennomfører øvelsene :O Mulig jeg tenker for avansert nå altså! Ha en fin dag inspirerende du :) PS! Trente en av dine økter i går, ååheeiii, døde nesten!

  1. Hehe, jeg tror kanskje jeg bare gjorde det litt mer komplisert gjennom å ikke snakke «norsk». Men la meg klargjøre:

   Vertikale press: skulderpress, militærpress, push press etc. Altså press som foregår over hodet
   Vertikale drag: pullups, chins, lat pulldown etc. Drag fra over hodet og ned
   Horisontale press: benkpress, armheving etc. Press foran kroppen
   Horisontale drag: roøvelser. Drag foran kroppen.

   Og det jeg ville frem til i innlegget er bare at om jeg f.eks gjør militærpress, så passer det bedre i mitt hode å supersette med f.eks pullups, istedet for roøvelser, ettersom de begge foregår i samme plan. Henger du med nå?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s