It’s a miracle!

Altså, det må ha skjedd ett mirakel! Siden lørdag har jeg hatt absolutt null cravings for sjokolade, og det føles som natt og dag fra bare sist fredag. Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, men det er noe av det merkeligste jeg har opplevd siden jeg sluttet å like svart brus.

Jeg tror så absolutt at jeg fortsatt liker sjokolade altså, og jeg ville nok fint kunne trykke i meg en hel sjokoladeplate liksom, men det suget etter å gå i sjokoladeskapet (ja, vi har ett sånt på kjøkkenet..) har forsvunnet helt.

Enten så har jeg helt enkelt forspist meg på påskesjokolade (serr, det ble alvorlige mengder sjokolade på meg ass), eller så er det min nye «morgenrutine» som er grunnen. Dersom det er tilfelle så skal jeg søren meg spread the good word som ild i tørt gress altså!

Jeg leste for en stund tilbake siden at Charles Poliquin nærmest tvinger alle sine kunder til å starte dagen med ett glass vann med ¼ teskje farget salt og en shot limejuice, men tenkte ikke så mye mer over det. Det var da storebror holdt på med den rare morgendrikken mens de var her i Dubai at jeg bestemte meg for å prøve selv.

Du kan lese om hvorfor Poliquin anbefaler dette her, men tanken er at man skal re-sette biorytmen med hjelp av morgendrinken og få mer energi og flatere mage typ. Så egentlig har det ingenting direkte med sjokoladesug å gjøre, men hey, if it does så klager jeg ikke!

IMG_5617

Salt og lime høres jo mer ut som noe man drikker på byen, ikke ved kjøkkenbenken first thing in the morning liksom, men prøv, det er faktisk ikke så ille. Dersom dere tester blir jeg kjempeglad for tilbakemelding om hvordan det funket for dere, så keep me posted please!

Snaiks :-)

35 kommentarer om “It’s a miracle!

 1. Dette minnet meg på om å starte opp med dette igjen, takk ^^ det har samme effekt på meg, mindre små spising iløpet av dagen og mindre cravings.

   1. jeg falt rett og slett av rutinen etter ferie, jeg brukte også fersk sitron og varmt vann, så det ble litt mere styr på morningen.

 2. Takk for råd! Dette vil jeg gjerne prøve. Men hvor mye er en shot? Og må det være lime, det kan ikke være sitron?

  1. Saften fra én lime, eller en liten slant om du bruker ferdig presset juice. Det funker sikkert med hvitt havsalt også, men Poliquin skriver farget salt, så siden hvitt ikke er en farge kjører jeg rosa salt istedet ;-)

 3. Det må prøves ut! Men Hva er farget salt, pg hvor får en kjøpt det? Funker det annerledes enn vanlig salt? :)

  1. Poliquin er ikke alltid så flink til å forklare hvorfor man skal gjøre visse ting fremfor andre, men grunnen til at han anbefaler farget salt fremfor vanlig bordsalt vil jeg tro er pga høyere mineralinnhold.

   Jeg kjøpte rosa himalayasalt på Coop da jeg bodde i Norge, men tipper de fleste dagligvarbutikker har det.

   1. I Norge har de rosa himalayasalt (både fint og grovt) i de fleste helsekostforretninger i hvert fall. Og han fyren skriver at man ikke kan bruke hvitt salt. Slet mer med å finne limejuice – 100% juice ser ut til å være vanskelig å finne i Norge så hvis noen har funnet det – skriv gjerne merke og butikkjede her.

    Inger, så du hadde grovt salt. Knasker du det i deg eller knuser du det først?

 4. Dette må prøves!

  Man får himalayasalt på de fleste matbutikker som har et godt utvalg (meny, ica etc).

  Mie:, jeg fant det på limejuice på Ica. Merket er reaLime.

 5. Hei! Jeg lurer på om du fortsatt drikker dette, og om det fortsatt funker?? Jeg har nettopp startet, og HÅPER. Jeg tenker nemlig på sjokolade 20 timer i døgnet!! ;))

 6. Det hele dreier seg om a tilføre kroppen base dvs. PH lavere enn 7. I vår moderne samfunn får vi alt for mye Syrlig (PH høyere enn 7 fra feks brus) som gjør at kroppen ikke er i balanse. Dette har effekt for mange organer i kroppen.
  Fin blogg foresten;-)
  Are

  1. Mulig, men så er det også noen som hevder at dette med å prøve å endre pH gjennom det man spiser ikke har noen virkning. Selv kjenner jeg at jeg gjerne vil vite mer om emnet, men foreløpig holder det for meg at det funker fint ;-)

 7. Takk for svar!
  Kan melde om at jeg har testet dette i 4 dager nå, og har ikke hatt lyst på sjokolade I DET HELE TATT!! Altså, det er ikke i tankene mine engang! Blir bare vanlig sulten, har lyst på vanlig mat, null behov for usunne ting. Er helt sjokkert, og håper det varer! Det er jo nesten for godt til å være sant…. ;)

 8. Må prøve, tror jeg har lyst på sjokolade 24/7. TROR, vet ikke om jeg vet. But chocolate is on my mind all day everyday :P

 9. Hei, salt binder jo fett, vil man ikke da eventuellt i en viss grad legge på seg mer i lengden? Å for mye salt er jo heller ikke sunt?:) lurer bare hva du tenker rundt dette?:)
  Eeelske bloggen!

  1. Mener du kanskje at salt binder vann?

   For mye av noenting er ikke sunt, men med salt i de mengder som i denne «oppskriften» er jo greia at det ER sunt. Salt er viktig, og spesielt om man trener og svetter mye er det viktig å sørge for tilstrekkelig med salter i kostholdet.

  1. Nei, jeg gikk tom for lime, og fikk aldri kjøpt mer. ..i ettertid tror jeg faktisk min sjokoladecraving stoppet pga graviditeten, ikke denne miksen.. Men det er fortsatt en bra måte å starte dagen på altså!

 10. Tilbaketråkk: Matprat | Inger in Dubai

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s