Matprat

Jeg er nå gravid i uke 16, og dersom du hadde spurt meg hva jeg har spist de siste 4 månedene så er jeg jammen ikke sikker på om jeg hadde klart å svare deg! Seriøst. Det har vært en kamp å finne noe som frister når en er kvalm til ørene og bare tanken på den maten man vanligvis spiser gjør en enda mer kvalm, og jeg har spist mat som jeg absolutt ikke ville ha spist vanligvis.

Før jeg ble gravid hadde jeg alle disse planene om at jeg skulle spise sunt som faen for å gi beibien de beste forutsetningene, og ikke gå opp i vekt før jeg måtte. Vel. Vi kan trygt si at de planene gikk til helsikke.

Jeg har ikke hatt noen cravings egentlig, iallefall ikke av typen «må, ha det, bare mååå ha det». Men jeg har definitivt fått lyst på matvarer som jeg vanligvis ikke savner noe særlig. Vi snakker fries, chips, hamburger og pizza, men også «vanligere» mat som kjøttkaker, pølse, komle og tomatsuppe. Og nå i det siste; reker. Altså, kan folk vennligst slutte å legge ut delikate bilder av ferske reker på Instagram? Åh, skulle gitt mye for en skive loff med majones og ett berg av de små salte bitene av himmelen ass.

Foruten at jeg ikke har hatt særlig lyst på min basematvare egg (utenom i omelettform med skinke, løk og paprika- det er omtrent det eneste normale jeg har spist), hadde jeg i starten ikke lyst på kjøtt i det hele tatt. Jeg trodde seriøst jeg holdt på å bli vegetarianer, men det gikk heldigvis over. Heller ikke kaffe har fristet like mye som før, men jeg har nesten tvunget meg selv til å drikke en kopp likevel da jeg får så vondt i hodet når jeg ikke drikker kaffe. Det absolutt rareste jeg har opplevd så langt i graviditeten er derimot at jeg ikke har hatt lyst på sjokolade i det hele tatt. Fra å spise sjokolade hver eneste dag, har jeg siden starten av april spist sjokolade ved omtrent 3 tilfeller. Og da snakker vi sjokolade i en sjokoladecookie eller mammas sjokoladekake liksom. What?! Så det jeg skrev her er det mye mulig skyldes graviditeten, ikke salt og lime til frokost. Sorry…

Dere som har følgt meg en stund ved kanskje at jeg siden mai 2011 har hatt ett såkalt periodisk faste spisemønster. Dvs at jeg har spist frokost når vanlige folk spiser lunch, og i hovedsak holdt meg til to store måltider per dag. Som du f.eks kan lese her funker ikke dette for alle, men det faktum at jeg har gjort det i 4 år uten å egentlig tenke over det tror jeg beviser at det funker for meg.

Nå som jeg er gravid har jeg derimot spist mitt første måltid mye tidligere, da det har hjulpet mot kvalmen, men jeg har forsatt spist ganske store måltider. Dette kan nok også forklare at jeg har vært kvalm, og iallefall forklare mine ekstra 5 kilo så tidlig i graviditeten. For en ukes tid siden spiste jeg en halvmeter baguett med smør, ost og syltetøy nesten hver dag liksom. Fy f**n så godt det var, men sånne ting er jo heller ikke med på å gi meg en sunn vektoppgang akkurat.

Den siste uken har jeg takk kjære Gud i himmelen følt meg mer og mer som meg selv igjen i matveien, og jeg håper virkelig dette varer. Egg frister igjen, og jeg har tatt i bruk min beste innvestering, eggkokeren, på jobb istedet for å bestille en burger eller Subway. Please la dette vare! Jeg vil spise bra for den lille i magen ♥

IMG_6190

IMG_7070

Hva som vanligvis er meg i matveien skal jeg altså komme til som lovet, men jeg må avrunde her tror jeg. Det er jo begrenset hvor mye jeg vil dere skal måtte lese nå som det er helg og greier ;-)

Jeg återkommer,
snaiks!

12 kommentarer om “Matprat

 1. Hei Inger. Dette høres veldig kjent ut. Jeg er selv i uke 35 nå. De første ukene hadde jeg det som deg, at jeg var veldig kvalm og endte med å spise «hva som helst» bare for å få spist noe. Hva som helst var dessverre ofte mye dritt. Smaksløkene var helt rare. Etter at kvalmen ga seg hadde jeg en periode med helt enorm appetitt, klarte å spise sunnere, men det ble heftige mengder. De siste ukene nå derimot har jeg faktisk endelig vært tilbake til normalen. Jeg er også opptatt at av barnet får det beste den kan få og har derfor hele tiden tenkt at førstepri er nyttige næringsstoffer. Det funka heldigvis etterhvert! :)
  Lykke til videre i svangerskapet. :)
  Marte

 2. Helt merkelig å lese, for det høres akkurat ut som meg de første 14 ukene av svangerskapet (er nå i uke 22). Det er heelt nydelig å ha lyst på sunn mat igjen, vil jo det beste for både babyen og meg selv!
  Og det der med mindre søtsug, bare lyst på salt. Likte ikke engang så godt potetgull og salte ting før jeg ble gravid. Kroppen er rar!
  Lykke til videre:) Håper virkelig kvalmen din har gitt seg, det er grusomt:/

  1. Ja kroppen er virkelig rar, etter at «alt ble værre» i uke 13, følte jeg meg plutselig som meg selv igjen i uke 16, og nå spiser jeg nesten som normalt.

   Takk, og lykke til videre du også :-)

 3. Godt å høre vi er flere ☺️ Jeg er 9 uker på vei, så dårlig form/kvalm! Spiser vanligvis super sunt og rent… NÅ derimot bare usunt drit som frister. Type pizza, pomfrites, ships, og jeg har heller ikke klart og trene noe særlig…. Håper det snur snart!!! Man føler seg så blæ😨
  Lykke til videre og håper formen din holder seg nå !!!

  1. Ja, man føler seg virkelig ikke bra når kroppen vil ha annen mat enn det hodet ønsker, men det går over altså. Fra uke 16 følte jeg meg plutselig som meg selv igjen, og spiser nå nesten som normalt :-)

   Lykke til videre du også!

 4. Godt å høre at du er like menneskelig som oss andre under svangerskap :-) Selv var jeg hekta på tunfisksalat helt til jeg plutselig ikke tålte lukta av det en gang (som å slå på og av en bryter). Og surt smågodt…ojojoj! Tenk ikke så altfor mye på vekta, den raser fort nok ned uansett, og dessuten så er du jo definisjonen på sunnhet (det ER sunt å nyte sjokolade også blant annet) :-) Takk for en inspirerende blogg, og takk for at vi får følge deg i din hverdag, ikke minst under svangerskapet :-) Masse lykke til, å bli mamma er virkelig noe som overgår alt – kjærlighet får virkelig en helt ny dimensjon <3

 5. Å herregud det øverste matbildet er noe av det mest porno jeg har sett på lenge. O.o *slurp* haha..

  Godt du er på vei inn på «riktig kurs» igjen nå, det hjelper nok på trivselen tenker jeg! Disse hormonene gjør mye rart med kroppen altså, hjelpemeg.. Heldigvis er 2-3 måneder av et helt liv ikke spesielt lenge, så dette går nok så bra skal du se! – og for babyens del tenker jeg at så lenge du har spist variert, så han han/hun fått det han/hun trenger, og så lenge du ikke legger på deg så mye at det går ut over helsa, så er du trygg der og ;)

 6. To måltider pr dag? Hvor seint på kvelden spiser du ditt siste måltid da? Mer matprat!😉 veldig interesant, kjekt å få dine erfaringer og kunnskap!👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s