Hjemmelagede rundstykker

Jeg savner å bake ass! Da vi bodde i Stockholm hadde vi ofte besøk av venner i helgene, så det skjedde rett som det var at jeg bakte. Vel, kanskje ikke ofte egentlig, men det har til sammenligning blitt omtrent null baking siden vi flyttet til Dubai. Har jeg lyst på ostekake går jeg bare på Cheesecake Factory i stedet for å bake selv, og selv om det er veldig praktisk er det noe med den kosen å bake som jeg savner. Kanskje det blir noe jeg gjør mer av når to blir til tre? Åh, ble glad helt inni hjerterota av den tanken jo! :-D

Jeg blir også glad inni meg når jeg tar frem den fine blå bakebollen min, så det er mye mulig det er derfor jeg liker disse rundstykkene så godt, men også for at de smaker bra selvsagt. Hva er det forresten av hjemmebakst som ikke smaker godt liksom? Anyways, jeg nevnte rundstykkene i matprat- innlegget og et par av dere ønsket oppskrift, så here you go:

Du trenger:

  • 1 kg grovbakst
  • 5 dl kruskakli
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 dl frø (jeg bruker sesamfrø, men tror det egentlig skal være linfrø)
  • 200 g hakkede mandler
  • 10-15 tørkede fiken klippet i små biter (orginaloppskriften sier rosiner eller aprikos tror jeg, men believe me, fiken is the shit!)
  • 10-12 dl vann

Slik gjør du:
Sett ovnen på 225 grader. Bland alt det tørre i en stor bolle. Varm vannet slik at det er litt varmere enn kroppstempen, og ha i bollen. Bland godt. Dette blir ikke en vanlig deig, men en ganske seig, klumpete røre. Heving er ikke nødvendig. Bruk hendene eller en skje til å legge ut klatter av valgfri størrelse på et bakepapirkledt stekebrett. Jeg pleier å lage de litt mindre enn en typisk coaster (kom ikke på noe annet rundt å sammenligne med i farten), og lager de litt flate slik at det blir som to brødskiver når jeg senere deler dem i to for å ha pålegg oppå. Stek midt i ovnen i 15-20 min. Det sa oppskriften, så jeg setter som regel klokka på 17 min :-)

Nybakte er de helt nydelige med brunost på, men favoritten er helt klart ost og skinke eller trønderfår og majones. Mamma synes de er gode med bare smør når de kommer rett fra ovnen, mens Ian sverger til peanøttsmør.

IMG_9513

Det finnes sikkert ørten oppskrifter på mye sunnere (alt er relativt!) og iallefall kalorifattigere rundstykker enn disse altså, men disse tar ikke lang tid å lage, metter bra og smaker godt, så jeg er solgt ;-)

Gi gjerne en tilbakemelding om du tester!

XOXO,
Ingerespelidhovigindubai

2 kommentarer om “Hjemmelagede rundstykker

  1. De ble kjempegode og veldig mettende! Måtte forøvrig steke de noe lenger, men mulig jeg lagde de større enn typisk coaster (for det vet jeg ikke hva er). Takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s