Preggo- crossfit

Jeg var faktisk gravid under årets Crossfit Open (noe som jeg i ettertid har brukt som unnskyldning for min relativt dårlige innsats), og det var under Open at jeg gjorde crossfit-inspirert trening sist. I alle fall ikke langt i fra. Men i dag kom jeg tilfeldigvis over en gravidvennlig wod i ett gammelt blogginnlegg, og fikk ett innfall om å teste. Og med gravidvennlig mener jeg at den ikke gjorde vondt sånn bekkenløsningsmessig, på alle andre måter var den faktisk ikke så vennlig som det kanskje ser ut på papir.

10 shoulder to overhead @ 40kg
20 front squats @ 40kg
30 air squats
40 hand release pushups
50 squat cleans @ 40kg

Sist jeg gjorde økten tok den litt over 12 minutt, og i dag gikk det selvsagt litt treigere. Jeg følte meg overraskende fresh, men er litt skeptisk for å komme for høyt i puls, så jeg gasset ikke på så mye som jeg ellers hadde gjort. Var likevel fornøyd med å være ferdig etter 15 og ett halvt minutt.

Jeg hadde forsatt tid å slå i hjel før vi skulle på team-middag, så det ble i tillegg 5000m på romaskinen av alle ting. Selv med lydbok på ørene var det ikke akkurat spennende, og jeg fatter ikke folk som ror 10-kilometre og maraton og det som værre er! Hatten av for de som orker sånt ass :-D

Det hører forsåvidt også til historien at jeg fikk kjeft av Ian når jeg fortalte om woden. Han har nemlig forelest om blant annet trening for gravide for AFPT-studentene i dag, og påpekte at omtrent alt var feil med økten jeg gjorde; den høye intensiteten, de eksplosive bevegelsene og det repetitive opplegget er noe av det jeg husker han sa før jeg lukket ørene (jeg er ganske flink på å lukke de når jeg får kritikk desverre). Men sånn utenom at det kanskje ikke var den smarteste gravidtreningen, så føltes det veldig bra egentlig.

Skal likevel ikke gjenta den før lille i magen er ute. Happy wife, happy life heter det jo, men jeg tror det gjelder litt motsatt vei også ;-)

Ha en fin søndagskveld!
I’m out :-)

8 kommentarer om “Preggo- crossfit

 1. Hei Inger

  Kunne ikke Ian (eller du) ha skrevet et innlegg om gravid trening, hva er lurt/ikke lurt å gjøre?
  Ble selv litt skeptisk når han gav deg pekefingeren på denne økten.. Er selv gravid i uke 30 og trener fortsatt Crossfit opptil flere ganger i uken.
  Slitt lenge med litt bekkenløsning og måtte tidlig droppe løping:/ men CF trening synes jeg fungerer (lykke), dog med noen tilpasninger innimellom (øvelser i vertikal retning fungerer mht bekkenet).
  Tenker at så lenge øvelsene ikke gjør vondt så er det bare å kjøre på, eller??
  En vil jo gjerne miste minst mulig av treningsgrunnlaget og komme seg kjapt tilbake etter fødsel, og ikke pådra seg unødvendige skader eller gjør noe som kan skade den lille!

  Også litt nysgjerrig på dette med delte magemuskler..
  Ser magen blir litt «eggformet» ved spenning og kan kjenne et lite gap mellom magemusklene (noe som jo er vanlig).
  Har ikke kjørt noen spesifikke mageøvelser, men med alle disse baseøvelsene og ulike løft så kommer jo dette automatisk inn. Antar at alt vil gå seg til etter fødsel, eller kan det ta lengre tid (evt.bli varig) om man bare fortsetter?

  Synes det er litt lite info der ute å finne omkring denne type trening, er jo stort sett bare skriverier om egenvektstrening og gåturer…
  Setter derfor stor pris på en tilbakemelding:D

  Og forresten, gratulerer så mye med den lille:)) Holder selv på å bli gal av ventetiden! :p

  1. Hei!
   Jeg skal absolutt skrive om dette! Det har bare vært vanskelig å komme igang ettersom det virker som det er så individuelt hvordan man føler seg som gravid. Til og med blant kvinner med bekkenløsning ser det ut til å være forskjell på hvilke øvelser som er ok og ikke!

   Men jeg skal gjøre litt research and get back to you ;-)

   Det som gjelder tror jeg uansett er å lytte til kroppen, og dersom du ikke er helt nybegynner til trening tror jeg denne kommunikasjonen mellom kropp og hode sitter ganske bra :-)

   Takk, og gratulerer selv!

 2. Er det ikke lurest å høre med legen om hvilken trening og intensitet som er anbefalt for gravide?Helsedirektoratet anbefaler jo feks ikke at gravide løfter tungt,men det gjør jo mange gravide…

  1. Jeg har pratet med legen min om at jeg trener, og hun sa som så mange andre at jeg skal lytte på kroppen.

   Å løfte tungt er jo veldig relativt da, så i forhold til meg selv og slik jeg vanligvis trener så løfter jeg ikke spesielt tungt (men heller ikke lett!) nå som jeg er gravid. Jeg vil påstå at det er veldig individuelt og avhenger mye av utgangspunkt hvordan man bør trene som gravid, så det må være vanskelig for helsedirektoratet å gi generelle råd..

   1. Hei. Spennende å følge med deg :) Kan man trene vanlig knebøy når man er gravid? – eller bør man kanskje vurdere andre alternativer?

   2. Jeg tror det er veldig individuelt hva kvinne til kvinne, men for meg er knebøy den øvelsen som har funket best under graviditeten. Jeg får f.eks vondt av å gjøre ett utfallssteg med bare kroppsvekt, mens det går helt fint å gjøre knebøy med 70kg liksom. Så lenge du gjør knebøyen med god teknikk og ikke presser vektene for høyt opp tror jeg ikke det er noe i veien med å gjøre knebøy så lenge det føles bra :-)

 3. Alltid like inspirerende:)

  Men hva er forskjellen på shoulders to overhead og push jerk? Eller er det mer likt vanlig press?

  1. Shoulders to overhead kan være både strikt press, push press eller push jerk, og er vel bare en måte å ordlegge seg på i WODer der man selv kan velge hvilken teknikk man bruker :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s