Shape Up Kick Start

Dersom dere har plukket opp månedens Shape Up, leser Pia eller Maren sin blogg har dere kanskje fått med dere at Shape Up arrangerer en Kick Start for å komme i gang med treningen i høst. Dere husker kanskje også da jeg i februar fikk leke modell for en dag igjen? Vel, da tok vi også bilder til treningsprogrammet som er mitt bidrag til Kick Starten. Planen var at jeg skulle trene dette programmet selv, og blogge om det for dere, men på grunn av graviditeten og smerter i bekkenet kan jeg ikke følge mitt eget program en gang! Men jeg kan jo likevel dele det med dere, i tilfelle noen har lyst til å teste!

Dette er en økt med øvelser som er trygge for en nybegynner, men som også er eller kan gjøres krevende nok for en person mer viderekommen innen trening. Programmet er et helkroppsprogram med vekt på å styrke typiske svakheter som musklene på baksiden av kroppen (les: rumpa!), kjernemuskulatur og stabilitet.

A1) 4 x 10 utfall bakover med hantler
A2) 4 x 10 knestående hantelpress

_DSC1260

_DSC1267

_DSC1276

_DSC1279

B1) 3 x 10 sumo markløft
B2) 3 x 10 push ups

_DSC1288

_DSC1295

_DSC1285

_DSC1281

C1) 3 x 10 rygghev i GHD
C2) 3 x 10 kroppsroing

_DSC1320

_DSC1319

_DSC1309

_DSC1311

D1) 3 x 15 facepull
D2) 3 x 12 hengende beinhev
D3) 3 x 20 landmine

_DSC1400

_DSC1404

_DSC1374

_DSC1376

_DSC1337

_DSC1332

I selve bladet står det forresten forklaring til hvordan øvelsene gjøres, samt lettere og hardere varianter, så om du ikke har plukket opp en utgave ennå synes jeg det er på høy tid at du gjør det ;-)

Pia kjører programmet selv nå fremover, og det er både kult og stas at hun vil gjøre det. Selv lengter jeg etter å gjøre utfall til det biter i rumpa, og tunge bulgarske splitt som river i lårene. Og intervaller. Og løping generelt. Men det får vente. Noe sier meg at lille bebis i magen er verdt å ofre litt unilateral trening for :-D

8 kommentarer om “Shape Up Kick Start

  1. Absolutt! Om du er trygg på øvelsene og har gjort styrketrening før så ser jeg ikke hvorfor du ikke skulle kunne gjennomføre dette. Det eneste jeg kanskje ville kuttet ut er den hengende beinheven. Selv føler jeg at slike mageøvelser der fleksjon er hovedbevegelsen er litt ubehagelige, og ville heller holdt meg til mer statiske mageøvelser dersom du vil inkludere magen :-)

 1. Jeg trener 3×8 tungt og jeg ser at i kickoffprogrammet er det opp mot 20 reps. Kan jeg bruke programmet med tyngre vekter og færre repetisjoner?

  1. Hei Kathrin!
   Det er bare det siste trisettet som har litt flere repetisjoner, resten av programmet er repetisjonene 8-10 så jeg vil si programmet bør passe deg bra ;-)

   Facepullen på slutten synes jeg fint du kan gjøre litt høyere repetisjonsantall på, men ønsker du f.eks færre repetisjoner på joysticken/landminen er det jo bare å legge på litt mer vekt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s