Sirkeltrening

Her om dagen ble jeg sittende å se gjennom noen av videoene jeg har lagt opp her på bloggen (det begynner å bli ett par gitt!), og da kom jeg over denne gamle slageren. Siden sirkelen ikke inneholder noen unilaterale øvelser (les: øvelser som gjør vondt i bekkenet) tenkte jeg at den fint kunne bli gravidvennlig dersom jeg bare reduserte litt på belastningen. Jeg kuttet også ut både pullups og dips, helt enkelt fordi jeg ikke klarer å gjøre 10 stk av de øvelsene lengre, og la til 20 kettlebell swings i stedet. Dermed ble det:

5 runder av:
10 trapbar deadlift @ 80kg
10 push press @ 40kg
10 knebøy @ 70kg
10 ring rows
20 KB swings @ 24kg

And it looked a little something like this:

 

Noen som er keen på å teste?

12 kommentarer om “Sirkeltrening

 1. Wææ Inger… jeg er gravid! Bare 10 uker på vei vel og merke, men jeg merker allerede at det er litt vanskelig å skjule magen. Jeg trener mye og tenkte at «mage – det kommer ikke før i 4.-5. måned!» :-ODen gang ei.. Jeg var vel omtrent som deg før jeg ble gravid, men har allerede lagt på meg litt og merker et nedre del av magen står litt ut… Hvor tidlig fikk du mage?! Hvor tidlig la du på deg?

  1. Åh, gratulerer :-D

   Jeg følte også at magen kom fort, eller i alle fall at kroppen endret seg, men når jeg ser tilbake på bilder ser jeg jo at det ikke var så stor forskjell som jeg følte. Jeg tror at om man er veltrent og er vant til at kroppen er på én måte, så merker man disse små endringene svært godt selv, uten at det nødvendigvis er noe som andre legger merke til liksom.

   Jeg la på meg helt fra starten av jeg. 6 kg opp de 3 første månedene, deretter gikk vektoppgangen saktere, og den siste måneden har ikke vekta endret seg særlig. Jeg fant tidlig ut at dette var noe jeg ikke kunne kontrollere, og lot det bare gå sin gang. Håper du også klarer å slappe av med det!

   Masse lykke til :-)

 2. Det er så imponerende å følge deg, Inger!

  Har et spørsmål angående stangen du bruker på deadlifts, hva e forskjellen mellom å bruke den og en «vanlig» rett stang? Takk for svar!

 3. Hvilket program bruker du til disse videoene dine? Gjør du alt på mobil? Prøver å finne en app hvor man kan redigere hastigheten og musikk og legge til flere klipp i samme video.. forslag?

 4. Føler meg nesten litt masete her, men håper du bare har oversett den forrige kommentaren min så jeg prøver igjen!

  Har et spørsmål angående stangen du bruker på deadlifts, hva er forskjellen mellom å bruke den og en «vanlig» rett stang? Takk for svar! :-)

  1. Åh, nei det er ikke mas, det er bare jeg som har misset spørsmålet ;-)

   Med denne stangen gir mer belastning på fremside lår i motsetning til markløft med vanlig stang som tar mer på bakside lår. Man er mye mer oppreist med denne stangen, og det er derfor mer behagelig når man har mage. Velger man det øverste håndtaket slik jeg gjør her, blir også arbeidsveien kortere, men man kan snu stangen rundt slik at arbeidsveien blir like lang som ved rett stang.

   Jeg liker stangen nå som jeg er gravid, men bruker den også med visse kunder da det er mye lettere å gjøre markløft med denne type stang rent teknisk :-)

   Håper det var svar på spørsmålet ditt! Ha en fin dag :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s