Forberedelser

Altså, jeg kan ikke stryke klær. Heldivis er det mest treningsklær det går i hos både meg og Ian, og dersom han en sjelden gang har en skjorte som skal vaskes, så leverer jeg den over gata til rens og press. Det koster under 20 kroner og høres kanskje sprøtt ut for dere som er ekte koneemne, men jeg sparer meg for frustrasjonen (og Ian for ødelagte skjorter!) ved å gjøre det på den måten.

Men nå som jeg har vasket lille bebis sine klær har jeg faktisk tatt strykejern og strykebrett i bruk. Og det er jo mye, myyye gøyere å stelle med klærne når de er helt nye og knøttsmå. Aldri har det vært så gøy å vaske klær liksom! Sokkene jeg hadde kjøpt er så små at jeg får tårer i øynene, og de ble jo ikke akkurat større av en omgang i vaskemaskinen! Du vet du er gravid når du begynner å grine av et par sokker for å si det sånn ;-)

Mulig det er tidlig, men jeg tenkte å pakke bagen til sykehuset også i dag. Jeg hater generelt å pakke, og vil jo helst unngå å stresse med sånt midt i rier og greier, så better safe than sorry og alt det der. Takk og pris finnes det mange bra forslag på nett, og venninner har også tipset om ting som mykt dopapir og voksenbleier (hurra!), men jeg tenkte jeg kunne høre med dere også. Hva er deres must-haves i sykehusbagen?

20 kommentarer om “Forberedelser

 1. Mitt beste tips, ikke pakke for mye! Har hverken hatt behov for hårføner eller mykt dopapir. Vondt er det i dagene etterpå uansett 😜
  Men mørke bukser og gjerne en cardigan eller noe med litt lengde så kan skjule bleierumpa! Og sko som er enkle å ta av/på!
  Og selvsagt litt sminke, det blir tatt masse bilder og jeg syns det var digg å føle seg litt fresh!
  Nøtter og annet som gir energi kan og være lurt hvis fødselen drar ut!

  Ikke lenge igjen nå! Jeg fødte Benjamin i uke 37…! Så absolutt ikke for tidlig å pakke baggen!

  1. Oh damn, det tipset vet jeg ikke om jeg klarer å følge ass- går det virkelig an å ikke pakke for mye?! Lol :-D

   Mørkegrå joggebukser og lang cardigan er pakket! Takk for tips Mona :-*

 2. Hårføner, voksenbleier og mykt dopapir savnet ikke jeg på sykehuset. På mitt sykehus hadde de et utvalg av bind 😊.
  Noen ting jeg er glad jeg tok med meg:
  Flip flops
  amme bh, amme singlet
  litt stor bukse (f.eks joggebukse), cardigan
  div klær til bebis
  fint hjemreiseantrekk til oss begge
  Lader og kamera

  Lykke til 😊

 3. Krem for såre brystvorter kom godt med,i tillegg til det som er nevnt over. Pappaen var veldig glad for at eg hadde pakka med rein boxer, sokker og t-shorte til han samt litt nøtter og energibarer som han kunne spise under fødselen.

 4. Jeg kan anbefale å forebygge såre brystvorter allerede på sykehuset (det gjorde ikke jeg og jeg ble fryktelig sår – ikke kult!). Avent og andre lignende merker har sånne melkeoppsamlere som beskytter brystvortene slik at de slipper gnukking fra bh hvis de begynner å bli såre. Oppsamlerne holder også området rent slik at evt sår gror fortere. Ellers skulle jeg ønsket at jeg hadde tatt med ammeputa mi (doomoo <- anbefales), for å få til litt bedre ammestilling allerede fra børjan. Skriver under på dopapiret, men det er da bidé og alt mulig i Dubai, og det sykehuset tror jeg ikke har sånn kjipt dopapir altså ;-)

  Ønsker deg masse lykke til med innspurten!! :)

 5. Jeg hadde bare med litt klær til meg selv og et par skift til lille, samt toalettsaker, lesestoff og mobillader. Man får jo alt man trenger på sykehuset og vel så det :)

  1. Generelt i Dubai får man førtiføkkingsfem dager permisjon!! That’s it! Og tar man f.eks fri 10 dager før barnet kommer så får man bare 35 dager fri etterpå liksom. Det varierer nok litt fra arbeidsplass til arbeidsplass, men det er helt sykt spør du meg!

   Vi driver jo eget, så dette kan vi styre helt som vi vil selv heldigvis. Jeg jobber fortsatt, og formen er foreløpig så bra at jeg ikke ser noen grunn til å kansellere kunder ennå. Men så har jeg liksom maks 3 kunder om dagen for tiden (ofte bare én), så det går veldig bra :-)

 6. Mitt tips er: pakk fødebaggen! 😄 Jeg pakket den da jeg var 35+4 bare fordi det stod i gravidappen at jeg burde tenke på å gjøre det snart, og dagen etter gikk vannet 😂 Jeg husker ikke at det var noe jeg absolutt trengte fra den fødebaggen, utenom det åpenbare (som truser, klær og kamera). Men én ting jeg faktisk angrer på at jeg ikke tok med, er ammeinnlegg. Masse lykke til med siste innspurt, for en fin tid dere har i vente! ❤️

 7. Ikke akkurat et tips for sykehus bagen, men anbefaler deg virkelig dette:
  For å unngå såre brystvorter bör du herde de nå för babyen kommer. Gnikk et hardt håndkle (nyvasket men uten töymykner) på brystvortene flere ganger i uken. Kjöp også salve! Dette vil mest sannsynlig gjöre ammingen mye greiere den förste tiden hvor mange blir sår og blör…

  Lykke til med födselen Inger :)

 8. Kamera, energirik snacks (barer,frukt, nøtter etc), energidrikker, truser, ammeinnlegg, store bukser og lange jakker/cardigans.., og en ting til: ikke vær redd for å gi babyen smokk hvis den har stort sugebehov.. Dette vil spare brystvortene dine! Babyen klarer å suge riktig fra brystet etterhvert uansett.. J gikk i 6 uker m blødende brystvorter før d begynte å gro med førstemann… Andremann fikk smokk etter 4 dager og j var euforisk over at ik brystvortene ble ødelagt..,masse lykke til, dette blir din opplevelse og erfaring, man er aldri forberedt usnsett hva man tror… Ta en dag av gangen når lille gull har kommet, stol på deg selv og din magefølelse i jungelen av gode råd og eksperter

 9. «Bleier», bind og nok singletter! Jeg fikk kjøpt amme-singletter på h&m, veldig ok den første tiden da puppene ble større en antatt og amme bhene jeg hadde kjøpt ikke passet :P pga av sterke etter-rier under ammingen, så svettet jeg som en gris… Så da var det ok å ha med nok skift i bagen :) lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s