Do as I say, not as I do

Eller du må gjerne gjøre akkurat som meg om du vil, hallo, det er et fritt land. Men vit at det ikke er min intensjon at du skal kopiere måten jeg trener på. Ikke om du er gravid, og ikke ellers heller for den saks skyld.

Når man har mange følgere på sosial media er det klart at man har et visst ansvar, og man bør kanskje tenke seg om en ekstra gang før man viser eller skriver visse ting. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke alltid er så flink til å ta hensyn til dette ansvaret, og ofte, særlig nå som jeg er høygravid, kjenner jeg at det er litt gøy å vise hva jeg får til uten å tenke på at det kan «skremme» eller mislede andre. Det er gøy å legge opp en video av pullupsene jeg forsatt klarer, eller å skrive at jeg forsatt gjør knebøy med 70kg på ryggen, og det gir meg faktisk noe å få respons i kategorien «wow»og «så flink du er». Kall meg gjerne overfladisk, men sorry, det er sannheten. Jeg tror at de fleste er enig i at det kjennes ganske bra å få skryt for noe man selv er stolt av.

Ian har faktisk vært litt på meg i det siste om å skrive ett innlegg der jeg tydeliggjør at jeg ikke mener at alle gravide skal trene som jeg gjør. Selv har jeg tenkt at de som følger meg «kjenner» meg, og har vel følt at det ikke har vært nødvendig å forsvare måten jeg trener på. Men med over 3000 nye followers på Instagram i løpet av en uke (seriøst, hva skjedde der?!), har det blitt flere spørsmålstegn ved om det jeg gjør er bra for babyen i magen, og i går fikk jeg også en kommentar om at jeg ikke var et bra forbilde for gravide ettersom jeg trente for hardt, så jeg tenkte det ikke skader å i alle fall forklare litt hvordan jeg tenker.

Det har aldri vært mitt mål å være det beste forbildet for noen, verken nå som jeg er gravid eller før, men den responsen jeg daglig får forteller meg at det jeg gjør i alle fall fungerer som inspirasjon for noen. Her om dagen fikk jeg for eksempel tilbakemelding fra en gravid som følte hun selv hadde vært flinkere til å være gravid etter å ha følgt meg gjennom min graviditet. Altså, jeg tror ikke jeg selv en gang fatter hvor kult det faktisk er å få sånn respons. Vi kan trygt si at kommentaren gjorde meg glad.

Jeg forstår jo at enkelte kan heve på øyenbrynene når de ser hvordan jeg trener, men jeg håper og tror virkelig at de aller, aller fleste kjenner sin egen kropp og begrensninger vel nok til å vite at man ikke bare kan kopiere blindt av alt man kommer over på sosial media. Gravid eller ei liksom. Det er jo sånn med absolutt alt, gravidtrening, vanlig trening, kosthold, at det som funker for én person nødvendigvis ikke funker for en annen. Klarer man å lytte til kroppen er den meget flink til å fortelle hva som er greit og ikke, dét har i alle fall jeg lært meg de siste månedene av livet mitt!

 
Så ja, da vet dere det ;-)

Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å gjøre en så veldig big deal ut av det hele, men jeg fikk så bra respons da jeg delte litt av disse tankene på Instagram og Facebook, at jeg tenkte jeg fikk nevne det her også. Og som «vanlig» når jeg ytrer at noen har sagt noe mindre fint til meg får jeg jo så mange støttende meldingener i retur at jeg blir helt satt ut. Ja, noen mennesker på sosial media er rare, men fy søren så mange fine folk det finnes også! Jeg er virkelig heldig som absolutt får mest feedback fra sistnevnte. Der er dere inkludert, så tusen, tusen takk for det :-)

Og i samme sleng må jeg jo minne om dette innlegget hvor jeg skriver om graviditet og trening. Det er jammen ikke noe enkelt tema ettersom det virkelig varierer fra person til person og utgangspunkt og det hele, men lytter man til sin egen kropp kommer man langt. Tenker jeg i alle fall ;-)

Ha en fin fredda, og gooood helg!

9 kommentarer om “Do as I say, not as I do

 1. Jeg mener nå at alle som er oppegående i hodet burde skjønne at man må lytte til sin egen kropp uansett om man er gravid eller ei. Jeg syns så absolutt ikke du har lagt noe press på at det er helt vanlig å ta 70 kg i knebøy når man er gravid i uke 39, og det burde alle klare. Du har heller vist hvor heldig du er som fortsatt kan fortsette med regelmessig trening gjennom svangerskapet, og gjør det som funker for deg og din kropp.
  Min kropp kunne også det fram til fødsel, men her holdt det med 20 kg i knebøy, og jeg følte så absolutt ikke det som et nederlag. Styrketrening var den eneste måten jeg kunne trene på, da gå turer i tempo over 5,5 km/t gjorde at jeg fikk vondt i magen og bekkenet.
  Lytt til den egen kropp uansett hva andre rundt gjør :)

 2. Hei Inger! :-) flott innlegg!!! Jeg er selv personlig trener og har/ driver fortsatt med tøff trening i forhold til «den vanlige kvinnen i gaten». Har selv fått kommentarer både positive og ikke så hyggelige kommentarer på treningen min med tanke på at jeg er gravid og driver tøff trening. Jeg fikk virkelig «aha» ved min graviditet. At det er ikke noe fasit på gravid-trening (eller annen trening for den saks skyld). Det kommer helt ant på utgangspunktet du har i forkant og hva kroppen sier fra om. jeg driver nå mye tøffere trening enn hva jeg trodde var mulig i forkant av graviditeten.
  Ble litt mye om meg her, men det jeg vil si deg er at du er utrolig flink og en stor inspirasjon!!! Er super-enig i alt du sier!!!! Så lenge du syns det er gøy og du trives med tøff trening,både hodet og kropp, så fortsett!!!!! Vær super-stolt av deg selv for en fantastisk kropp du har som tåler utrolig MYE selv med en liten bebis i magen!!!! :-)
  På grunn av all treningen du har lagt ned i forkant av graviditeten og under har du mye større sjanser for å få en flott fødsel!!!
  MASSSE lykke til!!!!
  Heier på deg!!!
  Du er KUL!!! ;-)

  Klem Mari

 3. Hei!
  Jeg kommenterte på instagram i morges, men må bare si det igjen jeg; ikke bry deg om negative kommentarer! Du er sikkert en kjempe inspirasjon for mange gravide, men også for meg som ikke er gravid. Syns det er kjempe gøy å følge deg og jeg har fått masse inspirasjon til trening fra både deg og Ian. Det er som du sier; noe passer for en, ikke for en annen. Men det må faktisk voksne mennesker klare å ta ansvar for å bedømme selv.
  Og det er jammen meg helt rått å se deg ta pullups og 70 kg i knebøy i uke 39!
  God helg og masse lykke til med fødselen!
  Klem

 4. Anbefaler deg å søke opp Lene Hagen Haakstad når det gjelder gravide og trening. Hun er ansatt på NiH og har en doktorgrad i trening og gravide ;)
  Likevel har du helt rett i det du skriver, lytt til egen kropp! Mange tror man blir invalide når man blir gravid, at trening er farlig og at barnet kan dø bare du er borti magen litt hardt. Dette er jo synd, men ingenting du skal bekymre deg for. Det er direkte imponerende å lese om hvordan du står på og trener, og jeg er som deg overbevist om at trening er med på å gjøre graviditeten til en mer positiv og behagelig tid :) Stå på, og vit at du faktisk har rett ;)

 5. Er nå gravid i uke 30 og jeg får masse inspirasjon til min styrketrening når du legger ut dine økter. Kjører de samme øktene eller endrer litt på øvelsene etter hva jeg vil, og tilpasser vekter til hva min kropp får til. Jeg får lyst til å trene når du legger ut trenings videoer ^_^ takk for inspirasjon og ideer til god trening! :)

  -Kathrine-

 6. Heia deg Inger! Jeg synes du er et godt forbilde, også nå når du er gravid, og fordi du er så åpen om det du gjør ser jeg ingen grunn til at det skulle føre med seg noe negativt. Du inspirerer og motiverer!

 7. Heia deg! Du er en inspirasjon! Jeg har tre herlige små og var heldig og kunne trene masse når de var i magen! Stå på! Gøy og motiverende å følge deg! Lykke til med ankomsten av bebisen! :)

 8. Jeg synes du er et supert forbilde som gravid! Skjønner at mange kan bli påvirket på en litt mer negativ måte, og som gravid er man litt ekstra følsom på sånne ting, men i mine øyne er det så fint å se at det faktisk går an å trene på den måten gjennom hele svangerskapet. Jeg skulle til å si «fortsett sånn» eller noe, men nå kan jeg heller gratulere deg som mamma :D Gratulatore! <3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s