Om ferietrening og sånn

I Portugal tenkte jeg en del på dette med ferietrening. Eller, det var ikke som at jeg grublet så mye på saken egentlig, men noen tanker slo meg i alle fall. Og jeg hadde egentlig ikke tenkt å kommentere det her en gang, men nå gjør jeg det visst likevel. 

For i fjor, og sikkert året før der, og året før der igjen forklarte jeg hvorfor jeg trener på ferie. Det kunne jeg forsåvidt også gjort i år, men det gjorde jeg ikke. Av en veldig enkel grunn: det falt meg ikke naturlig å forklare noe som omtrent er like naturlig som å vaske håret liksom. Når jeg tenker meg om trener jeg jo oftere enn jeg vasker håret da, så jeg vet ikke om det var en bra sammenligning likevel, men satser på at dere skjønner hva jeg mener. 

For jeg har lagt merke til at noen treningsprofiler nærmest har «unnskyldt» at de trener på ferie, og har fått spørsmål om de ikke «koser seg» de også når de er ute på reis. Og til det tenker jeg at folk må få lov til å gjøre det de vil! Pappa skal for eksempel ikke ha dårlig samvittighet for at han ikke trente mens vi var i Portugal (nei pappa, den sykkelturen ned bakken teller ikke som trening ;-P), på samme måte som jeg ikke skal ha dårlig samvittighet for at jeg holdt treningen gående. For guess what, alt er lov, og alt er i alle fall lov på ferie :-D 

Har du lyst til å trene, tren! Har du ikke lyst, ikke tren! 

Men jeg forstår jo at det ikke alltid er så enkelt. En jente jeg kjenner fra Dubai skrev for eksempel på Instagrammen sin at hun ikke klarte å nyte ferien fullt ut fordi hun ikke hadde mulighet til å trene som vanlig. Det gjorde meg litt trist. Det er bra med treningslyst og motivasjon og alt det der, men det kan jo virkelig gå for langt også. Som Pia skrev så bra om (link her), så er det jo ikke sånn at resultatene man har jobbet for bare svinner hen av noen uker med mindre/anderledes/ingen trening. Heldigvis!  

Tvert i mot har kroppen godt av litt mer hvile eller litt lavere intensitet på treningen i blant. Selv trente jeg jo ganske ofte på ferie, men med mye lavere belastning enn jeg gjør til vanlig, og det gjorde nok kroppen veldig godt. Joda, jeg syntes det var meget digg å komme tilbake til gymmet og få kjøre vanlige knebøy igjen, men koste meg også med litt alternativ trening i Portugal.


Så, to sum it up, kos deg på ferie, hva enn det måtte innebære ;-)

Snaiks!

10 kommentarer om “Om ferietrening og sånn

  1. Jeg er så enig! Men jeg tror jeg har funnet ut at jeg får energi av å trene og synes det er gøy, så det å trene på ferie ser ikke jeg på som mas, men som avkopling og en morsom aktivitet. Også har jeg også funnet ut at noen hater det og bare vil ligge på solsenga og ikke komme over hvilepuls. Det fine oppi det hele er jo at både jeg og de har en like bra ferie og da spiller det liksom ikke så stor rolle hva andre gjør, så lenge man har det bra sjæl!

  2. Det viktigste er jo at man bruker ferien som man selv vil! Man burde ikke trene på ferie fordi man føler at man MÅ, men man burde heller ikke unnlate å trene, bare fordi man føler man MÅ «nyte» ferien.

    Jeg tenker at dette faller seg naturlig hos de som faktisk trener fordi dem liker å trene, er trening en rutine i hverdagen på samme måte som å våkne 06:30, er det nok lettere at den rutinen faller ut i ferien, og det er OK, men er trening noe man elsker like høyt som den første koppen med kaffe om morgningen, er det også OK å prioritere det :)

    If that makes any sense, haha ;)

  3. Helt enig! Godt skrevet og bra poengtert!:) Jeg elsker å trene på ferie, både fordi jeg kjenner at jeg virkelig har lyst, har bedre tid til å gjøre det, kan senke belastningen litt, og mest av alt fordi det gir meg mye glede, OG latmannslivet på solsenga resten av dagen smaker om mulig enda bedre etter litt trening;) Min bedre halvdel derimot, velger kun latmannslivet på ferie, og det er også helt greit, synes jeg:)

  4. Hahaha! Men nå får han dårlige samvittighet når han lese at den turen ikkje talte😂😂😂👌🏻👌🏻👌🏻

  5. Jeg er straks ferdig med 3 uker ferie i Italia og treningstøyet har som vanlig vært med. Men denne turen har ikke trening blitt prioritert og ikke blitt noe av. Kjenner jo litt på den dårlige samvittigheten når man tenker på all kosen, men så gleder jeg meg til å komme hjem og trene. Og da får det heller bli tommel opp for god motivasjon. Og hverdagsaktivitet har det jo ikke akkurat vært mangel på siden det er barn med på tur.

  6. Bra innlegg! Konklusjonen her må vel være og gjøre som man vil, uten å måtte forsvare eller forklare hvorfor. For meg er ikke ferie og sette meg i en sofa og dovne hen. Jeg har to barn og nummer tre i magen, og ferie for meg er å få barnevakt slik at jeg kan løpe en tur, gå fjelltur, men selvsagt også sove lenge, dra på date med mannen eller sitte på kafé alene og lese bloggen din 😀 Fortsatt god ferie!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s